class="mod-forum">

 

Ez-az városunkról ami nem a politikáról szól. 

Ha bár melyik hírhez vagy eseményhez hozzáfűznél valamit a fórum oldalon a szombathelyi témáknál megteheted.

 
 
2010 június 25.

Új bolt az Éhen Gyula téren.

Újabb üde folt az Éhen Gyula téren. De nem is akár milyen hisz a Smatch élelmiszer bolt és a fodrászatok szomszédságába egy merőben más, új stílus érkezett néhány napja egy rövidáru boltocska képében. Már az üzlet átalakításkor is láthattuk hogy nagyon alapos és ízléses kialakítású üzlet fog hamarosan nyílni itt. És nem csalódtunk. Egy kis ékszerdobozra hasonlít ami egy réges régi időszakból pottyant ide a térre. A kirakat előtt megállva és bepillantva azonnal láthatjuk az igényesen összehangolt színeket bútorzatot és kellékeket. És ezek közé stílusosan elhelyezett árukészletet. És belül mint egy klasszikus kis rövidáru bolt, mert hát az is, cérna, gyöngy, zippzár, tű, olló, gomb, harisnya, cipőfűző stb. Mellette felzárkózva kis szépítkezésen estek át a fodrászüzletek is hogy jól mutassanak ők is. Ez így már szép és jó is, csak azt kívánjuk hogy mások is épp így észrevegyék és betérjenek vásárolni, vagy legalább nézzék meg, mert ritka jelensége a térnek.
Néhány fotóm a boltról készült.

  
  

2010 június 19.

Szent Iván-éji mulatság.

A nap kissé szomorkásan néha néha esővel frissítetten kezdődött. Első ránézésre úgy tűnhetett hogy ez a rendezvény megint csak vizesen telik és ázottan érhetünk haza a végén.Igazi nagy eső nem volt de estt megállt esett megállt.Ez jellemezte még a kora délutánt is.Ennek ellenére sokan indultak és néztek körbe a csónakázó tó ,és az emlékmű környékén. A tervezett programok is szépen sorban következtek. Később volt egy kis napos időszak is de csak mutatóban. Az igazi tömeges mozgás talán 6-7 óra körül indult meg. Ki ki megkereste neki tetsző programot. Legyen az valamilyen színpadi produkció,légi parádé, körhintás lélegzetelállás, vagy szabadtéri mozi. Ezek közt pedig az ismerősökkel való találkozás, ennek örömére egy egy ital felhörpintése. És végül ami mindig és mindig a lényeg ezen a napon ,a tüzijáték. Na erre aki él és mozog kilátogat.
Néhány fotó a rendezvényről.

  
  
  
  

2010 június 12.

Rally & Rock.

Rally bemutató és rock koncertek. Nem mondhatnám hogy a rettentő meleg délután kedvezett volna ennek a programnak. A Savaria plázánál megtartott versenyautó kiállításra viszonylag kevesen látogattak el. A Magyar Autó és Motorsport Egyesület, a Zeusz Autósport Egyesület és a Tenkes Rally Team autói sorakoztak a parkolóban , hogy érdeklődő tekintetek közelről is megnézhessék. E mellett a kisebb járműveket és akrobatikus bemutatójukat is itt lehetett megfigyelni. Ugyanis a Full Speed Modell Team RC autó modell bemutatót tartott. Aki vállalkozóbb szellemű volt és gyorsaságát is próbára akarta tenni megtehette a gumiszerelő versenyen. Egy versenyautón kellett kereket cserélni időre. A zenei programok kissé módosultak. Az Anavrin együttesnek ugyanis műszaki problémái akadtak , így nem értek időben a fellépés helyszínére ezért előbb a Sipőcz Rock Band adott élő koncertet.
Rövid ízelítő a programról.
 
 
Hétvégi hőségriadó .
Nagyon sokáig szenvedtünk a hűvös időtől. Nem rég még szinte a fűtés bekapcsolásán is elgondolkodtunk. És mostanra szinte egy hét leforgása alatt teljes fordulatot vett az időjárás, vele együtt a hőmérséklet is. Ugyanis a hétvégére legtöbb helyre akár 35-37 C fok meleget is jósoltak az időjárást fürkésző  időjósok. Nos ez úgy tűnik be is jött.
Ezért mindenki ahol tudott ott enyhített a forróság tünetein.  A város utcáinak is minden bizonnyal jól esett mikor a locsolókocsi frissítő vízsugarakkal lepte meg. Ennek látványa is üdítőleg hatott arra aki találkozott vele. Mint ahogy én is.
 
Szombathely hőségriadó Szombathely Hőségriadó
 
 
2010 június 11.

Juniális az Oladi ÁMK udvarán.

Negyedik alkalommal rendezte meg az Oladi ÁMK vidám juniálisát. Délután sportversenyekkel, íjászattal, gulyásfőző versennyel és az iskola osztályinak zenés produkcióival indultak a programok. De ezek mellett kisállatvásár, arcfestés, lovaglás is várta az érdeklődőket, valamint a Fekete István Állatvédő egyesület örökbefogadó napot is tartott a rendezvényen. Este pedig utcabálra várták a szórakozni vágyókat.
Kis filmes összeállításom a rendezvényen készült.
  
 

2010 június 11.

Belvárosi átalakítások.

Alapos átalakításon esik át ezekben a hónapokban Szombathely belváros. Hol épületet újítanak fel hol kerékpárutat, hol járdát alakítanak át a Fő tér kivezető szakaszain. És ne feledkezzünk meg a Március 15 térről sem ahol immár nem is tudni hányadik körforgalmi csomópontját építik ki városunknak. Az elkövetkező időszakban nem árt majd odafigyelni ezen a környéken melyik sávot merre terelgeti a táblarengeteg.
Az aktuális átalakításokról készítettem pár fotót.
 
 Szombathely belváros Szombathely belváros

 Szombathely belváros Szombathely belváros 
 
 Szombathely belváros Szombathely belváros
 

2010 június 5.

Nehézzene kiállítás megnyitója.

Sajnos az időjárás közbeszólt és a hét közepére tervezett kiállítás megnyitót el kellett halasztani. Egészen pontosan június 5.-ére. Ekkor viszont már teljesen ideális nyári időben, 17 órakor megnyitotta városunk polgármestere a kissé különösnek ható Nehézzene kiállítást. Ötdimenziós acélszobor hangszerekről van szó. A kiállító Móder Rezső Munkácsy díjas mobilszobrász és zeneszerző.A megnyitó után a kiállított "hangszereken" egy rögtönzött koncert is elhangzott a szerző és barátai előadásában. A vállalkozó kedvű látogatók akár ki is próbálhatják, hogyan szólal meg általuk egy egy ilyen hangszer. Mindezt 14.-éig tehetik meg.
Képeim a megnyitón készültek.
 
                
 
 
 
2010 június 4.

Ünnepi Könyvhét megnyitója.

Ma kezdődött a 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén Szombathely Fő terén. Az idei rendezvénysorozat hivatalos megnyitóján táncos és zenei programok is szerepeltek, és természetesen az ilyenkor megszokott író-olvasó találkozó és dedikálás sem maradthatott el.
A megnyitó kezdete még kissé borongós szeles volt de a műsor végére már már a nap is elővillantotta sugarait. Csak remélni tudom hogy a könyvhét további napjain már így is marad ez.
Képeim a megnyitón készültek.
 
 
 
 

2010 június 1.

Vasút parkoló átadás.

Hosszú várakozás után átadták a Vasút utca 15. szám alatti autóparkolót. A Szova Zrt. által üzemeltetett parkoló több érdekességet is rejt az autójukat itt elhelyezőknek. Azaz hogy, nem is rejt hisz mindenről tájékoztatást kaphatunk mielőtt behajtanánk.

Ami fontos tudnivaló:Nonstop 24, órában felügyelt fizetős rendszerű gépkocsiparkoló.

Tarifa:100Ft\óra

Legkevesebb fizethető idő fél óra azaz:50Ft 

Napi jegy:1000 Ft

Férőhely: 27    

 

Szombathely Vasút parkoló Szombathely Vasút parkoló