A kategóriában található bejegyzések: 10
Mutatott bejegyzések: 1-10

május 25.


Ezzel a rekordkísérletek nem értek véget hiszen 13 órára újabb kísérlet vette kezdetét ugyan itt. Ezt nevezhetjük egyedülállónak és városunkhoz kötődőnek is, hiszen Szombathely a „segítés városa „. A város polgármesterének célkitűzése hogy minél több ember elsajátítsa az újraélesztés technikáját. Eddig megközelítőleg tízezer ember vett részt a képzésben. Ezért most egy újraélesztési rekordkísérletre hívta a középiskolás diákokat a városközpontba. Erre meghívta Sebestyén Istvánt, aki a magyarországi rekordok regisztere. Ő hitelesítette és bejegyezte a rekordkísérletet, valamint elmondta a feltételeit. Hasonló kísérlet már van bejegyezve maratoni újraélesztés címen, de olyan ahol egy helyszínen egy időben minél több ember éleszt olyan még nem volt eddig. A minél több most úgy alakult mint a mentők hívószáma 104. Ennyi diák vett részt Köcse Tamás vezető mentőtiszt irányításával az öt perces újraélesztésben. Sajnos a rendezvények közt valóban rosszul lett valaki akinek ellátásában Dr. Puskás Tivadar polgármester is részt vett. Ebből is látszik milyen hirtelen szükség lehet a segítségre. Később még egy mentési szimulációs bemutatót is tartott a mentőszolgálat .

Pár fotóm és egy filmes összeállítása a rendezvényről melynek szervezését és lebonyolítását és Agora Kultúrális Központ vállalta.

 

 

 


 

 

További képek a címre kattintva láthatók.


 


 


májusi események | Megtekintések száma: 691 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 25 | Hozzászólások (0)

május 25.



Itt a május vége eljött az ideje a végzős, érettségiző diákok tiszteletére minden évben megrendezett Quadrille Európai Táncfesztiválnak. Városunk diákjai ebben is nagyon aktívan, nagy létszámmal vesznek részt évről évre. Ugyan idén kissé visszaesett a résztvevők száma, de így is rendkívüli és látványos produkció kerekedett a Fő téren. Idén déli 12 órakor tizenhárom helyi középiskola háromszáznyolc diákja ropta a táncot, táncolták a francia négyest, Strauss Denevérjének dallamaira. A hagyomány 2005 óta töretlen, a hangulattal együtt. Egy vidám önfeledt mosolygós fiatal csapat fél órás rekordkísérlete ez egy profi tánctanár tanításával, vezénylésével.


Pár fotóm ízelítőül.


 

 



 
májusi események | Megtekintések száma: 703 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 25 | Hozzászólások (0)

május 19.






III. USA V8 Amerikai Autós Találkozó helyszíne volt 3 napon át városunk. Hangulatos helyet választottak a rendezők a Szent Gellért úti kemping hatalmas zöld területén kiereszthették hangjukat a gépóriások és a zenekarok is akik az esti hangulatról gondoskodtak. Az egész napos programok közt a látványos autókon túl találkozhattunk Pin-up lányokkal láthattunk hatalmas gumifüstöket szexi autómosást arcfestést, hihetetlen erős embereket. Lehetőség volt quadozásra frissen sült és főtt ételek elfogyasztására, szintén frissen csapolt sörrel, ezek leöblítésére, majd este egy egy jó koncerten ellazulva zárni a kellemes napot. De mielőtt még mindenki ellazult volna felsorakoztak az Amerikai autócsodák és tettek egy nagy kört alvó városunkban. Nagy test nagy hang nagy élvezet, és egy különös életérzés. Így tudnám összegezni.

Pár fotóm a rendezvényről.


 


 

További fotóim a címre kattintva és a nyugat.hu oldalon láthatók.



májusi események | Megtekintések száma: 743 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 19 | Hozzászólások (0)

május 18.


Elizabeth Merei (Schönfeld Márta Erzsébet) „Kőbe zárt szenvedély” című kiállítását egykori tanára, Dr. Bariska István nyitotta meg az Iseumban pénteken 18 órakor. A Kanadában élő művésznő szombathelyi származású ezért szerette volna, Magyarországon elsőként szülővárosában bemutatni műveit. A megnyitóra sokan eljöttek ismerősei osztálytársai sőt még édesanyja jó ismerősei is. Valóságos kis osztálytalálkozó alakult ki a megnyitó előtt és után , előkerültek régi fotók is. Nem véletlen hiszen a Fő téri szépségszalonban 50 éven át tevékenykedő anya és lánya sokak jó ismerőse volt. Kislány korában műkorcsolyázó szeretett volna lenni sokszor öt órát is eltöltött a jégen. E mellett tehetségesen rajzolt.Végül kozmetikus lett. 1972 óta él Torontóban, ahol a szobrászatot tanulta. 1984-ben volt első önálló kiállítása amit több másik követett többek közt az Egyesült Államokban, és Firenzében.

Szeretek kövekkel dolgozni, és a régmúlt kövei mindig is a szenvedélyem és ihletőim voltak. Mindenekelőtt gyermekként a hosszú séták apám oldalán a Romkertben és az Iseum környékén mindig is kedves emlékek lesznek. Felnőttként végigbandukoltam Epheszusz utcáit Törökországban , ahogy a monumentális Római és Ógörög romok közt Olaszországban és Görögországban. Innen kaptam az emberi forma iránti szenvedélyem ,mert ez mindent megtestesít : szépséget, szellemiséget és harmóniát. S mindezt kőben fejezem ki .” Mondta a művésznő. Leginkább természetes, durva kőzetekkel dolgozik. Sokszor olyan groteszk formájú tömbökkel amire más szobrász rá sem néz. A kiállított művek közt vannak alabástromból, kanadai és dél-amerikai szappankőből, és bronzból készült alkotások. A nyers megmunkálatlan szélek éles kontrasztot adnak a mű középpontjában álló formák gyengéd, nőies vonásainak, ezzel tükrözve alkotójának sajátos egyedi stílusát. A kiállítás egy hónapig látható az Iseumban. Érdekesség még, hogy a kiállított szobrok megvásárolhatók .Erzsi szombati programja egy osztálytalálkozó.

 


 

További fotóim a címre kattintva és a nyugat.hu oldalon láthatók.




májusi események | Megtekintések száma: 1165 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 18 | Hozzászólások (0)

május 13.


Bulcsu Vezér Hagyományőrző Íjász Kulturális Ifjúsági és Sport Egyesület  vasárnapi „Családi nap” elnevezésű rendezvénye immár második a régi városi strand területén amit Városi Sport Igazgatóság biztosított a rendezvény lebonyolítására. Sajnos a hét végére alaposan megromlott időjárás miatt többen visszamondták részvételüket , árusok és bemutatók résztvevői közül is. Persze akadtak akik egyszerűen csak nem jöttek el. Ez kellemetlen volt a szervezőknek is. A programok közt őstermelők kézművesek vására bemutatója kóstoltatója, lovaglás, íjászat, harci, csikós, kutyás bemutatók szerepeltek. Főzőverseny is része volt a programnak amin a nagy szél miatt nehezen lehetett tüzet csiholni ezért csupán egy jó adag birka gulyás készült el ami pillanatok alatt el is fogyott. A nap végén a tombola sorsoláson érdekes és értékes nyereményeket sorsoltak ki. A zord idő miatt óvatosan merészkedtek csak ki az érdeklődők, főleg a délutáni időszakban jöttek, de igazi családias hangulat alakult ki.

  

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


májusi események | Megtekintések száma: 725 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 13 | Hozzászólások (0)

május 12.


Ismét a Zaporozec zenekar volt a felvezetője egy remek estének. S ahogy kell szép finoman dallamos fülbemászó nótákkal vezették fel az esti nagy durranást. Szerény világítástechnika volt amit ők kaptak ez kissé fura volt de azért a zene jó volt.


Majd utánuk a viharban érkező zenekar és másfél év kihagyás (gyermek áldás) után visszatérő énekesnője lépett szombaton az Agora Sportház színpadára. Péterfy Bori és a Love Band, többszörös visszatérő csapat városunkban. Nem véletlen hogy a színpad virtuóz dívája, vérpezsdítő hangulatot hozó vadmacskája oly szívesen tér vissza hozzánk. Hisz mindjárt az elején rövid emlékezésbe kezdett előző, itteni fellépéseivel kapcsolatban amik mint ha tegnap lettek volna, és jó érzéseket, emlékeket idéznek fel benne. Nincs ezzel másképp rajongó tábora sem. Bennük is frissen élnek az élmények s hogy átélhessék újra meg újra, ismét itt vannak és várják Bori legújabb színpadi mókáját amivel kiakasztja majd a közönségét a biztonsági szolgálatot vagy bár kit. És igen Ő semmit sem változott, hozta az igazi formáját a legjobb dalait a legpörgősebb „táncait” a legfurább színpadi pozícióit, tette ezt a különleges fellépő ruhájában ami megint csak egyedi ahogy Ő maga és stílusához igazodó zenekara, a nyugtalan örökmozgó gitáros vagy a csókkirály dobos. Akinek ugyan kissé alább hagyhatott népszerűsége mivel csupán egy csókpartnere akadt a csókra hívás után. De ettől a buli ment tovább a profi hangosítás és hihetetlen jól felépített fény és füst hatások feledhetetlen élményben részesítették a közönséget. Az össz népi tánc a színpadon amire a pörgős énekesnő felhívta rajongóit is nem volt egy utolsó tánc. Még szerencse hogy a szervezők is belátták hogy Bori koncertjét nem szabad a mozi aulában megrendezni. Ott ugyanis szó sem lehetett volna efféle mutatványról. Itt legalább úgy mozgott úgy dalolt ahogy azt igazán szereti s tehették ezt rajongói hol lent a színpad előtt hol pedig fent a csapat mellett. Volt aki még egy pillanatra a mikrofont is elragadta sőt pár billentyűt is nyomtak az egyik hangszeren. De ez mind mind belefér egy ilyen koncert hangulatába. Végül a felpörgött közönség lassan és nehezen vette tudomásul hogy egyszer minden véget ér. Ismét egy fergeteges este ért véget könyvelhettük el. Várjuk a következőt.

Pár pillanat a buliról.

 


 




májusi események | Megtekintések száma: 784 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 12 | Hozzászólások (0)

május 12.



Ugyan nem kimondottan helyi érdekeltségű program ez de a közelben volt ezért kilátogattam erre a hangulatos és látványos találkozóra amit ráadásul nagyon szép környezetben tartottak. A vasszécsenyi Új Ebergényi kastély parkjában gyűlhettek össze az autójukat megmutatni vágyók és tuning kedvelők. Sajnos több autósokat érdeklő program is volt a környéken ezért nem volt a várt létszám de így is akadtak verdák szép számmal .A programban szerepelt autós szépségverseny több kategóriában, s hogy ne csak a kocsik versengjenek lehetett nevezni motorblokk hajításra felni kitartó sörivó versenyre is. Gyerekeknek is voltak versenyek csak könnyebbek.
Pár fotóm a hangulat kedvéért a nyugat.hu oldalon látható.

 

Képgalériám: nyugat.hu oldalon.


májusi események | Megtekintések száma: 869 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 12 | Hozzászólások (0)

május 5.


A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző egyesület fontos célkitűzése a nemzeti öntudat erősítése, melyek főként a nemzetünk számára dicsőséges, erőt ,önbizalmat, büszkeséget adó, történelmi korszakuk, események felelevenítésével szeretnénk megvalósítani. Ezért szervezzük meg immár második alkalommal, (hagyományteremtő szándékkal) partner egyesületekkel közösen a „II. Magyar lovas történelmi nap”elnevezésű rendezvényünket, remélve hogy a programunk a résztvevő felnőttek, gyermekek, családok számára egyaránt tartalmas szórakozást jelent. A délelőtt 10 órakor kezdődő rendezvényen hagyományőrző egyesületek bemutatói mellett lehetőség volt lovaglásra, sétakocsikázásra, íjászatra, ólom katona készítésre, játékos foglalkozásokra. Valamint dél időben egy finom dográcsban főzött ebéd elfogyasztására is. A résztvevő egyesületek :

Magor Íjász és Hagyományőrző Egyesület (Honfoglalás)

Nyugati gyepük Pajzsa Hagyományőrző Egyesület (államalapítás)

Vas Vármegye Lovagjai és Íjászai (lovagok kora)

Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Fekete Sereg Csoportja (Mátyás királyunk kora)

Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület (huszárvilág)

 

 


 

További fotóim a nyugat.hu oldalon látható.

májusi események | Megtekintések száma: 1081 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 05 | Hozzászólások (0)

május 5.


Anyák napja minden évben május első vasárnapja. Erre az eseményre készülődtek a gyerkőcök a Gyermekek Házában már egész héten és szombaton is. Kis emlék sütiket gyártottak és díszítettek saját elképzeléseik szerint. A sütés mellett textil szív fűzért is készítettek hogy ezekkel meglepjék vasárnap édesanyjukat.

Pár fotóm a kreatív gyerekekről, és alkotásaikról.


  


 

 


májusi események | Megtekintések száma: 674 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 05 | Hozzászólások (0)

május 1.


Május elseje idén legalább szép napos volt még ha programokban nem is bővelkedett. A réges régi majális hangulatból mára már csak a „száz” év körüli láncos körhinta és a kistestvére a gyerekes lovacskás kisautós maradt. De ezek úgy ahogy még az én gyermek koromban ,mondhatni cseppet sem változtak. Ja igen a céllövölde és a horgászos bódé is a régi. No ezek mellett volt néhány sörpad meg némi büfészerűség egy csepp színpad vagy inkább dobogó amin délelőtt bábszínház délután zenei programocska képviselte az idei munka ünnepét. Ez is persze politikai beállítottsággal. Hát régen kötelező volt felvonulni és csak utána volt virsli meg sör. Akkor nem nagyon szerették mert kötelező volt. Most vonulnánk is csak legyen valami program. De ha most annyian vonulnánk azt már másképp hívnák. Gondolom. Az idei egyetlen rendezvényről készített pár fotóm és a 70-es évekből Apám film archívumának köszönhetően egy kis film a munka ünnepéről.

 


Egy kis Retro május 1.

További képek a címre kattintva.





májusi események | Megtekintések száma: 1550 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Május 01 | Hozzászólások (0)