Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
decemberi események [12]
novemberi események [12]
októberi események [10]
szeptemberi események [14]
augusztusi események [6]
júliusi események [10]
júniusi események [14]
májusi események [16]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title

Szombathely eseményei

Nyitólap » Cikkek » 2011 eseményei » októberi események

A kategóriában található anyagok: 10
Mutatott anyag: 1-10

október 28.


2011 Halloween napja két  rendezvényt is tartogatott a hangulat kedvelőinek. Az egyik, a már közel tíz évre visszatekintő, szinte úttörőnek is nevezhető a halloween hagyomány helyi bevezetésében, a Smail nyelviskola helyi képviselete. Ők hagyományosan minden évben tartanak a belvárosban felvonulást, amihez bár ki csatlakozhat. Természetesen főleg beöltözött figurákat várnak. Nos ők alig hogy lement a nap amit már jó ideje nem láttunk, máris útjára indították a szörnycsapatot, hogy szerényen rémisztgessék az utca népét, és cukorkát, vagy csokit kéregessenek. Őket örökítettem meg elsőként. Majd mikor már teljesen besötétedett, akkor szabadultak el az igazán félelmetes zombik. Ők már délután óta be voltak zárva az MMIK épületébe, így nem csoda, hogy ilyen kiéhezetten, és véresen járták végig a vezetőjük által kijelölt ösvényeket . Ezen az ösvényen is a nyomukban voltam, így készült a filmes összeállítás. És hogy a jobbnál jobb tökfigurák hogyan, és hol készültek? A szombathelyi Diák Önkormányzat és a LOGO Ifjúsági Szolgálata adott helyet, tököt, és eszközöket az elkészítésükhöz. Ennek a tökszépségversenynek az eredményhirdetése, és a felvonulás vége is a Fő téren volt, ahol kőkemény rock zene bódította a zombikat végső álomba.


További fotóim az esemény fotóalbumok közt látható.

októberi események | Megtekintések száma: 402 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 29 | Hozzászólások (0)

október 23.
Különleges parkolás a vasútállomás környékén.


Szinte mindenki által ismert tény hogy a vasútállomás környéke nem a kényelmes, jó parkolási körülményekről híres. Értem ezt mind az autós mint a kerékpáros parkolásra. Mind e mellett vasárnap reggelre mégis egy számomra ismeretlen és meglepő formációval találkoztam.

A két kemping kerékpár kettő helyen is biztonságosan összezárva ebben a megdöbbentő pozícióban pihent és várta gazdáit. Gondolhatnánk milyen leleményesen oldották meg a kerékpártárolók hiányát gazdáik. De sajnos itt nem erről volt szó. Az éjszaka leple alatt garázdálkodó egyedek jó poénjáról van szó. Akik fantáziája az este elfogyasztott ital mennyiségével arányosan száll szabadjára, és ilyen meg ehhez hasonló dolgokat eredményez. A kerékpárok tulajdonosa egy jól öltözött idős házaspár volt, és megdöbbenve tapasztalták érkezésükkor hogy még a velük együtt idősödő kerékpárjuk sincs biztonságban ezen a környéken. Lehet ez valakinek jó poén volt, de ők ketten nem tudtak rajta röhögni.

Az autós parkolásra is jellemző e környéken a zsúfoltság, és a közelben létrehozott immár ingyenes parkoló sem pang az ürességtől. Sőt épp ellenkezőleg, most már leleményes autó tulajdonosok új sort is nyitottak a felfestett helyek között. Ilyenkor mondhatnánk hogy a parkoló maximálisan telített és kihasznált.


októberi események | Megtekintések száma: 194 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 23 | Hozzászólások (0)

október 20.A diák évekhez hozzá tartozik mostanság hogy az első éves diákok (gólyák) összemérik leleményességüket, ügyességüket egy úgynevezett gólyaavató bulin. Én is benéztem egy ilyen rendezvényre a Gépipari szakközépiskolába, készítettem ízelítőül pár fotót is.

A hangosítás kissé nehezen állt fel ezért kissé késve indult a megmérettetés. Négy Gépiparis osztály csapott össze és mivel a gyengébbik nem ebben a suliban kisebb létszámú így pár fiú bevállalta hogy átáll a túloldalra és beöltözött szexi lánykának. A csapat tagjai sokszor nyomták a tornaterem padlóját (fekvőtámasz formájában) mivel lassan ért el a fülükhöz a kiadott utasítások, feladatok egy része, így mindig büntit kaptak. A feladatok közt szerepelt a klasszikus öltözős vetkőzős , a fűszerezett csokoládé evés, lógatott almaevés bekötött szemmel, vizes vödörből almahorgászat szájjal, stb. A délután sztárja a hatlapos volt ami hatalmas tálcákon érkezett és mosolygós elégedett arcokba távozott .Az értékelő zsűri árgus szemekkel figyelte a diákok versengését hogy hiteles értékelést tudjanak adni.
A fő atrakciónak számító eskütételhez a különleges pozíció miatt kicsinek bizonyult a tornaterem ezért ezt már az udvaron tették le a diákok. Zárás képpen ki tudja hányadik alkalommal felhangzott teli torokból a Gépiparis induló.
októberi események | Megtekintések száma: 717 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 23 | Hozzászólások (0)

október 19.


Pályaválasztási és Képzési Kiállítás 2011 október 18-20.-ig az Oladi Általános Művelődési Központban. A régióban működő középiskolák, főiskolák, felnőttképzők bemutatkozása a Munkaügyi Központ szakmai támogatásával a Változó Világért Alapítvány rendezésében. A kiállítók naponta 9-17 óráig 39 standon mutatkoztak be. A rendezvényen szakmai előadásokon is részt vehettek az érdeklődők. Kiegészítő programként iskolai csoportok színpadi produkciói színesítették a 2011-es pálya info rendezvényét.

Pár fotóm a rendezvényről.októberi események | Megtekintések száma: 438 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 19 | Hozzászólások (0)

október 15.


Ismét sok látogatót vonzott az Agora Savaria Filmszínházban megrendezett Japán nap. A rendezvényt a Magyar-Japán Baráti Társaság–Szombathely szervezte
az AGORA–Szombathely Kulturális És Turisztikai Központ és az Ataru Ütőegyüttes együttműködésével. Az ünnepélyes megnyitón Ito Tecuo- Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, és
Dr. Puskás Tivadar - Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondta el gondolatait a Japán Magyar baráti kapcsolatról. 13 órától egészen 20 óráig tartott az ismerkedés a Japán kultúra különböző részeivel. Így láthattunk : Iaido bemutatót, sport bemutatókat,( karate, aikido, judo) Bonsai bemutatót, Para-para táncot, Japán baba kiállítás. Részt vehettünk: origami hajtogatáson, selyemfestésen és sárkány készítésen, anime rajzoláson, bonsai készítésen. Felpróbálhattuk a hagyományos japán viseletet. Előadásokat hallhattunk, filmeket nézhettünk, megkóstolhattuk a sushit, és végül a nap zárásaként egy elsöprő hangulatú koncerten vehettünk részt az Ataru Taiko Ütőegyüttes jóvoltából. Egy kedves ismerősöm idézve erről: A japán napon az Ataru koncert olyan mint a filmek végén a vége felirat. Soha nem maradhat el.Így teljes a nap.

A rendezvények készült további fotóim az esemény fotóalbumok közt láthatók.


októberi események | Megtekintések száma: 194 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 16 | Hozzászólások (0)

október 15.Eljött az ősz sőt majdnem télies hideg van hajnalban és este. Ezzel együtt elérkezett a növények évszakváltása is a ház körül. Jöhetnek a keményebb időjárást is jól bíró virágok. Ezek beszerzésére és vele együtt pár ezzel kapcsolatos jó tanács beszerzésére is jó alkalom az őszi virágvásár városunk Fő terén. És mindez egy ragyogóan kellemes napsütéses időpontra esett. Volt is sok érdeklődő és vásárló ,bár az utóbbiról a nap végén az árusok tudtak volna értékelést mondani. Én csak arra alapoztam előző állításom amit a fotózás és körbenézésem alatt tapasztaltam.
Egyben jó alkalom kínálkozott a koszorúk beszerzésére is a közelgő november elsejére.
Pár pillanat fotóimon a vásárról.

októberi események | Megtekintések száma: 232 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 16 | Hozzászólások (0)

október 14.

22. major'S Papír őszi Csótó Csúcsfutás.( két napos futófesztivál)

Pénteken délután rendezték a hagyományos 22. major'S Papír őszi Csótó Csúcsfutás. Nevezni 13 órától lehet a Tóvendéglő előtti rajthelynél, ahonnan 14 és 16.30 óra között korcsoportonként indítják a futamokat. Az ovisok 450 métert futottak, az I. korcsoportosok 950 métert, a II. korcsoporttól a felnőttekig, egy teljes Csótó-kört, 1415,5 métert . A fő cél minden korosztályban az eddigi csúcs megdöntése volt. Díjakat ez egyes kategóriák 1-6. helyezettjei kaptak, valamint csapatversenyben voltak az iskolák is. Illetve családok is versenghettek.

Az őszi futófesztivál idén 2 napos. Szombaton a Megoldás Kupa mezeifutó fesztivál következik amire egy tombolajeggyel belépést nyertek a csótó-csúcsfutás résztvevői is.

Fotóim a futásról.

További fotókat az esemény fotóalbumok közt találsz.

októberi események | Megtekintések száma: 368 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 16 | Hozzászólások (0)

október 13.
 
Jó ütemben halad a belvároson átvezető nagyforgalmú út körforgalmának kialakítása. A Thököly, Rákóczi utak kereszteződésében korlátozásokkal ugyan de halad a forgalom is. Nagy odafigyelést igényel ez az építő munkásoktól. Az autósok számára még csak csak egyértelmű mikor merre lehet haladi de a gyalogosok alaposan kockára teszik testi épségüket egy egy átkelés során. Mindenki igyekszik valahová ez érthető, de nem mindegy oda ér e. Ezért nem ártana kicsit nagyobb odafigyeléssel közlekedniük egy ilyen forgalmas útépítés közelében.
Hamarosan elkezdődik az aszfaltozás és a műszaki átadás is, hála a sokáig kitartó jó időnek.
Pár fotóm a kezdetektől mostanáig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
októberi események | Megtekintések száma: 225 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 13 | Hozzászólások (0)

Október 6.

Az Aradi Vértanúk Mártírhalálának 162. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban. A rendezvény 16órakor szentmisével kezdődött, majd 17 órától ünnepi műsort adtak elő a gimnázium diákjai, amit Marton Zsolt Alpolgármester beszéde követett. Ez után megkoszorúzták a vértanúk emlékfalát. 18 órától a Batthyány téren a Reguly Antal iskola diákjai adtak műsort, melyet csendes gyertyagyújtás követett a Gróf Batthyány Lajos emléktáblánál.

Fotóim a megemlékezésről.
októberi események | Megtekintések száma: 355 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 09 | Hozzászólások (0)

Október 5.

Hüllő Zoo az Agóra Művelődési és Sportházban 2011 október 4-16-ig 9-18 óráig.

A Siófoki székhelyű kiállítás az év 5 nyári hónapját helyben tölti közel 100 állattal, az iskola időszakban az állatokat 2 részre osztva járják az országot kb. 40 40 kiállított kis és nagyobb egzotikus állattal, ásványokkal csigákkal kagylókkal. A kiállításon lehetőség nyílik a kisebb állatok megvásárlására is . Valamint a témával kapcsolatos könyvek képeslapok ásványok nyakbavalók is kaphatók. Érdekesség hogy ez az ország legnagyobb vándorkiállítása ami már több mint húsz éve mutatkozik be itt ott. A vezér állat a jelenleg 6 méter hosszú 70kg súlyú oriáskígyó.Oriáskígyó.A nemrég elpusztult társa 7méteres és 100 kilós volt. Érdekességek közé sorolható az Albínó Boa és a Keselyű teknős .Ez utóbbi a veszélyes állat kategóriába tartozik és tartási engedély köteles. Az itt látható állatok mind tenyésztett és „szelídek” tehát egyik sem vadonból befogott vadállat. A nézelődők érdekes nevekkel találkozhatnak ,mint például a Kígyónyakú teknős, Leopárdgekkó, hófehér Patkánysikló, Bikasikló, Zöld Leguán amit az USA-ban kutya vagy macska helyett tartanak. És végül nem hiányozhat egy klasszikus a Pápaszemes Kajmán sem.

fotóim a kiállításról.októberi események | Megtekintések száma: 335 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 09 | Hozzászólások (0)