A kategóriában található bejegyzések: 5
Mutatott bejegyzések: 1-5

január 26.


Újabb fejlesztésen esik át a Szalézi templom. Nemrég a harangjáték újraélesztésén dolgoztak a szakemberek, aminek szükségességéről és zavaró hatásairól megoszlottak a vélemények. Gondolom a mostani, a külső világítás felszerelése kevesebb embernek szúr majd szemet. A világítás felszerelésében a tűzoltók segédkeznek a hatalmas létrás kocsival. A világítást a modern, takarékos technológiával, ledes lámpákkal oldják meg.

Pár kép a felszereléskor készült.


januári események | Megtekintések száma: 817 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Január 26 | Hozzászólások (0)

január 22.



Érdekes látványban volt részem vasárnap reggel, a Szent Márton utcában. Egy társasház kukája mellé lerakott óriási kupac fenyőgally. Lehet valakinek sokat kellett a fájáról leszednie hogy a tartóba és a lakásba beférjen karácsonykor  ,és most dobta ki a maradékot. De jó nagy fát választhatott mert valami nagy járművel hozhatta ide a mennyiségből ítélve. A látvány ledöbbentő, a szemetes kukát szinte teljesen befedte. A fenyő ágak frissek zöldek tehát nem egy egy elszáradt karácsonyfáról van szó. De ha már ekkora energiát fordítottak erre akkor már a megfelelő helyre is elvihették volna.
Ezt megelőző este a Nádasdi utcában ballagtam hazafele mikor hirtelen fékezéssel megállt egy új típusú suzuki benne egy jól szituált család. A hátsó ülésről kipattant egy úr hatalmas szemetes zsákkal, és az egyik társasház kukájába gyömöszölte. Visszaszállt és már ott sem voltak. E kettő aztán elgondolkodtatott, tán megkezdődött a szemét és hulladék turizmus? Remélem nem, bár ezekről még eszembe jutott az is hogy a parkerdőnél is megszüntették a szemetes konténert a nem túl etikus szemétlerakások miatt, így tavasztól ott sem látom igazán megoldottnak a hulladékok elhelyezését. Lehet az ottani szemetes zsákok is a belvárosban landolnak vagy éppen az erdő zöldjét színesítik majd.
Pár fotóm  a zöld lerakatról.



januári események | Megtekintések száma: 719 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Január 22 | Hozzászólások (0)

január 21.


Ez egy Vasút állomás környéki történet hisz ha hét vége akkor brutalitás ismét. A Szelestey utcában  nemrég ültetett és épp hogy megereősödő fák egyikét kitörték a sorból, és előbb egy oszlopra szerelt hulladéktartóba állították, majd végül egy üzlet elé fektették. Biztosan ismét a magas alkoholszint adta az ihletet hogy a fa életére törjenek. Kezdetnek ő is megteszi, reméljük a szint fokozásával később nem ember életre törtek az erős emberek.

Pár fotóm az áldozatul esett fáról.





januári események | Megtekintések száma: 601 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Január 21 | Hozzászólások (0)

január 2.



Felhívjuk a figyelmet, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvény értelmében 2012. január 1-jétől tilos a dohányzás a közintézményekben (munkahelyeken, egészségügyi intézményekben, szórakozóhelyeken, stb.). Így A oktatási intézmények valamennyi épületében is TILOS a dohányzás, illetve a dohányzásra kijelölt helyek megszűnnek.

Védve elsősorban a dohányzókat illetve a passzív dohányosokat. No ez a rendelet alaposan ketté osztotta a véleményeket. Akik ugyanis dohányosok azok alaposan ellenzik ezt mondván most már nem elég hogy ilyen drága a dohányárú de még azt is meg akarják szabni hogy mikor és hol füstölöghetnek. Ráadásul most még a jó öreg törzshelyeikről a "füstös kocsmákból" is kizavarják őket az utcára a jelenleg hideg télben. Mondják még hogy az ő cigijük az ő egészségük és had döntsék el maguk mibe szeretnének belehalni. A rendelet pedig részben az ő életüket  próbálja menteni későbbi szenvedésüket csökkenteni.
Úgy látszik hiába. Persze köztük is vannak kivételek ez tény.


A másik csoport a nem dohányzók köre. Ők természetesen támogatják az ötletet, hisz sokat szenvedtek már eddig is a cigifüst miatt. Bár merre is mentek a magas számú dohányos rétegbe biztosan lépten-nyomon belebotlottak. Nem beszélve arról hogy ha egy vendéglátó helyen akár csak néhány percet is eltöltöttek azonnal a passzív dohányosok táborát népesítették és ruházatuk azonnal kiszellőztethetetlen füstös büdös lett. Számukra most elérhetővé vált bár milyen vendéglátó egység sőt még a vonaton sem kell keresniük a nemdohányzó kocsikat ,de még a pályaudvarokon és buszmegállókban is tiszta levegőre számíthatnak. Tehát elég sok előnyük származik a rendeletből.


Végül megkérdeztem néhány vendéglátóst kocsmárost mi a véleménye. Itt némi forgalom visszaesésről panaszkodnak ami várhatóan csak egy átmeneti állapot, viszont akár dohányzó akár nemdohányzó a presszó vagy kocsma dolgozója egyaránt azt állítják jól jött ez mivel ők is kapnak levegőt azóta. Ők voltak ugyanis a legdurvábban érintettek a passzív dohányzásban. Láthatóan jól reagáltak a vendégek is mondták, ahogy eljött a január és megtudták mit kell tenniük azonnal meg is tették. Bár a január viszonylag enyhe idővel érkezett így a nagy hideg nem hátráltatta a rendelet elviselését.


Az utolsó és eddig sehol nem említett réteg azokból áll akik például egy egy ilyen kocsma előtti dohányzás szenvedői lettek mégpedig oly módon, hogy a lakásuk ablakai pont egy egy kocsma fölött vannak és a kint cigizők akik több esetben még a poharat vagy üveget is magukkal hozzák a füstölés mellé, nem kis füstöt eregetnek felfelé e mellé jópofa traccspartikat is tartanak ami nem kevés hanghatással jár. Már pedig ez egy korai órában nyitó és későn záró vendéglátó egységnél nagyon is kellemetlen lehet. Az Ő érdeküket sajnos senki nem védi.


Az ellenőrzések hamarosan kezdetüket veszik de a komoly büntetések egyenlőre elmaradnak a három hónap türelmi idő miatt. Viszont ez után könyörtelenül büntetés jár a tiltott helyen füstölőkre.


januári események | Megtekintések száma: 597 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Január 02 | Hozzászólások (0)

január 1.



Új év új történetek új képek új filmek.
Viszont mielőtt bár mibe belekezdenék, örömmel tudatom hogy kedvenc kutyusom idén is túlélte a szilveszteri petárda és egyéb pirotechnikák támadását.
Nem kis remegést és aggodalmat okoztak számára a hatalmas durranások sípoló süvítő hanghatások. Végül aztán reggel lett nagy nehezen. Viszont iszonyúan kifárasztotta az éjszaka ezért a január elsejét a képen látható pozícióban töltötte, és üzeni minden ebben örömét lelő egyénnek hogy jelentkezzen békefenntartónak valamelyik háborús övezetbe ott kiélheti elfojtott vágyait. És mikor már remegve menekülne haza akkor senki se törődjön vele.


januári események | Megtekintések száma: 572 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Január 01 | Hozzászólások (0)