A kategóriában található bejegyzések: 16
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »


Sajnos a szombati hideg esős időjárás a termálfürdő nyitását is késleltette egy nappal, és hatással volt a vasárnapra is. A kitűnő idő ellenére kevesen merészkedtek ki napozni fürödni. Persze ez minden kezdéskor így lehet. A víz 30fokosra volt felfűtve mégis csak kevesen merészkedtek be. Bár napozni is kevesen jöttek, annak ellenére hogy ide is szerveztek egy kisebb gyermeknapi programot. Volt ugrálóvár ,kézműves sátor, tűzoltósági bemutató. Talán pár meleg nap meghozza a kedvet is .

májusi események | Megtekintések száma: 593 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 30 | Hozzászólások (0)Gyermeknap itt ott amott. Május utolsó vasárnapja a gyermeknap jegyében telt. Több helyen is próbáltak erre a napra programokat szervezni a gyerkőcöknek. Így volt ez a Kalandvárosban, a Savaria Plazában, a Smidt Múzeumban, a Termál fürdőn, és a Történelmi Témaparkban. Nagyobb népszerűsége a Kalandvárnak és a Témaparknak volt. A jó időben főleg a délutáni órákban sokan kilátogattak e helyekre.

    A gyermeknapi programokról fotók az esemény fotóalbumok közt láthatók.
májusi események | Megtekintések száma: 692 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 30 | Hozzászólások (0)


Kezdetét vették a szabadtéri fesztiválok így a hétvégét a finom falatok fesztiválja töltötte be. A sültek illata pedig az egész teret. Voltak finom falatok, húsok, sajtok, édességek kemencés faltok és hogy mindezek jól csússzanak minőségi borok és pálinka is akadt a pavilonokban. A hétvége a cigányzene jegyében telt ,a jó ebédhez szól a nóta elnevezéssel. Péntek este a Varnyú Country zenekar is fellépett a színpadra hogy életet leheljenek az átfázott emberekbe. Tették ezt azért is mert a délelőtti közel 29 fokos melegből estére alig maradt. Sajnos a szombati nap még ilyen sem volt sok eső és hűvös szeles idő volt ami nem kedvezett e szabadtéri rendezvénynek. Talán csak a vasárnap volt elfogadható. Sajnos túl nagy érdeklődés nem volt e fesztiválon és részben köszönhető ez a gyenge tájékoztatásnak. Én magam is csupán egy plakátot láttam ami jelezte hogy ilyesmi lesz városunkban. Talán a 2. már jobban sikerül.

Pár fotóm a rendezvényről
.

májusi események | Megtekintések száma: 531 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 30 | Hozzászólások (0)


Epcos-4Sport Kupa országúti kerékpárversenyt rendeztek vasárnap a sport szerelmeseinek. Az eredeti időpont sajnos a rossz időjárás miatt erre a napra módosult , viszont e nap igazán ideális volt a megmérettetésre. A Király Sportcentrumtól 10 órakor elstartolt mezőny 2 részből állt, a gyermek kategória Náraiban fordult vissza a felnőtt kategória Felsőcsatáron fordult. Mint minden versenyen itt sem maradt el némi kis baleset ami igaz a versenyzőkre illetve a technikára egyaránt. Volt ugyanis esés és defekt is. A célba mindenki beért, a gyerekek csúcs ideje kb 19 perc volt míg a felnőtteknél ez az idő kb 60 perc volt.

A versenyen készített fotóim az esemény fotóalbumok közt látható.

májusi események | Megtekintések száma: 733 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)


A Balaton legszebb nyarakon kiállítás az MMIK első emeletén kapott helyet. Főleg Balatonberényi élményfotókból és fiatalok által készített rajzokból áll. Néhány emléktárgy és levél a múltból. A kiállítást Dr. Ipkovich György nyitotta meg. A megemlékezés után a kiállított rajzok  készítőit oklevéllel jutalmazták (volna) De sajnos nem jöttek el a készítők az ünnepségre. Nekik elküldik az oklevelet. A pályázat díjazottjai viszont jelen voltak ,ők az oklevél mellett ajándékcsomagban is részesültek. Ezt követték a múltat idéző beszélgetések és régi fotók vetítése.
További fotóim az esemény fotóalbumok közt található.

májusi események | Megtekintések száma: 537 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)


A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ a Vasi Míves Tanoda című EU által támogatott projekt keretében 2011. május 21-én szombaton délelőtt „Kultúrák és életstílusok” címmel Ifjúsági Nemzetiségi Találkozót szervezett A program délelőtt 10:00 órától 13:00 óráig tartott . A résztvevők Vas megyében élő nemzetiségi fiatalok (14-30 éves korosztály): horvát, szlovén, német, roma, lengyel és magyar fiatalok voltak. A nyelvi, zenei és táncos kultúra, szokásanyagok és mai életstílusok megismertetése volt a cél. A rendezvény nem volt túl zsúfolt de így is 4 -féle nemzetiség tánc és zenei kultúrájából kaphattak az érdeklődők ízelítőt. Végül e kultúrák ötvözésére került sor egy egy közös tánccal és játékos programmal. Néhány fotóm a rendezvényen készült.

májusi események | Megtekintések száma: 481 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)


A Teszedd hulladékgyűjtési akció  országos méretű megmozdulás célja megtisztítani a városok elhanyagolt szemete területeit. Szombathelyen is többen jelezték hogy részt kívánnak venni az akcióban, melyhez a mellényt , védőfelszerelést és zsákokat a megadott gyülekezőhelyeken osztották ki. Ugyan ezeken a helyeken kellett az összegyűlt szemetet, a megtelt zsákokat elhelyezni . Ez után már csak az elszállítás következett. A megmozdulás viszonylag rövid idő alatt nagy csapást mért a városra megtisztulás terén. Én körutam alkalmával találkoztam a Vasút környékén a Posta dolgozóival, az Kereskedelmi iskola környékén az ott tanuló diákokkal és tanárukkal. A Puskás Szakképző környékén is az ottani diákok serénykedtek, a Savaria Egyetemi Központnál az 1-es Posta dolgozóival futottam össze, valamint a Mormon Segítő Kezek emblémával ellátott mellényben szorgoskodó fiatalokat a Perint patak partján és az MMIK környékén  láttam szedegetni. Több helyre nem jutottam el de az akció kiterjedt a város több pontjára is. Kérdés csupán annyi meddig tart a tisztaság?

További fotók  az esemény fotóalbumok közt látható.
májusi események | Megtekintések száma: 488 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)


Ha május akkor Quadrille Táncfesztivál. Így is emlegethetnénk az eseményt amin most már mondhatni rendszeresen részt vesznek Szombathely középiskolái. Persze ez azért is nagy jelentőségű esemény mert Magyarországról egyedül Szombathely vesz részt ebben az Európai szintű táncos programban. A népszerűség egyre nő hiszen 2005-ben 420 fő, 2006-ban 368 fő, 2007-ben 300 fő, 2008-ban 372 fő, 2009-ben 500 fölötti létszám, 2010-ben 440 diák és végül a 2011-es év eddigi csúcsdöntő létszáma meghaladta a 800 főt is. A Quadrille tánc pontosan 12.00 órakor indult Szombathelyen, a Fő téren. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az e napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére.

A réztvevő iskolák: Élelmiszeripari- és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Hefele Menyhért Építő- és Faipari SZKI Hermann Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási SZKI és Kollégium Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Kanizsai Dorottya Gimnázium Kereskedelmi Szakképző Iskola és Kollégium Művészeti SZKI Nagy Lajos Gimnázium Nyugat-magyarországi Egyetem – Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Oladi Általános Művelődési Központ Teleki Blanka Szakképző Iskolája Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola Savaria Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium Szent-Györgyi Albert Középiskola
májusi események | Megtekintések száma: 738 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)Május 21-e a magyar honvédelem napja. Ennek apropóján szervezett honvédelmi erőpróbát pénteken a Magyar Honvédség Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Irodája, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület és a Savaria Legio Egyesület.Az erőpróbára huszonnégy  vasi és egy zalai csapat jelentkezett, a 12-14, illetve a 14-18 év közötti diákok két korcsoportban versenyeztek. A résztvevőknek elméleti totót is ki kellett tölteniük
A gyakorlati próba a témaparkban zajlott, ahol a kézigránátdobást és a skorpiólövészetet legalább annyira élvezték a fiatalok, mint az akadálypályát, gépkarabéllyal felfegyverkezve kellett futniuk sebesültet kellett szállítaniuk álcahálós zsákot kellett cipelniük ,és mindezt természetesen időre. Az ügyességen, gyorsaságon kívül az is számít, hogy tudnak-e a fiatalok csapatban dolgozni. A kemenesmagasi iskolások komolyan vették az erőpróbát, olyannyira, hogy az egyenpólójuk mellé terepszínű egyennadrágot is beszereztek a versenyre.A honvédelmi erőpróbát a Gothard Jenő Általános Iskola csapata nyerte, a második helyen a sorkifaludiak végeztek, megelőzve a kemenesmagasiakat. A középiskolások mezőnyében egy keszthelyi csapat nyert, másodikak lettek a vépi szakképző diákjai, a harmadik helyezésnek az OÁMK Teleki Blanka Szakképző csapata örülhetett.


májusi események | Megtekintések száma: 658 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)Pár diák aláírás gyűjtésével kezdődött a mára kb 1000 fős demonstrációvá duzzadt tiltakozás amit a Gépipari (Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium) szervezett és szolidaritásból és önállóságukat féltve a Savaria (Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium)is támogatott létszámával. Végül 14500 aláírás, kb 1000 tüntető a számadatok ,a tüntetésen viszont sem a Polgármester sem a városirányítók nem vettek részt.A tervek szerint a három műszaki szakközépiskola - a gépipari, a Puskás Tivadar és a Savaria - közös igazgatás alá kerül, de az új intézmény elnevezése Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola lesz. Értetlenül álltak a tervezett összevonás előtt a színpadon fellépő szónokok is.Felsorolták az iskola eredményeit, például azt, hogy Szombathely összes középiskolájához viszonyítva is a felső középmezőnyben helyezkednek el. Megfogalmazták, hogy szerintük a minimális megtakarítás mellett hatalmas károkat okozna ez az összevonás. A kimondottan meleg nyárias napsütésben fegyelmezetten demonstráló többnyire diákok.délután 3 órára vonultak a Városháza elé,a szónoklatok közben pedig a Gépiparis diákok zenekara a The Note nyomta dalokat. Végül az aláírásokat sikerült átadniuk és 60 db kék léggömböt eresztettek az ég felé ,mindegyikre üzenet volt csatolva hogy messze vigye hírét az értelmetlen döntésnek.májusi események | Megtekintések száma: 516 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Május 22 | Hozzászólások (0)


1-10 11-16