A kategóriában található bejegyzések: 8
Mutatott bejegyzések: 1-8

augusztus 30.


Ismét benépesülnek az iskolák .Szeptember harmadikán kezdetét veszi a tanév. A Savaria Egyetemi Központban régi hagyománya van már a tanév kezdete előtti ismerkedési bulinak , gólyaavató bulinak, ahol érdekes vetélkedésbe kezdenek a csapatok akiket az újonc fősulisok alkotnak .A napközbeni próbatételeket esti bulik váltják fel. Az egyetem udvarán hatalmas sátorban és az udvaron zajlanak a jobbnál jobb koncertek. Aki ezt kibírja és élve megússza az megkezdheti a jövő héten a tanulmányait az oktatási intézményben. Persze a tanulmányok közben is rengeteg szórakozás vár majd rájuk a híressé vált A Klubban.

A csapatok egy feladatot a Fő téren oldottak meg itt kaptam lencsevégre őket.

 




augusztusi események | Megtekintések száma: 591 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 30 | Hozzászólások (0)

augusztus 29.



Még a karnevál kezdete előtt átadásra került a Kőszegi utcában a nemrég újjá épített házak udvarán egy rendezett sorompóval védett, kamerával megfigyelt fizető parkoló. Az időzítés jó volt hisz a város legnagyobb nyári rendezvényén kielégíthetetlenek a parkoló igények. Aki pedig itt tudott parkolni az elmondhatta, ennél közelebb már nem állhattam volna a rendezvényhez. Nos a parkoló egy teljesen új, automata rendszer. Belépéskor egy kártyát kell kivenni az egyik automata egységből, ezzel nyitható a sorompó. A parkolás befejezésekor egy másik egységnél az eltelt idővel arányosan a fizetést kell rendezni, majd a leigazolt kártya nyitja kifele a sorompót. Aki nem fizet bent reked. A tarifákról néhány gondolat. Hétköznap 8-18 óráig 240Ft/óra a díj és az eddigiekkel ellentétben itt van éjszakai tarifa is ami18-08 óráig és hétvégén lép életbe, és 20Ft/ óra a díja. Hogy ez mennyire jó ás megfizethető döntse el mindenki maga. Én minden esetre egy kellemetlen tapasztalatomat írom ide a végére amit idén egy balatoni rendezvényen tapasztaltam . Egy poros hepehupás utat zártak le egy szalaggal , mellesleg ez az út a strandhoz vezetett ,és kiállítottak egy táblát, illetve kettőt is ,az egyiken olvashattuk hogy fizető parkoló a másikon a házirend és a tarifa. A díj 3400Ft /nap 0-24 óráig és nem őrzött parkoló. Elhagyása azonnal lenullázta a napi tarifát, újra beálláskor ismét megfizetendő az összeg. Nos ez azért kissé drága strandolás lett volna.

Pár fotó a új parkolóról ami szépen rendezett környezetben van és ha a növényzet is megnő kellemes hely lesz.

 


 


augusztusi események | Megtekintések száma: 721 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 29 | Hozzászólások (0)

augusztus 26.



Karnevál záró napján bizony igyekeznie kellett annak aki még a vásárosok kínálatát laza, lenge ruházatban szerette volna végignézni. Ugyanis már ébredezve érezhető volt egy markáns hűvös fuvallat, ami hamarosan viharos erejűvé nőtte ki magát. No de még mi is nekivágtunk egy utolsó nézelődésnek egy rövid nadrágban és papucsban ami látszólag jó ötletnek tűnt. Ahogy közeledett az ebéd ideje úgy hűlt le a levegő és hatalmas széllökések is jöttek . Kezdett beugrani a tavalyi szombat érzése néha. De szerencsére a végeredmény nem hasonlított már annyira. Kora délután elkeserítővé vállt ugyan az idő ,megjött az eső is, viszont cserébe megállt a szél. E rövid idő alatt az előző naphoz képest kb.20 fokkal csökkent a hőmérséklet. Ez sajnos a vásári dolgok lassú végét jelentette. Megkezdődött a zárás, pakolás. Embert is alig lehetett egy ideig látni. Na de nem maradt ez végig így. Estére lassan elállt az eső is és kibújtak az emberek a fedezékeikből. Nem véletlen hiszen a záró napra is jócskán maradtak szuper programok, koncertek .Így hát estére beöltözve ugyan, de bele lehetett csapni az 2012-es év utolsó karneváli éjszakájába. Aki ezt tette nem csalódott láthatóan, hiszen végig látogatva színpadokat hatalmas érdeklődést és állat nagy bulikat találtam. Talán ezek közül a Budapest Bár ami kiemelkedően nagy siker aratott. A borok utcáján kellemesen borozgató társaságok, de az utca végi körforgalom az bedugult az emberektől akik egy ritmusra hullámozva pörögve adták át magukat a jobbnál jobb nóták bűvöletének. Így zárult szerintem a legtöbb bulizó ember karneválja, tán még otthon is lebegett az ágy egyesekkel a kitűnő borok és a zene hatására.

Kellemes élmény volt idén is a nyár, búcsúztató rendezvénye, köszönet a szervezőknek és minden résztvevőnek, fellépőnek, elő és háttér munkásnak akik a 4-5 napot aktív munkával töltötték, hogy mi jól érezhessük magunkat.

Még erről a napról pár felvétel búcsúzóul.

 


 


 


 


augusztusi események | Megtekintések száma: 602 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 26 | Hozzászólások (0)

augusztus 25.



Karneváli csúcs szombat. Az időjárás kegyes volt, ettől a rendezők, résztvevők és a vendégek is egyaránt boldogok voltak. A délelőtt laza vásárlátogatással, bemutatók megtekintésével, könnyed csipegetéssel, és kortyolgatással telt. Közben itt ott feltűntek hagyományőrző csapatok, vonulásuk útvonalán korhoz illő beszólásokkal terelgették az előttük gyanútlanul nézelődőket. Majd mikor épp jónak látták tartottak egy egy rögtönzött bemutatót, színjátékos formába burkolva. Hagulatossá tették, felkavarták a sok érdekes kézműves portéka  közt elmélyülten nézelődő  életét. A ruhakölcsönző sarok is népszerű volt. A sörtér és borok utcája lassan éledezett, de érthető is ez hiszen a legkitartóbb karneválozok e két helyszínen zárják  a napot. A kiszolgáló személyzetnek is kell kis idő hogy regenerálódjon.
Nagy élet ilyenkor a kalandparkban volt, tűzoltástól a labirintusban kevergésen át a felhővadász repülésig minden megtalálható volt itt, amit egy gyerkőc megkívánhat, értve ezt a finomságokra is amiket vásárolhattak  a szülők azonnal mikor gyermekük szeme megakadt rajta. Egy ilyen délelőtt cseppet sem volt költségkímélő mivel sok mindenért amit ki szerettek volna próbálni, külön külön fizetni kellett. Így aztán gyors tempóban apadtak a bukszák.Ez persze a karnevál bármely részéről elmondható volt.
 
  Hogy ez a laza délelőtt, hogy is nézett ki pár fotóval próbálom bemutatni.

 

 

 

További délelőtti képek a címre kattintva láthatók.

Ahogy kell eljött a karneváli  délután ismét, rekkenő hőséggel, sok érdekes látnivalóval. Minden helyszín újra és újra elkápráztatta az arra járókat, az épp ott zajló produkciókkal. A sörtéren az Ír kocsmahangulat volt a domináns. A borok utcáján is nagyobb lett  mozgolódás, de valahogy mégsem volt az a tumultus mint korábban.Bár az éjszakai állapotról nem tudok nyilatkozni akkor bizonyára jóval népesebb volt. Sajnálattal tudatosult bennem hogy ugyan ivóvíz csapok voltak több helyen de a tavalyi forróságban jól be vállt hűsítő frissítő vízpára permetezés csupán egy helyen volt fellelhető. Többet is szívesen láttunk volna ebből.  És persze a legendás szombati felvonulás amihez az égiek is kegyesek voltak idén. Ismét elmondhatatlan mennyire vonzó volt a látogatók számára. A vonulás színességére változatosságára sem lehetett panasz. A szervezésre biztosításra főleg nem. Az emberek is viszonylag jól kordában tarthatóak, fegyelmezettek voltak. Ez után már mindenki saját hangulat és ízlésvilága szerint alakíthatta estéjét, hisz semmiben nem volt hiány.
Pár képem a délutáni esti időszakról.

 

 

 

További délutáni képek a címre kattintva láthatók.


augusztusi események | Megtekintések száma: 736 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 25 | Hozzászólások (0)

augusztus 24.



Igazi kánikulában, vihar és katasztrófamentesen telt a karnevál második napja. Merész és sivatagi kiképzésen átesett halandó ember volt a javából aki a péntek délelőttöt és délutánt a vásári forgatagban karneválozva töltötte. Állt a levegő izzott minden az utcákon. Persze a lakásokban sem volt ez másképp. Kissé a tűző nap alább vonulása után kezdett jobb lenni a helyzet, amikor a felvonulás ideje eljött. A legendás felvonulás ami a már megszokott útvonalon még napsütésben indult és teljes sötétben ért véget. Így lett a a végén fáklyás a felvonulás. Ki milyet szeretett volna látni úgy helyezkedett az útvonalon. A felhozatal talán még színvonalasabb és látványosabb volt a korábbiaknál. Hiába a 13 év magáért beszél. Én a kezdő oldalt választottam így pár fotóm ott készült.
Bőségesebb fotóválogatást a karnevál végén egy képgalériában az esemény fotóalbumok közt láthattok.

 

 

 

 

További képek a címre kattintva láthatók.

augusztusi események | Megtekintések száma: 780 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 24 | Hozzászólások (0)

augusztus 23.



E napon hivatalosan  kezdetét vette a 13. Savaria Történelmi Karnevál Szombathely városában. A készültségi állapota ugyan ma még csupán 80%-os hiszen még az árusok nem érkeztek meg, vagy épp a terület átvételét és a beköltözésen munkálkodnak. Ami már kész és üzemel 100%-on az a borok utcája, valamint a sörtér. Az utóbbin már javában áll a színpad amit késő délután birtokba is vettek a fellépő zenekarok. Egyfajta bevezető, ráhangoló ez a mai buli a négy napos nagy rendezvényre. Ugyancsak erre az estére ütemezték a hivatalos megnyitót ahol a Fő téren ünnepi beszédet hallhattak és tüzes játékot láthattak a hatalmas létszámmal összejött érdeklődők. Majd a város polgármestere meggyújtotta a lángot ami jelképesen végigkíséri a rendezvényt. Végül Savaria szenátorai és a Savaria Legio végig vonult a téren.
A délutáni és esti képeim az első napról.

délután

 

 


este

 

 

 

További fotók a címre kattintva láthatók.



augusztusi események | Megtekintések száma: 606 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 23 | Hozzászólások (0)

augusztus 16.




A 13.Savaria Történelmi Karnevál közeledtét jelzi hogy útépítések, sövényrendezések, fűnyírások, virágosítás veszi kezdetét városunkban, igaz jórészt ezek a belvárosban történnek. Ugyancsak ezt jelzik a különböző kisebb nagyobb rendezvények is, mint például a karnevál legjobb borának kiválasztása, amit a majdani  borok utcájában kínált borok közűl választott ki a zsűri. Persze szekértő kóstolgatás után. Vagy a Történelmi Témaparkban felépített őrtorony átadási ceremóniája amit egy római délutánnal kötöttek össze a legiósok részvételével. Sajnos az első eseményre nem kaptam meghívást, de az új látványos toronyról már tudok néhány fotóval szolgálni. Aki többet is szeterne látni belőle az látogassa a témaparkot, mondjuk a karnevál idején mert ekkor még őr is áll majd a toronyban.
Fotóim az új építményről.

   




augusztusi események | Megtekintések száma: 518 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 16 | Hozzászólások (0)

augusztus 4.



Szombaton délelőtt került sor Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület, 2. térzenei fellépésére, amit fennállásuk 55. évfordulója alkalmából szerveztek a Fő térre a városlakók szórakoztatására. A térzene egy koncertsorozat, aminek a mai a második állomása volt és az október 20-ai jubileumi, nagyszabású hangverseny követi majd.
A zenekar minden évben kedveskedik a városlakóknak, egy-egy koncerttel a város Fő terén.
Szombathely Város Fúvószenekarát 1957. Augusztus 28-án Szombathely Város Tanácsa alapította. A zenekar élén ekkor Rózsa Ferenc, mint karmester, neki nagy szerepe volt a létrehozásban is.
Magas színvonalú fellépéseivel a fúvószenekar meghatározó szerepet töltött be a város életében, ezért 1981-ben elsőként kapta meg a koncert fúvószenekar minősítést.
Repertoárjukban hagyományos, klasszikus és modern hangvételű művek szerepelnek.
Rendszeresen vesznek részt hazai és külföldi fesztiválokon.
Évente 20-30 fellépésük van, részt vesznek Szombathely városi ünnepségein, különböző rendezvényeken, falunapokon, találkozókon.
S ahogy ez mindig lenni szokott a fúvósok fellépésein, népes tábor jött össze a nagy meleg ellenére a délelőtti hangulatos muzsika hangjára. Sokan szemben a padokon napernyővel legyezővel felszerelkezve, mások az árnyékosabb oldalt választva hallgatták, tapsaikkal pedig megköszönték a zenét, és a zenekar aktív jelenlétét városunkban.


Pár fotóm a Fő téri térzenei  rendezvényről.

 

 

 





augusztusi események | Megtekintések száma: 606 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 04 | Hozzászólások (0)