class="mod-forum">

 


Ez-az városunkról ami nem a politikáról szól.
 


Ha bár melyik hírhez vagy eseményhez hozzáfűznél valamit a fórum oldalon a szombathelyi témáknál megteheted.

2010 október 27.

Újra a brutális rongálás.

Mostanában hogy ilyen hűvösre fordult az idő sokszor eszembe jut, hogy nemsokára ismét lehet korizni. Ebből az lett, hogy elmentem a jégpálya fele, hogy megtudjam mikorra tervezik a nyitást. Nos ez még korainak bizonyult, még nincs kiírva e-féle információ, viszont megdöbbenve tapasztaltam, hogy a bejárat előtti fém oszlopokat, amik korlátozni hivatottak, hogy kényelmes autósok egészen a bejárat előtt emeljék ki seggüket járműveikből. Szóval ezen oszlopok egy részét, vandál elemek elhajtogatták, majdhogynem el is fektették. Először arra gondoltam tán egy figyelmetlen autós csúszott be oda, de nem a taposás nyomait véltem felfedezni minden oszlopon, tehát feltételezem hogy erejét fitogtató netán alkohol hatása alatt magát erősnek érző alakok támadtak a védtelen oszlopokra. Csak gratulálni tudok ehhez, bár ennyi energiával akár a vörös iszappal elöntött településeken is taposhattak volna. Mindenki jobban járt volna. Visszatérve a jégre. Remélem nem várnak annyit mint a tavalyi nyitásnál és november vége előtt birtokba vehetjük várva várt szórakozási és sportolási lehetőségünket. Természetesen, amint kiderül a nyitás ideje azonnal megírom itt.
Pár fotó, az oszloptámadásról..
  

 
                  

2010 október 24.

Rögtönzött Red-Bull road show a Fő téren.

Vasárnap délután a belvárosban sétálva látványos kis show-ba botlottam. A napsütésben kezdődött de hamarosan hatalmas felhők által beárnyékolt közel 2 órás Red-Bull népszerűsítő program pörgős műsorvezetőjével felpezsdítette a nyugodt vasárnap délutánt. Az energiaitallal kapcsolatos kérdések re adott helyes válaszokért egy egy ital volt az ajándék amit csinos lányok adtak át. A szokásos látványos cégautók is szuper látványosságok voltak. Lehetőség volt a technikai hátteret biztosító autó oldalára kivezetett játékkonzolt is kipróbálni. Közben kisebb bemutatók is voltak ehhez segítségül szolgált az egyik ház tatarozásához használt állványzat is. Majd nagy tudású bmx kerékpáros bemutatót láthattak az épp arra járók. Sajnos a zorddá vált időjárás engem is elriasztott ezért csak ezt a pár fotót tudtam készíteni .
A pár fotó, még napsütésben.
  

 
 

2010 október 8.

Őszi sport rendezvények. 1. hagyományos Csótó- futás

Közel 500 fiatal állt rajthoz a hagyományos Csótó-futáson a délutáni napsütésben. A Szabadidősport Szövetség és az egyetemi sportklub közös rendezvényét már huszadik alkalommal rendezték meg. Az óvodásoktól a legnagyobbakig, mondhatnám. A legkisebbek még csak 450 métert futottak, sokan szüleikkel, teljesítették a távot. A legtöbben most is az alsósok mezőnyében indultak. Rájuk 950 méter várt. Nemcsak szombathelyi indulói is voltak a csótó-futásnak Más vasi településről is érkeztek diákok. A teljes távú versenyen már rekordokat is tartanak nyilván. A hét utolsó munkanapján, és igazi vénasszonyok nyara hangulatban, jól érezhette magát ovis, diák, és felnőtt egyaránt.
A rendezvényen készült pár fotóm.
 

  

 
 
 

2010 október 9.

Őszi sport rendezvények. 2. Első utcai kötélugró verseny.

Első alkalommal rendezett a Szombathelyi Kötélugró Klub utcai kétköteles versenyt, a város Fő terén. Igazi kellemes őszi délelőtt, ennél jobbat nem is rendelhettünk volna e rendezvény lebonyolításához. Ennek köszönhetően sokan voltak kíváncsiak ezekre a fáradhatatlan kitartó sportolókra. Számomra is lenyűgöző volt a teljesítményük. A megmérettetésen 40- en indultak a kicsiktől a nagyobbakig. A versengés egyben jótékonysági rendezvény is volt ahol az iszap károsultak javára is sok pénz összegyűlt. A Kötélugró Klub szeretné hagyományossá tenni az utcai versenyt.
A rendezvényen készült pár fotóm.
  

 
 

2010 október 2.

Zarándokút az állatokért.
2010 október 4.-e az állatok világnapja. Ez alkalomból szervez immár rendszeresen Zarándokutat az állatokért, a Fekete István Állatvédő Egyesület Szombathelyen. Idén október 2.-ára szombatra esett az esemény amit délelőtt a város Fő terén örökbefogadással egybekötött programokkal tarkított rendezvény előzött meg. A zarándoklaton több mint 30 kutyus vett részt gazdáikkal kísérőikkel. Az út a Fő tértől a Homok úti kutyatanodáig a Ferences Templom érintésével vezetett, ahol az Egyesület megvendégelte a résztvevőket zsíros kenyérrel, forralt borral és teával. A eső lába lógott szinte egész nap, de végül sikerült megúszni szárazon. A nap érdekessége volt hogy a délelőtt állományba vett kiskutya aki egészen új befogadott kutyusa volt az egyesületnek, délutánra gazdára is talált. Rajta kívül még egy kutyus is új helyen töltheti napjait. Kutyák és gazdáik is alaposan elfáradva értek a a Homok uti célállomásra, ennek ellenére kellemes élményekkel térhettek haza, egy barátságos beszélgetés és falatozás után.

A rendezvényen készült fotóim itt láthatók, filmes összeállításom pedig itt látható.