A kategóriában található bejegyzések: 16
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »

október 28.



Eljött hát amit kevésbé vártam, látványosan véget ért az a kellemes ősz ami ezer színben tündökölve kápráztat el minden évben. Lágyan simogató szellő szedegeti a fák leveleit és alkot belőlük puha divatos színű szőnyeget a fák közt. E szőnyegbe belegázolva zizegve tör elő sok sok kellemes emlék. Mos ennek egy nap leforgása alatt vége, teljes fordulatot vett az időjárás, így elérkezettnek látom az idejét annak hogy fotóimmal felelevenítsem az idei ősz tizenhét pillanatát.

 

 

Íme az ősz 17 pillanata, a nyugat.hu oldalon, ahogy én láttam.


októberi események | Megtekintések száma: 630 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 28 | Hozzászólások (0)

október 27.


Hűvös őszi este fogadta a Halloween hagyományok kedvelőit a felvonuláson. Szitáló eső igazi zord hangulat. A vonulást megelőző parti viszont igazán barátságos, jó hangulatban, érdekes feladatokkal, töklámpás faragással, smink igazítással telt.

 

S ha elárulom, hogy mindez több mint tíz éves múltra tekint vissza, akkor sokan tudják már, hogy egy helyi nyelviskola halloween bulijáról beszélek, vagyis inkább beszéljenek róla az ott készült fotók.

 

Képgalériám a halloween partiról a nyugat.hu oldalon látható.

októberi események | Megtekintések száma: 615 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 27 | Hozzászólások (0)

október 21.



Az Oladi ÁMK adott otthont az első alkalommal megrendezett, Queen Of The West Tattoo Fesztiválnak, melyet egy sárvári lány álmodott meg ide Szombathelyre. Tette ezt mindazért mert nagyon szeretett volna eljutni egy nagy tetováló fesztiválra, de valamiért mindig lemaradt ezekről a távolban rendezett eseményekről. Ezért elhatározta a fesztivált fogja közel hozni. Már januárban elkezdte a szervezkedést, megmozgatva minden követ, megkeresve minden jó kapcsolatot ez ügyben. Az is célja volt a rendezvénynek hogy kicsit eloszlassa a beidegződött negatív véleményeket a tetovált emberekkel kapcsolatosan, és rávilágítson a dolog művészi oldalára. Az eredmény október végére állt össze, ebben a két napos látványos, hangulatos, igazi profi művészeket is egy csokorba gyűjtött fesztiválon.

 

Én a második napon látogattam ki, mikor már az első mozgalmas napon és egy átbulizott éjszakán túl volt a csapat. Mert természetesen a mi fesztiválunkon a szórakoztatásról is gondoskodott a szervező, és az esti koncertre komoly zenei repertoárt hozott össze. Így érthetően a vasárnap szép komótos tempóval vette kezdetét. Itt aztán szájtátva nézelődhetett bár ki, a kiállított alkotások, vagy az éppen akkor készülő művek között. Hiszen jó alkalom volt ez arra hogy szabadon választva a művészek közül, megvalósíthassuk titkolt vágyainkat tetkó ügyben. Éltek is vele a komoly érdeklődők. Közben láthattunk lenyűgöző Amerikai autócsodákat, küzdősport bemutatót, örökbe fogadható állatokat, és tetkó szépségversenyt. És ha már szépség, akkor csúfság is legyen, így nevezhettek a legelcseszettebb tetkó címre is. Vasárnap az első kategóriában egy nyuszi a másodikban egy traktor tetkó vitte a pálmát.

 

 

A standoknál megállva hihetetlen arcokkal szembesültem a tetoválók személyében, akikkel beszélgetve teljesen más kép alakult ki mint ránézésre. Hihetetlen barátságosak közlékenyek és vidám fickók vagy csajok. Legfőbb erényük a fantáziájukban és kezükben rejlik. A műfajt technikai fejlesztéssel, rengeteg önképzéssel, gyakorlással, sokan mára már művészi szintre vitték, de ezt maguk soha nem vállalnák fel szerénységük miatt. Több dologban is egyet értettek. Az egyik hogy jól szervezett hangulatos fesztivált sikerült összehozni már első alkalommal is itt a nyugati határ szélen, bár a szomszédból nem igazán érkeztek látogatók. Valamint, abban is nagy az egyetértés, hogy a rohamos fejlesztések, a technika és segédanyagok terén magával hozta azt a problémát hogy az igazi profit nem az alkotóknál csapódik már le. A találkozó mindig jó alkalom a konzultációra, új technikák megbeszélésére is, ezért szeretik az ilyen összejöveteleket. Végül arról faggattam előbb a gyengébbik nem képviselőit, hogy viselték első tetkójuk elkészítését.”nagyon paráztam előtte, hogy fájni fog, de igazán kellemesen csalódtam. Azóta már többet is csináltattam.”Ugyan ez a fiúknál így néz ki”toljad csak, ez akkor az igazi ha fáj.”

Ezzel kapcsolatban egyik alkotó így emlékezik.”változó ki hogy bírja ezt. Volt egy lány aki szeretett volna egy szép kis tetkót felvarratni. Leült és az első egyenes vonal után felállt hogy nem bírja tovább. Ő azóta sem jött vissza fojtatni. Van viszont már egy tetkója így is, egy csík. Van viszont aki pár szisszenéssel elviseli hogy szinte teljesen kidekorálják.”

Érdekességként pedig azt a német sztorit mesélte el Artúr, amikor unokája elhozta a 62 éves mamit egy tetkóra. El is készült az alkotás, de a kíváncsiság fúrta az alkotó oldalát, és rákérdezett mi vitte rá, hogy ennyi idősen csináltassa meg első tetoválását. A válasz egyszerű volt. Két hónapja meghalt a férjem, most már senki sincs aki megmondja mit szabad és mit nem.

 

Fő attrakciónak mégis az tűnt mikor a különös egyéniségnek számító műsorvezető helyet szorított tetovált testén a rendezvény tetoválóinak, hogy mellkasára varrják névjegyüket.


A kissé hosszabbra nyúlt írásomért most kérek elnézést, de a hozzá mellékelt képanyag ennyit igényelt.

képgalériám a nyugat.hu oldalon látható.



októberi események | Megtekintések száma: 1509 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 21 | Hozzászólások (0)

október 20.



Negyedik alkalommal invitálta a Savaria filmszínházba a japán kultúra és küzdősportok iránt érdeklődőket a Magyar Japán Baráti Társaság. A rendezvény amit Szombathely polgármestere nyitott meg, ismét sok érdeklődőt vonzott. A bemutatók, előadások, filmek, és foglalkozások, délután egy órától folyamatosan zajlottak, egészen a nap zárására tartogatott Ataru Ütőegyüttes koncertjéig.
 

Így többek közt láthattunk para-para táncot, ikebana és kimono bemutatót, japán viseletet, kipróbálhattuk milyen egy gésa frizura és smink. Részt vehettünk egy csendes tea ceremónián. Kicsiknek és nagyobbaknak lehetőségük volt origamizni, lampiont és japán dobot készíteni, anime képeket rajzolni és színezni. A küzdősportok kedvelőit is elkápráztatták egy egy judo, aikido, vagy karate bemutatóval. A különböző helyszínek közt pedig érdekes látnivalókon akadhatott meg a tekintet. Mint például a Fukushimai gyermekrajz, legyező, vagy a japán fotókból készült kiállítások.

 

Aki közben megéhezett, megkóstolhatta a Sushit, természetesen evőeszközként ehhez a két pálca dukált. Végül az ütőegyüttes koncertjére teljesen benépesült a mozi nagyterme. A tartalmas délutáni programról hazatérés előtt pedig mindenki vásárolhatott egy kedves emléket, vagy ajándéktárgyat. A Japán nap megszervezésében közreműködött az Agora Kulturális Központ és az Ataru Ütőegyüttes.

Képgalériám a nyugat.hu oldalon látható.


októberi események | Megtekintések száma: 659 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 20 | Hozzászólások (0)

október 19.


55 éve fújják.

Jubileumi térzenékkel, kiállítással, és hangversennyel ünnepelnek, és idézik fel az ötvenöt évet Szombathely Város Fúvós Zenekarának tagjai.

 

A térzenei koncertekre a város Fő terén került sor még a nyári jó időben, a kiállítást a Savaria Egyetemi Központ aulájában rendezték be és pénteken 17 órakor ünnepélyes megnyitó jelezte kezdetét. Itt megtekinthető néhány hangszer, egyenruhák oklevelek, díjak, fotók és újságcikkek az elmúlt 55 évből. Végül a jubileumi hangversenyen a Bartók Béla teremben 20-án szombaton szórakozhatnak a fúvós zenekedvelői. A zenekart 1957 augusztus 28-án a Városi Tanács alapította.

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


októberi események | Megtekintések száma: 625 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 19 | Hozzászólások (0)

október 18.



A Csaba utcai felüljáró ezennel elkészült és átadásra is került. Ünnepélyes átadása csütörtökön délelőtt 11 órakor, egyházi áldással és a szalag átvágással megtörtént.

 

Az új szerkezeten elsőként a város polgármestere gördülhetett át autójával. Az átadó ünnepségre érkezettek ezt követően gyalogosan bejárták a felüljárót és az alatta húzódó kerékpárutat, majd egy gyalogos feljárón távoztak. Ezennel véget értek az építésből adódó útlezárások, elterelések és természetesen a vasúti átjáróban a hosszas várakozás.

 

Azonban a forgalom megindulása után azonnal adódott egy kis zökkenő. Nevezzük ezt amolyan szépséghibának egyenlőre, és majd kiderül. A Csaba utca felőli felhajtó mellett van egy sáv amin a Pálya utca fele lehet lekanyarodni. E szakaszon van egy két lakóház és az egyik ház bejáratához bekanyarodó jármű hátulja lógott rá erre a keskeny útszakaszra. Így akadályozta a kanyarodó járművek elhaladását. Vajon ez egyedi probléma e vagy több problémát is fog okozni majd? Ez később majd kiderül.

A megnyitó részletes leírása helyett beszéljenek a képek, amik a nyugat.hu oldalon láthatók.


októberi események | Megtekintések száma: 667 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 18 | Hozzászólások (0)

október 17.



A népszerű népdalénekes, Bognár Szilvia és zenekara volt a vendége az Agora Gyermekek Házának szerda délelőtt. A kellemes hangú énekesnő gyermekeknek szóló dalaival kápráztatta el óvodás korú rajongóit, ráadásul egymás után kétszer, és mindkét alkalommal telt házzal.

 

Dalaiban felidézte többek közt a nyarat, a dinnyeszezont, és a jól ismert hangszer, a duda hangját is. Dalai egyszerűen fülbemászóak és szeretni valóak, és erre a gyerekek is vevők voltak. Együtt toppantottak vagy tapsoltak, épp ahogy a dal és a művésznő megkívánta. A csoportok a város különböző óvodáiból érkeztek, és az élő zene varázslatos hangulatával tértek vissza a rendezvény után.

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


októberi események | Megtekintések száma: 632 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 17 | Hozzászólások (0)

október 14.



Pénzdíjas országos mezeifutó verseny kezdődött vasárnap 14 órától ( Megoldás Kft. Kupa) Szombathelyen, Fedett uszoda, Emlékmű, Csónakázó tó környezetében kijelölt füves pályán. A verseny egyben egyetemi és főiskolai Magyar Kupa is volt. A szervező a SZOESE, a NYME SEK, a Szombathelyi Atlétikai Utánpótlás Centrum, és a Városi Szabadidősport Szövetség.

A távok női 3,6 km, felnőtt férfiaknak, ifi, és junior fiúknak 6 km volt.

 

A kisebbeknek 8x600 méteres váltófutást rendeztek, a város kedvelt zöld övezetében. Az időjárásra sem lehet panasz így október közepén. A közel kettő órás erőpróba alatt, volt részünk kellemes napsütésben és borús, hűvös, szeles időszakban egyaránt. Szerencsére az eső nem szerepelt a délutáni repertoárban. A mezei Európa-bajnokság decemberben, Szentendrén lesz.

 

A képgalériám megtekintése a nyugat.hu oldalon.


októberi események | Megtekintések száma: 873 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 14 | Hozzászólások (0)

október 12.


Túl a terhelési próbákon a táblák felszerelésén és az útburkolati jelek felfestésén a felüljáró. A Csaba úti felüljáró szinte teljesen elkészült már. A nemrég már a terhelési próbán is átesett, amit négy kaviccsal megrakott kamion segítségével végeztek el. Az új konstrukciós szerkezet jól viselte a próbákat de már kihelyezték a felhajtó oldalakra harmincas sebesség korlátozó táblákat, ami annyit jelent hogy túl nagy száguldozás nem lehetséges a szép új átjárón. Már a hangfogó falak is elkészültek a közeli házak és a felhajtó közötti részen. A kerékpár és gyalogos út már üzemel, kicsit kacskaringósnak tűnhet, ezt majd szokniuk kell az arra közlekedőknek, a gyalogosoknak főleg figyelniük kell, hogy időben el tudjanak ugrálni a kerekezők elől. Az élesebb kanyarnál ugyan tükröt is felszereltek a jobb betekintés érdekében, de kérdéses hogy az meddig bírja majd. Szerintem ezt a részt simán egyenesen is átvihették volna a vasút alatt, úgy lényegesen egyszerűbb és biztonságosabb lett volna. Hogy a kamionok majd mennyire tartják be a korlátozást arra külön kíváncsi leszek, hisz jó tapasztalatból tudom, ha egy negyvenes korlátozó tábla van kint ők nagy többségben ezt hetven nyolcvan körül küzdik le, szinte tolva maguk előtt azt aki szeretné betartani a szabályokat, de ez már egy másik téma. Most lássuk az új építményt ami biztosan sokat gyorsít az erre közlekedők áthaladásán, hiszen amíg a fotókat készítettem is áthaladt öt szerelvény az említett vasút szakaszon. Tehát városunk egyik leglátványosabb beruházása lassan véget ér. Az ünnepélyes átadóra október18-ánkerül sor.

 

 

További képeim az építés folyamatáról a nyugat.hu oldalon látható.


októberi események | Megtekintések száma: 622 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 12 | Hozzászólások (0)

október 10.


Hagyományosnak mondható, hisz immár hetedik alkalommal szervezte meg a Savaria Szakképző Iskola, a biztonságos közlekedésért, a Savaria Megyei Közlekedésbiztonsági Versenyt.

 

A város és megye általános iskoláiból a nyolcadikos tanulók nevezhettek a megmérettetésre, ami délben kezdődött és három részből állt. KRESZ teszt kitöltésből, kerékpár szerelésből, és egy ügyességi pálya leküzdéséből tevődött össze. Az utóbbit szintén kerékpárral kellett leküzdeniük a diákoknak. Ezek után már az sem véletlen hogy a fődíj szintén egy kerékpár volt, sok értékes nyeremény és díj mellett. A verseny célja többek közt a biztonságos közlekedésre nevelés volt.

 

 

További fotóim a versenyről a nyugat.hu oldalon látható.


októberi események | Megtekintések száma: 593 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 10 | Hozzászólások (0)


1-10 11-16