A kategóriában található bejegyzések: 14
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »

április 28.



Ragyogó napsütés megközelítőleg 250 kerékpáros 12,5 km a belváros útjain  2 alkalom a kerékpáremelésre, ja és a lényeg  1 eljegyzés.
Ezért érdemes volt várni egy hetet és újraszervezni a Critical Mass kerékpáros felvonulást városunkban. Aki még emlékszik a múlt hét végén a vasárnapra tervezett programot alapos eső áztatta ezért mindössze 15-en jöttek el a megbeszélt találkozóra de ők hősiesen mentek  egy kisebb kört de még emeltek is a végén a Fő téren. Viszont az igazi feeling hiányzott. Ezért újabb próbát tettek szombaton ami a jelek és képek szerint igen csak jól sikeredett. Jó hangulatban vidáman kerekezve jártuk be a szervező által  ismertetett helyeket útvonalat, és igazi kuriózumnak számított a kategóriában, az emlékműnél történő emelés, azon apropóból  mert a rendezvény fő szervezője Gergő e helyen kérte meg kedvese kezét és térden állva húzta ujjára a gyűrűt. Igazán stílusos és emlékezetes leánykérés volt ez valljuk csak be. Ez úton is szeretnék gratulálni a párnak, e nagy eseményhez.
Végül a szokásos helyszínre érkezve megtörtént a klasszikus Fő téri emelés is.
Köszönjük a jó szervezést, zavartalan, balesetmentes  lebonyolítást, Gergőnek és segítőinek. Valamint köszönet mindenkinek aki eljött hogy ezzel is népszerűsítse a kerekezést és növelje a csapat népes táborát.
Fotóim a rendezvényről.

 

 

 

További képek hamarosan az esemény fotóalbumok közt látható.

 
 
áprilisi események | Megtekintések száma: 981 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 29 | Hozzászólások (0)

április 29.


Tizedik alkalommal igazi nyári időt sikerült kifogni a Herényi Virágút rendezvényének. Ehhez igazodott a látogatottság is. Rengetegen látogattak ki a hét végi programra, s közülük sokan tértek haza különböző növényekkel kisebb virágokkal hatalmas bokrokkal vagy akár egy kis üveg mézzel. Ugyanis a növények mellett találhattunk dísztárgyakat, kerámiákat, fa játékokat, kerti kiegészítőket, kóstolhattunk és vásárolhattunk mézet, kolbászokat, szalonnát, kürtös kalácsot, vattacukrot és lángost is. Persze a fő szám a nagy melegben a fagyis kocsi és tricikli volt na meg a hideg sör és bor . Mindezt több helyen megtalálhattuk sétánk során, amit hangulatos ötlettel dobtak fel a szervezők. Utcazenészek versenye. Ez egy annyira eredeti ötlet volt, ez az én véleményem ettől biztosan vannak eltérő gondolatok ezzel kapcsolatban. Minden esetre engem szórakoztatott a különböző zenei stílust képviselő zenészek produkciója. Persze a hagyományos színpadi programokat is sokan megnézték, hallgatták pihenés képpen. Aki elfáradt azt a folyamatosan közlekedő kis vonat repítette végig a vásár útvonalán. Még az is természetessé vált mikor a vonaton egy hatalmas vakond utazott. Elvégre a kertekhez, kertészkedéshez a növényekhez ő is hozzátartozik. Gondolom ebben a nyári melegben itt a felszínen kissé melege lehetett, ennek ellenére mosolyogva jött ment és mosolyt csalt a csodálkozó arcokra is. Népszerűek voltak még a Fekete István Állatvédő Egyesület árva kutyusai akik az árnyékot adó fák alatt várták hogy érkezzen számukra az igazi szerető gazdi.

Pár fotóm a vasárnap délutáni melegben készült.

 


 


 

áprilisi események | Megtekintések száma: 734 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 28 | Hozzászólások (0)

április 27.


Tanulságos előadás, elgondolkodtató színpadi produkció, érdekes és hasznos információk, játékos tesztfeladatok, végül egy fergeteges koncert.

Ezek vártak az érdeklődőkre akik ellátogattak a Savaria Plaza emeletére a Éljünk szertelenül! elnevezésű Drogprevenciós rendezvényre. A megnyitó előtt egy rövid koncertet adott a The Note zenekar. Majd pár gondolattal megnyitották a szervezők a rendezvényt melyben elsőként DR Szemelyácz János főorvos tartott érdekes előadást a serdülők szerhasználatáról és következményeiről. Ezt követte a MMIK logó Ifjúsági Szolgálat Drog A'rt színpadának elgondolkodtató műsora ami egy tragikus esetet a West Balkán balesetét elevenítette fel. Majd az est zárása képpen a Magashegyi Underground koncertjén szórakozhattak a javarészt fiatalokból álló társaság. Persze a színpadi műsorral párhuzamosan is volt látnivaló, teszteket tölthettek ki különböző témakörökben információkhoz juthattak a szenvedélybetegségről. A bűnmegelőzési osztály vetítéssel a legendás „részeges” szemüveggel, drogtáskával, és egy drogkereső kutyával is érdekesebbé tette a programot. A Mentő Szolgálat is részt vett és az újraélesztés fontosságát hirdették és mutatták be. A Logo Ifjúsági Szolgálat információs standjánál játékos feladatok mellett fontos információkat is begyűjthettek az érdeklődők. Valamint a RÉV standjánál szórólapokat tájékoztatókat tanulmányozhattak drogokkal kapcsolatban. A rendezvény lebonyolításában aktívan részt vettek a Caritász önkéntesei is. A vártnál kissé gyengébb volt az érdeklődés de talán így is elérte célját a kezdeményezés.

Fotóim a rendezvényről.

 


 


 


 

További képek az esemény fotóalbumok közt látható.



áprilisi események | Megtekintések száma: 768 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 27 | Hozzászólások (0)

április 25.



Igazi neki való idő. Mondhatták a Savaria Szakközépiskola végzős  diákjai mikor a mai napsütést meglátták. Hiszen már napok óta változékony esős idő van. A 2008-óta megrendezésre kerülő látványos felvonulás, a "Bolond ballagás" idén sem maradt el. A tanulmányoknak számukra lassan vége, ez a délután  pedig egy örök emlék marad számukra. Feldíszített járművek (autók, kerékpárok, motorkerékpárok, rollerek, görkori és minden ami jármű) jelmezbe bújt diákok, tanárok oktatók, bár utóbbi  kategóriában a diákok remekeltek jobban. Egyszóval egy mókás csapat sorakozott fel és tett egy nagy kört a belvárosban ma 13 órakor természetesen rendőri felvezetéssel.
A rend őrei biztosították az útvonal kereszteződéseit is a zavartalan vonulás érdekében. A közlekedők pedig jót derültek a vidám lányok és fiúk látványától. Persze értetlen kivétel mindig akad, hát itt is volt. 
A nagy zajt csapó fiatalok sok arcra csaltak  mosolyt , egy cseppnyi vidámságot és felüdülést hozva a feszült  hétköznapi hajtásban.
Fotóim a felvonulásról.

 

 

További képek a címre kattintva láthatók.




áprilisi események | Megtekintések száma: 1248 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 25 | Hozzászólások (0)

április 22.



Critical Mass 2012 4.22. 18.00 Szombathely Művelődési és Sportház. Szervezők és első érkezők észlelték hogy valaki betörte az intézmény bejáratának ablakát. Így eleget tettek állampolgári kötelességüknek és értesítették a hatóságot. A jónak cseppet sem nevezhető időjárás ellenére a fanatikus kerekezők azért eljöttek, ugyan egy ideig úgy tűnt azonos számban érkeznek akik e felvonulást lencsevégre kapják ,de végül a mérleg nyelve a kerekezők javára billent így kőkemény 15 fővel „kellemes” esőben elindult a felvonulás ugyan a tervezettnél rövidebb távon de kitartóan küzdve az időjárás viszontagságaival a szokott helyre a Fő téri szökőkúthoz érkeztek és emeltek. Viszont hogy senkit ne érjen csalódás a felvonulást az eredetileg tervezett útvonalon április 28-án szombaton 18 órai találkozóval megismétlik. Minden lelkez kerekezőt szeretettel várnak az új időpontban és bízunk a kedvezőbb időjárásban.

 


 


 


További képek a címre kattintva látható.



áprilisi események | Megtekintések száma: 829 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 22 | Hozzászólások (0)

április 15.
 


BulcsuVezér Hagyományőrző Íjász Kulturális Ifjúsági és SportEgyesület 2011 szeptemberében alakult 10 fővel (3 családösszefoglalásával) Hivatalosan 2012 januárjától bejegyzettműködő Egyesület. AVasárnapi bemutatkozó, egyben tagtoborzó rendezvény is voltamihez a Sport Igazgatóság biztosította a helyet a Kórházzalszemben a volt strand helyén. Különböző korabeli játékokkaljátszhattak, lehetett  kézműveskedni, lovagolni, íjászkodni,  ésegy kutyás bemutatón is rész vehettek az érdeklődők.Összejöveteleket ez után minden vasárnap 14 órától ezen ahelyszínen tartják, amin a kor életmódját, viseletét, hadikultúráját, szokásait, hitvilágát, írását, zenéjétmutatják be és örökítik át a fiatalabb tagoknak. Ugyan csaktagokat várnak az Igric dalkörbe is. Céljaikközt szerepelnek országos rendezvényeken , falunapokon,fesztiválokon, történelmi karneválon való részvétel. Következőrendezvényük  környékbeli, megyei, kézművesek, kistermelőkrészvételével egy nagyvásár. Júniusraugyan itt tábort szerveznek amolyan napközis tábort ahol rossz időesetén is el tudják helyezni és foglalkoztatni tudják agyerekeket. Évszakhozigazodó díszletekkel  íjász versenyeket rendeznek, majd októbernovember környékén egy szezonzáró nagy rendezvényen mutatnákbe az éves eredményeket.
   

BulcsuVezér a 10. században a nyugati gyepű védelmét látta el amostani Búcsú területén volt az állomáshely a   mostani Oladirészen voltak a lovászok a Herényi részen pedig a testőrök. AVezér a Horka (Ország Bíró) tisztséget viselte. Európa szintűdiplomata, és a kor legjobb hadvezére volt . E környékbelikötődés miatt választotta  az Egyesület a nevet.

A rendezvény pár pillanata fotókban.

 

 

 


További fotók a címre kattintva láthatók.



áprilisi események | Megtekintések száma: 1332 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 15 | Hozzászólások (0)

április 14.


Savaria Floriade 2012

23. alkalommal szervezte meg a Herman Ottó Szakképző Iskola a fiatal virágkötők versenyét. Idén 7 iskolából 20 egyéni induló és 6 csapat nevezett. Pénteken délelőtt és délután is készültek a virágcsodák. Szerencsére viszonylag jó időben dolgozhattak a virágkötők így például a barokk stílusú virágszőnyeget a szabadban tudták megalkotni. A csokrokat, legyezőket és ünnepi asztalt díszítéseket a kiállító teremben készítették el. A verseny eredményhirdetése és a virágkölteményekből készült kiállítás megnyitója szombaton 10 órakor kezdődött, majd délután kiegészítő programok is várták az érdeklődőket. Így épp ott jártamkor egy korabeli ruházatokat bemutató divatbemutatón vehettem részt amin az iskola tanulói szerepeltek .  A kiállítás szombaton és vasárnap tekinthető meg az iskolában. 

Fotóim szombaton készültek.

  


 


  

További képek megtekinthetők indafotó oldalamon.



áprilisi események | Megtekintések száma: 841 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 14 | Hozzászólások (0)

április 11.



Úgy gondolom egy bejegyzést megérdemel a tavasz is így április elején. Hiszen már egy héttel korábban bemutatkozott ez a számomra oly kedves évszak, de utána ismét erős lehűlés követte a simogató langyos napsütést. Most is hűvösek a reggelek és az éjszakák kimondottan hidegnek mondhatók, de ez már ezzel együtt is a tavasz. Ezért hogy mindenkinek jó hangulatot hozzak, készítettem pár fotót ízelítőül.

 


 

További tavaszi képek a címre kattintva láthatók.




áprilisi események | Megtekintések száma: 675 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 11 | Hozzászólások (0)

április 7.


Nyuszi szépségverseny, és a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó napja volt szombaton délelőtt a Happy Zoo rendezésében a Homa centerben. A Szebbnél szebb nyuszikat meg lehetett simogatni és tartásukkal kapcsolatban is felvilágosítást kaphattak az érdeklődők. A nyuszikra szavazni lehetett így kiderült a végén ki a nyusziszépség. A gyerekek ajándékot is kaptak.

További fotók a címre kattintva láthatók.


áprilisi események | Megtekintések száma: 674 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 07 | Hozzászólások (0)

április 7.


Húsvéti családi délután a Savaria Plazában.

15 órától hangulatos kézműves foglalkozás várta elsősorban a gyerekeket, de a felnőttek itt is szívesen csatlakoztak egy egy festésre vagy ragasztásra. Ahogy az idő telt úgy kerültek elő a szebbnél szebb festett tojások asztali díszek festett gipsz figurák. Eközben a színpadon már ténykedett a Fogi Színház hogy a díszletek a helyükre kerüljenek mire a kézműveskedés véget ér. Sajnos egy baleset beárnyékolta a délutánt, ugyanis a a kellékek és díszletek építésekor ledőlt kettő fa elem a színpadról és úgy esett hogy az előadandó mese főszereplője épp alá került. Őt a mentők a kórházba szállították vizsgálatra. Az előadást végül megtartották csupán kettő szereplő változott. Az előadás címe pedig a Százholdas Pagonyban volt. Micimackó, malacka, tigris, füles, zsebi baba és a többiek mindig is sok gyerek kedvencei voltak, el is jöttek hogy élőben is láthassák őket, nagy sikerük volt.

 

További képek a címre kattintva láthatók.


áprilisi események | Megtekintések száma: 646 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Április 07 | Hozzászólások (0)


1-10 11-14