A kategóriában található bejegyzések: 6
Mutatott bejegyzések: 1-6


    XII. Savaria Történelmi Karnevál. Eljött az augusztus vége elhozat városunk szinte egyetlen valamirevaló nagy rendezvényét. Mert ha jól belegondolunk az idei nyári szezon nem kényeztette a város lakóit szabadtéri nagy rendezvényekkel. De ebbe most mindent beleadtak legyen ez feledhetetlen újdonságokkal teli és látványos monumentális elemekkel, és természetesen nagy viharral. Mert ez akár az ágyúdörgés, a gólyalábasok vagy zászlóforgatók hozzá tartozik már a rendezvényhez. Csütörtök este a hivatalos megnyitó ünnepség rengeteg embert vonzott a belvárosba. Az egész szertartás szépen rendezetten zajlott nagy kivetítőkön nyomon lehetett követni még a távolabb állóknak is. Nem volt ez rossz ötlet biza. Látványában is új volt érdekes. Ekkor még a vásári pavilonok üresek voltak csak később érkeztek és telepedtek le a kereskedők. Viszont enni inni már délután is lehetett. A büfék sütödék készen álltak .A borok utcáját kissé szellősnek éreztem de ezt végig így éreztem pedig többször is jártam arra. Talán az esti éjszakai órák hoztak oda nagyobb forgalmat. A péntek délelőtt az még nem az igazi, mivel sokan még munkában voltak és délután, este néztek ki ha nem voltak fáradtak. Persze ez a turistákra nem vonatkozik. A délutáni felvonulásra a szokott nagy létszám összejött ez soha nem zajlik üres utcákon. Aki meg arra kijött az már nem ment haza nézelődés nélkül. A szombat is szépen indult napsütés forróság ,viszonylag élhető létszámú érdeklődő. Így ballagtunk át a délutánba ahol aztán felfordult a világ. Idén sem maradt el viharos hangulat. Ahogy meg van az írva a csúcsra tör a vihar. A csúcs lett volna a szombat esti felvonulás hát ezt célozta meg a vihar is . És persze hogy el is találta. Így aztán miután a tömeget rendezetten szervezetten eltávolították a belvárosból bele kellett nyugodni ezen az estén a szél és az eső volt az úr. Nem úgy másnap mikor is szépen óvatosan a délelőtti 16 fokos hűvös idő kezdett felmelegedni és előcsalta a csalódott nézelődőket. A délelőtti felvonulás kevésbé látványos mint az esti lett volna de mégis csak felvonulás. Sokan voltak kíváncsiak rá ekkor is.

    És az érdeklődés délutánra csak fokozódott ahogy emelkedett a hőmérséklet. Estére igazi karneváli hangulat keletkezett ami viszonylag hamar le is ült , lassan levegősebbek lettek a terek utcák ,az árusok is kezdtek pakolni lassan és érződött a vége hangulat.

    Összegezve jól válogatott változatos színpadi produkciókkal a már már megszokott felvonulással látványos új dekorációs elemekkel viszonylag jó időjárási viszonyok közt tölthették el a pár karneváli napot városunk lakói és az ide látogatók. Reméljük mindenki szép emlékekkel tért haza.

    A karneválon készült alaposan csökkentett fotóalbum megtekinthető az esemény fotóalbumok közt.


augusztusi események | Megtekintések száma: 517 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Augusztus 29 | Hozzászólások (0)A hőség mint előző napokban. Semmi kilátás egy kisebb enyhülésre. Ezt már minden karnevál közelében ténykedő ember elkönyvelte magában és küzd a forróságban, teszi a dolgát. Ma már látványosabb a készülődés hiszen este megnyitó ünnepség, és kezdetét veszi a 12. Savaria Történelmi Karnevál városunkban. Beindulnak a sütödék a sörcsapok az árusok kipakolnak a jelmezek is felkerülnek viselőikre. Megindulnak a turisták a helyiek hogy megnézzék mi változott mi az újdonság és úgy amúgy itt a karnevál gyerünk lássuk és szórakozzunk még egy nagyot a nyár végén.

Bár ha már a szórakozásról esik szó, meg kell említeni két programot ami párhuzamos ezzel, igaz nem helyi rendezvények de ki tudja kinek milyen program jön be jobban. Tehát e hétvégén tartják a 3 napos sitkei rock fesztivált a kápolnánál. És  Fertőszentmiklóson lesz a nevezetes autós gyorsulási verseny. Ezekhez kicsit utazni kell ugyan de ezek is igen jó hétvégi lehetőségek.
Visszatérve a helyi eseményhez, a ma dél körüli állapotról készítettem ismét pár fotót.


augusztusi események | Megtekintések száma: 539 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Augusztus 25 | Hozzászólások (0)

Hamarosan kezdetét veszi a 12. Savaria Történelmi Karnevál. Mivel idén az előző éveknél is látványosabb eseménnyé szeretnék tenni azt a közel 4 napot ezért már a hét elején elkezdődtek az útlezárások, terek utcák feldíszítése kellékek színpadok lelátók felállítása. E napon ezeket a helyeket járom körbe és pár fotóval bemutatom mekkora munka folyik ebben a hihetetlen kánikulában ami épp augusztus végére érkezett meg. Talán az egész nyáron visszatartogatott meleg most egyben zúdul ide. Kemény pár nap lesz ez mind fellépőknek, szereplőknek mind árusoknak és persze a nézelődőknek is. Ennek elviselését könnyíti majd napközben az ivóvíz osztás a Fő tér kerékpár út felőli oldalán, és a 6 darab párakapu a belváros különböző pontjain amin áthaladva felfrissülhetünk a tikkasztó melegben.
augusztusi események | Megtekintések száma: 504 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Augusztus 24 | Hozzászólások (0)

Korábban is találkozhatott már oldalam látogatója Mészáros Tibor nevével és tevékenykedéseivel.

A hihetetlen erejéről és ugyan ekkora önzetlen jóságos segítőkész tulajdonságairól ismert ember Ő. Városunkban és távolabb élők egyaránt ismerhetik már. Legutóbbi találkozásunkkor épp a tél leghidegebb napjaiban meleg ételt és teát osztott párjával és barátjával a belvárosban , rászorulóknak vagy didergő járókelőknek.

A korábban megszokott Derkovits lakótelepi „tekerős” fagyizójukat tavaly májustól átköltöztették a város másik pontjára ahol nagyobb teret kaptak elképzeléseik megvalósításához.

Új helyen a Külső Rumi úton előbb a fagyizó kezdett újra üzemelni 2010 májusától. Ettől kezdve a kétkezi munka valamit az anyagiak játszották a legnagyobb szerepet, ahhoz hogy hamarosan kibővíthették, és még most is friss tervek ötletek várnak megvalósításra. A jelenlegi állapotról készült ez a kis fotós összeállítás. Beszélgetésünk során Tibi elmesélte hogy szenvedélyes régiséggyűjtő, és itt is el tudott helyezni kedvenceiből párat hogy érdekes jó hangulatot hozzanak a helyre.

A fagyizót, büfével, zöldség gyümölcsös standdal, gyermekeknek játszó lakókocsival, komplett kis játszótérrel, hintákkal, csúszdával trambulinnal bővítették. A legújabb szerzeményük a kis vadaspark vagy állatkert, ahol a kecskék, bárányok, tyúkok különböző fajtái kacsák póni és egyéb állatok kaptak helyet. Valamint a pónilovaglás is szerepel a gyerkőcök nagy örömére. Mindezek díjmentesen vehetők náluk igénybe, fizetni csupán a fogyasztások után kell. De gondolom ez nem újdonság.

Tervek közt egy hamarosan érkező ló beköltözése szerepel, valamint egy gólya családot is várnak az általuk épített gólyafészekbe. Egy gólya már tesztelte is a lakosztályt elég stabil e. Ez persze

nem is kérdés ha csak Tibire nézünk és az általa összehozott eszközök teherbírására gondolunk. Nos a gólya is nyugodtan hozhatja az egész családot. És hogy ez mennyire igaz Tibi bizonyította, meghívott minket egy családi hintázásra, ahol természetesen ő hajtotta egyedül a hintát.

Mindenkinek tudom ajánlani térjen be hozzájuk egy jó fagyira, hamburgerre, egy jéghideg üdítőre, vagy egyszerűen látogassák meg az állatokat, vigyék be a gyerkőcöket egy kis ugrálásra hintázásra. Látni fogják hogy mennyire barátságosan fogadják a betérőket Ők ketten. Kati és Tibi azaz

KATIBI”

A fotókat náluk készítettem.

További fotók az esemény fotóalbumok közt láthatók.


augusztusi események | Megtekintések száma: 1074 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Augusztus 17 | Hozzászólások (0)


Hosszadalmas átalakítás rekonstruálás felújítást követően ma megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is az Iseum. Az ünnepélyes szalagátvágásra a 17 óra után került sor . Ahol az elhangzó beszédek közt lant muzsikát hallhattunk. A szép számmal összegyűlt érdeklődőket 3 csoportban vezették végig az épületben berendezett kiállításon. A meghívott városvezetők és díszvendégek a tárlat megtekintése után állófogadáson vehettek részt. Mostantól a kapu nyitva áll keddtől vasárnapig látogatható az új látványosság. A nyitás hétvégéjén kedvezményes 300 Ft-os belépővel csalogatják a kíváncsi helyieket és az ide látogató turistákat. A végleges kialakítás és állandó kiállítás várhatóan 2012 március 5.-ére készül el. Addig is érdemes bemenni egy kis sétát tenni odabent.

A megnyitón készült fotóim az esemény fotóalbumok közt látható, kedvcsináló.augusztusi események | Megtekintések száma: 545 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Augusztus 12 | Hozzászólások (0)

Országjáró körútja során, városunkba is megérkezett az „Egy Csepp Figyelem Alapítvány”. Szily Nóra és Erős Antónia által létrehozott alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a cukorbetegség veszélyeire, megelőzésére, valamint a rendszeres szűrések fontosságára. Szerencsére az eső is elvonult és egy kellemes napsütésben tarthatták meg a Fő téren felállított pavilonban a szűrést amire meglepően nagy volt az érdeklődés.

Pár fotóm ott készült.

augusztusi események | Megtekintések száma: 520 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Augusztus 06 | Hozzászólások (0)