A kategóriában található bejegyzések: 10
Mutatott bejegyzések: 1-10


Star(T) tehetségkutató második napja épp akkor vette kezdetét mikorra alaposan kieste magát az eső, így a rendezvény megúszta szárazon. Ezen a napon zenekarok próbálhattak szerencsét és mutatkozhattak be. Bemutatkozást a szó szoros értelmében egy zenekarra értem akik közönség elé e napon léptek először. Különleges előadásmódjuk és zenei stílusuk egyaránt meglepte, lenyűgözte a zsűrit és a közönséget. Ez az estébe nyúló délután is kellemes hangulatban telt, Az értékelők határozottak és őszinték voltak ami néhány előadót valószínű meglepett, de az ő feladatuk valójában nem a fényezés volt hanem hogy rávilágítsanak az esetleges hiányosságokra hibákra, de elmondják a pozitívumokat is amiket hallottak láttak. Ezekből tud esetleg jó irányba változtatni is egy egy zenekar a fellépésein hangszerkezelésén vagy énekhangján. A győztesek stúdió felvételi lehetőséget, szereplési lehetőséget a Történelmi karneválon és videoklip forgatási lehetőséget nyerhettek az oklevél mellé.

A győztes szóló énekes Pap Piroska lett , a zenekarok közül pedig a Nora'S Garden lett a nyerő.

A két napban összesen 6 szóló énekes és 7 zenekar lépett színpadra.


Fotóim a második napról az esemény fotóalbumok közt található.
júliusi események | Megtekintések száma: 595 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 31 | Hozzászólások (0)


Első alkalommal rendeztek zenei tehetségkutatót Star(T) névvel. A szombathelyi Uránia udvarban . A kétnapos rendezvényen feltörekvő énekesek és zenekarok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Az első napon a 17 órai kezdéskor még családias volt a hangulat de a zenekarok fellépésére már nagyobb rajongó táborok is előkerültek és szavaztak is kedvenceikre az egyedi szavazási módszerrel egy magasba emelt papír zacskóval, rajta felírva kedvencük neve volt. Ezen kívül természetesen szakavatott zsűri is mustrálgatta a produkciókat. Ők pedig Kelemen Zoltán, Vida Gábor és Pusker Péter voltak. Az első napon 6 szóló énekes és 3 zenekar vet rész a megmérettetésen.

Fotóim az első napon készültek.

További fotók megtalálhatók az esemény fotóalbumok közt.

júliusi események | Megtekintések száma: 638 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)


Jó ütemben halad a Vasi Volán nagy korszerűsítése minek keretén belül új elektronikus információs táblákat építettek ki a helyi autóbusz pályaudvar kocsibeállóinál valamint az pihenő és infó helyiség hátulján és a tér közepénél. Itt a pontos idő mellett az indulás érkezés célmegjelölés is leolvasható lesz majd a korszerű tábláról amiknek a tetején egy egy hatalmas napelem is látható. Ez egy korszerű energiatakarékos megoldást tükröz. A szereléseket a pontos idő kft. emberei végzik. A végleges átállás a régi menetrendtáblákról várhatóan 2011 októberében lesz. Remélhetőleg addigra a pályaudvaron található egyéb építményeket is felújítják, hogy méltó legyen a megyeszékhely új információs rendszeréhez.

Pár fotóm a korszerűsítésről.

júliusi események | Megtekintések száma: 508 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 27 | Hozzászólások (0)

Megkezdődött a Csaba úti vasúti átjáró átépítése, ami a köztudottan hosszú várakozások átjárója volt városunkban. Sajnos elkerülni elég nagy kerülővel lehetett csak ezért sokan kivárták a hosszú perceket néha negyed órákat is hogy átjussanak .Most ennek ezennel vége. Az átjáró ugyanis mostantól csupán a gyalogos és kerékpáros forgalom előtt nyitott. Az autós forgalmat mostantól teljesen elterelték. A megmaradó átkelés is változik, egy új átkelési hely lett kialakítva hogy közben a munka is zavartalanul mehessen. Tervek szerint 2012-re fejeződik be az átalakítás,és ekkortól véglegesen megszűnhet a várakozás e ponton.

Pár fotóm ízelítőül a nagy munkálatokról.júliusi események | Megtekintések száma: 736 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 27 | Hozzászólások (0)A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete nemzetközi CACIB kutyakiállítást tartott szombaton és vasárnap Szombathelyen. A szépségversenyre 15 országból mintegy 1500 kutyát neveztek be. Az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán felállított sátorban a megmérettetés két napja alatt más-más fajtájú ebeket láthattak az érdeklődők.A nagy melegben nagy kihívás volt mit kutyának mint gazdáiknak megfelelni a szigorú követelményeknek. A legkisebbektől a legnagyobbakig találkozhattunk a kedvencekkel. Ezzel egy időben örökbefogadó napot tartott a Fekete István Állatvédő Egyesület. Itt is találkozhattunk szép kutyusokkal.

Pár fotó a rendezvényről.
További képek az esemény fotóalbumok közt .

 


júliusi események | Megtekintések száma: 546 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 18 | Hozzászólások (0)A Vas Megyei Triatlon Szövetség és a Pannonsport Kft. szombaton rendezte az idei egyben a 27. Vasi Vasembert, amely egyben az orvos-gyógyszerész ob is volt. A borongós reggel pont ideálisnak tűnt a megrendezésre, bár úgy az úszás kissé hűvös lett volna talán. De mire mindenki regisztrált és beállt a rajthoz azaz a tó közepére arra már jócskán felmelegedett az idő a víz is 23,5 fokos volt. A megmérettetés 1500méter úszásból 40 kilométer kerékpározásból valamint 10 kilométer futásból állt. A résztvevők száma pedig 288 férfi és 56 női sportolóból adódott össze 344-re

 
Pár fotóm a sport eseményről.
További képek az esemény fotóalbumok közt.

 


júliusi események | Megtekintések száma: 613 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 17 | Hozzászólások (0)Idén ugyan sokat váratott magára az igazi nyári meleg, de most megjött. Napok óta 30 fok fölötti melegek vannak. Próbára téve még az egészséges szervezetet is. Több helyen engedélyezett a klimatizált bevásárlóközpontok és hivatalok előterében a frissülés de mindennél fontosabb a folyadék pótlása. Ajánlott ebben a a melegben akár 3-4 liter folyadék elsősorban víz elfogyasztás naponta. Éppen ezért a Vasivíz ZRT. ismét aktivizálta a Fő téri vízcsapokat amik már jól szerepeltek nemrég a vezetékes víz ivászat rekordkísérletkor. Ugyan most kevesebb adagolási pont is elég. Keddtől előreláthatólag péntekig napközben 15 óráig kínálják a hölgyek a friss csapvizet az arra járóknak. Minden képp érdemes elfogadni ezt a kis frissítő folyadékot, hiszen ki tudja hol a legközelebbi lehetőség erre, másrészt pár kedves baráti szóért a víz mellé ebben a rohanó világban valamint ,mivel a vasi víz nagyon jó minőségű és egészséges. Hát ezekért már érdemes 2dl tiszta vizet inni nem?

Pár fotóm a nagy forróságban egy pohár víz elfogyasztása után készült.

 


júliusi események | Megtekintések száma: 577 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 13 | Hozzászólások (0)Igazi forró nyár, estére kissé visszaesik a hőmérséklet és ez az igazi jó időpont egy nyár esti könnyed kis fúvószenei koncerthez. Meg is látszott ez kedd este mikor a Váci Ifjúsági Fúvószenekar adott koncertet az MMIK előtti térenszép szép számú érdeklődő előtt. Külföldi fellépések sőt verseny is szerepel esemény naptárukban. És mivel ezen az estén pont itt jártak felajánlottak egy koncertet hogy bemutatkozzanak itt is. Nagyon jó hangulatot teremtettek pillanatok alatt, a kisebb gyerkőcök még táncra is perdültek.

Pár pillanatkép a fellépés estéjéről.

 júliusi események | Megtekintések száma: 525 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 13 | Hozzászólások (0)


Vitorlások a tavon. A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezték a Csónakázó tavon illetve annak partján a vitorlás oktató tábort. Mielőtt ugyanis a habokat szelhették a vitorlásokkal a gyerkőcök alapos elméleti oktatásban is részesültek. Érkezésemkor a felállított kis pavilon mint egy oktatóterem benne figyelmesen jegyzetelő tanulók, és egy feladatán igen csak komolyan végző oktató rajzol és ír a táblára. Nem véletlen a komoly jelző hisz ez cseppet sem kockázatmentes sport és szórakozás. Mint minden másnak , ennek is komoly veszélyei lehetnek. Ezért itt minden ilyen dologra ezek elkerülésére és kivédésére is fény derül, amellett hogy a vitorlázás minden alapját kötéseket hurkokat befűzéseket vitorla állásokat fordításokat stb. alaposan megtanulják jelentkezők. És természetesen az elméletet a gyakorlat követi minden nap. Az oktatóterem után a kis hajók összeszerelése majd vízre bocsátása következik. A igazi kihívás pedig a vízen következik. Ki hová üljön merre hajoljon melyik kötelet merre húzza hová kösse. Itt már az oktató határozott gyors segítsége és profizmusa látszik. „Jaj bemegyünk a nádasba” hallatszik az egyik hajóról. És ekkor a határozott és tuti utasítás 3 - 4 jó fogás és máris korrigálva a hiba. A közel egy hetes oktatás nagyon kedvükre van a fiataloknak. Az időjárás, főleg a szél ugyan nagyban befolyásolja az egy hét programját de azért mindig előkeveredik annyi szél hogy pár manővert el tudjanak sajátítani a vízen. Idén már érződött az igény megnövekedése, hisz a tavalyi szezonban 6 fő idén az első csoportban 6 fő a másodikban pedig 11 fő vett részt ezen a hasznos és szórakoztató nyári programon. Várhatóan ez a szám már csak növekedni fog, városunk is nyitottabb lesz e sport irányába. Ebben nagy segítség a Szombathelyi Vizisport és Szabadidő Egyesület Csitkovics Gábor vezetésével És természetesen az Utazóflotta, két edzővel Majoros Beátával és Sabján Annamáriával. A Szova Zrt mint e tó tulajdonosa biztosította a vízre szállás lehetőségét.
 
A második turnus további fotói az esemény fotóalbumok közt található .
  
júliusi események | Megtekintések száma: 542 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 06 | Hozzászólások (0)Most már kettő helyen is találkozhatunk olyan piaccal ahol valódi eredeti hamisítatlan termékeket vásárolhatunk. Olyan dolgokat mint például a vegyszermentes földben termett zöldségek, gyümölcsök, valódi tehén tejből készült sajtokat, mézet pálinkát bort növényeket és még sok mást is.A közös mindegyikben hogy nem a világ másik feléből utaztatják agyon tartósítva és hűtve hanem innen a szomszédos településekről érkező termelőktől termesztőktől készítőktől vásárolhatjuk meg közvetlenül. Ők pedig azok a valódi kertészkedők gazdálkodók akik szívük lelkük beleteszik ebbe és dédelgetik becézgetik is talán a termést. Ettől lehetnek talán ilyen szépek egészségesek a standjukon kirakott holmik.Az egyik ilyen hely az Árkádia bevásárlóközpont bejárata előtt található és immár 3. szombat volt a mostani amikor találkozhattunk velük. A kis rögtönzött piacot színesíti hogy kézműves dolgokat is találunk, valamint kézműves foglakozásokon is részt vehetnek akik ráérnek, eközben zenés produkcióval is szórakoztatják az arra járókat. A másik helyszín a Múzeumfaluban a pipitér Őstermelői piac, aminek nyitása sajnos kissé eltolódott a sok engedély beszerzés miatt. Így az ottani piac első alkalommal kínált helyet az árusoknak és termékeket a vásárlóknak. Decemberig minden szombaton nyitva lesz és remélhetőleg itt is hasonlóan népes társaság jön össze mind az eladói mind pedig vásárlói oldalon . Most szombaton az időjárás megtréfált mindenkit ezért az esős reggelen a vártnál kevesebb volt az érdeklődő.mindkét táborban. Ami még véleményem szerint visszavetheti a forgalmat hogy a Múzeumfalu rendes bejáratán kell bemenni ami a lakótelepről érkezőknek jókora kerülőt okoz. Ha a piac az Oladi rész felől lenne megközelíthető sokkal jobban látogatható lenne. A felhozatal itt is hasonló lesz a másik helyhez sőt itt szép egyforma kis sátortetővel ellátott standokat alakítottak ki ami még a látványát is emeli a helynek.Itt szintén zenés produkció színesítette a délelőttöt. Ami ezen a szombaton a két helyben közös volt az egy ellenőrzés volt amin a hiányosságokra próbált a hatóság rávilágítani.
 
 Néhány fotóm innen és onnan.
 
 
 
 

  júliusi események | Megtekintések száma: 729 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Július 06 | Hozzászólások (0)