A kategóriában található bejegyzések: 5
Mutatott bejegyzések: 1-5

augusztus 31.Az időjárás is kegyeibe fogadta azokat, akik az immár hagyományosan, negyedik alkalommal megrendezett balesetmegelőzési rendezvényt választották szombat délutáni programnak.Már egy órára sok motoros érkezett, és a létszám percről percre növekedett. Gyönyörű régi, és új vasparipák gördültek be a népszerű bevásárló központ parkolójába, hogy aktív résztvevői, vagy csupán kíváncsi nézői legyenek a vezetéstechnikai, és ügyességi versenyeknek. Természetesen a kezdést, és kedvcsinálást a motoros rendőrök vállalták magukra, jól felszerelt járműveikkel, járták végig a kijelölt pályát. Ugyan ezt tehették civil motoros társaik is, miután a Kresz tesztet helyesen kitöltötték. Közben megérkeztek a ritkaságok is, mint a mentő és tűzoltó motor is. Utóbbiból csupán egy van az országban. Ők is aktív részesei voltak kicsit később, egy közúti baleset mentési szimulációnak. E látványos és tanulságos bemutató részesei voltak még a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Szombathelyi Tűzoltóság), Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Vépről és Bozzaiból, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, Nyugat dunántúli Regionális Mentőszervezet (Szombathelyi Mentőszolgálat), Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete (önkéntes elsősegélynyújtók), Persze a szimulált bemutató előtt több érdekesség is szerepelt a programok közt, mint például a Rétság Rider’s Team lenyűgöző streetfighter showja, vagy a mopedesek és pedálos három kerekű járgányok ügyességi versenye, motor szépségverseny, és a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság bemutatói, köztük a nagyon népszerű részeg szemüveg kipróbálása. A jól sikerült délutánt, egy dübörgő motoros felvonulás zárta, amit most is a rendőrségi motorok vezettek végig Szombathely utcáin.


 

 

További fotóim ismét kettő galériában találhatók.

Első fotógaléria itt látható.
Második fotógaléria a nyugat.hu oldalon látható.
augusztusi események | Megtekintések száma: 607 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Augusztus 31 | Hozzászólások (0)

augusztus 23.


Mint egy malomkerék, ha egyszer elindul nincs megállás. Így van ezzel karneválunk is. Immár 14.alkalommal forog a malomkerék, és hozza viszi a látogatókat. Hiszen vannak sokan akik ezért jönnek, mások pedig ezért mennek, el a városból. Mindenki másképp csinálja. Így én is végig jártam ismét, és érdekes, a korábbitól eltérő dolgokat kerestem. Néhányat találtam is, meg is örökítettem, és a hagyományos dolgokkal vegyítve, két csokorba gyűjtöttem. Így láthatók itt érdekes portékák, eszközök, emléktárgyak, sütés főzés, vándorló nézelődő népek, koncert jelenetek, gyermekek a kalandparkból, egy csipetnyi felvonulás, és egy élő szobor. Ő visszatérő érdekes vendég a rendezvényen. Egy dolog azonban biztosan látszik, a kirakodó vásár sztárja idén, Ambrus Attila, alias whiskys rabló, és kerámiái lettek. Annyi fotó egy standon sem készül, mint nála. És ide egy kis szösszenet. Kisgyermekes szülők felismerni vélik a kerámia tárgyak árusát, végignézik portékáját, és látva mennyire barátságos maga az árus, a gyerekeket egy közös fotóra beállítják a vásározó bácsi mellé, aki szívesen pózol bár kivel egy jó fotó kedvéért. Gyerekek mosolyognak Attila bácsi is. De közben a hová tartozást tisztázza a gyerkőcökkel, egy rövid párbeszédben. Gyerekek tudjátok ki vagyok én? Válasz: nem tudjuk. Hát én voltam a whiskys rabló. Újabb mosoly, fotó, és mindenki boldogan nézelődhet tovább. Valahogy így, rengeteg színes változatos programmal, látnivalóval, étellel, itallal, hömpölygő tömeggel, forog négy napon át a mi kis malomkerekünk, búcsúztatva egyben az idei nyarat is.

 

 

További képeim két galériában a nyugat.hu oldalon láthatók.

Galéria a csütörtöki napról.

Galéria a pénteki napról.augusztusi események | Megtekintések száma: 598 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Augusztus 23 | Hozzászólások (0)

augusztus 11.Aszobino-ki gyermekkórus, Takagi Keyho vezetésével, Tokyo-ból érkezett, és ismerkedett hazánk kultúrájával. Így többek közt Szombathelyre, és környékére is ellátogattak. A harminc hagyományőrző kórista, a magyar népi kultúrával ismerkedik, cserébe ízelítőt adnak sajátjukból. Tették ezt vasárnap délután a Skanzenben, ahol találkozhattak a Japán hagyományok iránt érdeklődőkkel. Igazán családias, barátságos délutánt tölthettek együtt, ahol a japán-magyar éneklés, és tánc mellett, volt origami, tea szertartás, karate bemutató, ügyességi játékok, közös tánctanulás is. A szinte mindig mosolygós fiatalok szeretete, fokozatosan vonta hatása alá az érdeklődőket. Utazásuk során több helyen, főleg templomokban adnak „koncertet” Országunkban a Hani Alapítvány segítségével járnak-kelnek. Kísérőjük Tordáné Hajabács Ilona a kuratórium elnöke. Többen már négy évesen kezdték az éneklést, és volt aki már nem először jár nálunk. Az ismerkedés után, egy hetes budapesti kurzuson vesznek részt, valamint hazai családoknál is eltöltenek néhány napot.

 

További fotóim két részben a nyugat.hu oldalon, és itt láthatók.


augusztusi események | Megtekintések száma: 652 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Augusztus 11 | Hozzászólások (0)

augusztus 1.
A legenda egy autóbuszjárat formájában éledt augusztus elsején. És ha ez április elsején lett volna, azt hihetnénk egy jó tréfa  csupán. Hiszen talán még soha nem volt példa ilyesmire nálunk. Egy valaha városunkban főiskolába járó csapat, anno elnevezte akkoriban kibontakozó zenekarát, egy helyi járatos autóbusz számozásáról. Magában ez sem hétköznapi dolog. De jópofa volt, és jó bulikat hoztak össze. Miután ki-ki végezve tanulmányaival visszaköltözött otthonába, a név maradt a 30Y, a busz is maradt még jó pár évig talán, és egy szép napon pedig törölték. Lett más helyette talán, vagy ki tudja. Jó pár év telt el azóta, úgy hogy talán senki nem hiányolta a járatot, a zenekar viszont rótta az utakat, nyomta  a koncerteket, járta a fesztiválokat, ezzel a jól bevált névvel. S hogy volt, hogy sem, nem is érdekes, egy különös kezdeményezés kapott zöld utat, miszerint állíttassék vissza a 30Y autóbusz járat mint kultúr busz, megtisztelve ezzel, a róla elnevezett zenekart is. Akik persze  nagy örömmel vettek részt a járat újra indítási ceremóniáján, s hogy a kultúra is jelen legyen a buszon, koncert, és egyéb  fotóikból, egy kiállításnyi anyagot  felajánlottak a mozgó tárlatra. Így történt, hogy Szombathelyen ismét közlekedik a legendás 30Y, Kámont Oladdal összekötő járat, amin állandó kiállítás szórakoztatja az utazókat. A nagy napon, a zenekar is adott egy rögtönzött, akusztikus koncertet, míg a próbajárat régi útvonalát próbálgatta.

 

 

   
augusztusi események | Megtekintések száma: 779 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Augusztus 01 | Hozzászólások (0)

augusztus 1.
Közismert rég beharangozott esemény, az augusztus elsején, Szombathelyen hosszú idő után ismét forgalomba állított 30Y autóbusz járat. A járat több szempontból is kuriózum, a külső megjelenése a bent kiállított fotók és különös próbaútja tette különlegessé. A csütörtökön 14 órakor ünnepélyesen átadás után elinduló autóbuszon, ugyanis a 30Y zenekar zenélt a rajongók nagy megelégedésére. De nézzük még miben különleges e zenekar. Többek közt abban, hogy rajonganak az állatokért. Hatalmas állatbarátok, és ezt bizonyítja, hogy még az autóbusz indulása előtt, egy röpke kutyasétára, kutya simire is szakítottak időt. Ebben partnerük volt a Fekete István Állatvédő Egyesület. A tagokat kutyák, cicák várják otthon minden turné után, ezért nagy örömmel fogadták, hogy most fellépés előtt is vártak rájuk négylábú árva állatok. Mindenki azonnal megtalálta a kedvencét, sőt egy első látásra „szerelem” is megesett a legkisebb kutyussal. A barátkozás után, még egy forró autóbuszos, majd este egy forró hangulatú koncert várt a fiúkra.

 

 

A találkozó további fotói, a nyugat.hu oldalon láthatók.

augusztusi események | Megtekintések száma: 585 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Augusztus 01 | Hozzászólások (0)