A kategóriában található bejegyzések: 13
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »

március 30.

 
Ha húsvét, akkor nyuszi szépségverseny, és hogy ezt még fokozzuk, legyen kutya szépségverseny is. Gondolta egy helyi kisállat kereskedés, és szervezésbe kezdett, melynek eredménye a szombati népszerű rendezvény lett a Homa center előterében. Ugyanitt találkozhattunk a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjaival, örökbe fogadható kutyáival. Ők egy jótékonysági vásárt is tartottak e napon, ráadásul tették ezt hatalmas tapsifülekkel fejükön. A sok szép nyuszi után, az ismert bűvész illuzionista, Nagy Jonathan és csinos segítője Horváth Diána ejtette ámulatba az érkezőket. Később szépséges kutyák vették át a területet, hogy bemutatkozzanak, kicsit produkálják magukat a díjakért. Jó hangulatban, de barátságtalan időjárásban telt a nap, az állatok társaságában.


 

 
 

További fotóim a nyugat.hu oldalon és itt látható.


márciusi események | Megtekintések száma: 922 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 30 | Hozzászólások (0)

március 29.Ez persze csak pár dolog azok közül, amiket egy húsvéti készülődés rendezvényéből kiragadtam. A hatalmas népszerűségnek örvendő programot, az Agora Gyermekek Házában, nem először rendezték meg, ezt bizonyította a felkészült csapat által összeállított színes játszóházi kavalkád. Itt mindenki megtalálta a kedvére való feladatot ,tevékenységet, amivel ráhangolódhatott a húsvéti ünnepre. Süthettek kalácsot, színezhettek, fűzhettek, varrhattak, tojást festhettek, ügyességi, és kirakós játékokkal játszhattak, de még egy hintaló is képbe került a kicsik nagy örömére. Jöttek gyerekek, felnőttek egyaránt a húsvéti dekorációk a felnőtteket is érdekelték. Jó időben, a korábbi években nagyon népszerű, tojás, és nyuszikereső udvari feladat idén elmaradt az esős időjárás miatt. Azért reméljük a nyuszinak nem kell dupla bundát húznia mikor megérkezik, mert az már nagy szégyen lenne.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon látható.


márciusi események | Megtekintések száma: 620 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 29 | Hozzászólások (0)

március 26.Újabb megszorítás az autósoknak, legyenek akár utazók, akár környék lakók. Ismét további területeket vonnak be áprilistól a fizető parkolási zónába. Az új áldozat a Vasút utca, Éhen Gyula tér, Szelestey utca, egészen a Vörösmarty utcáig. A sáros, gödrös helyeket, most igényes elsimítás után, felszórják tört kövezettel, és kész is. A jegyautomaták is a helyszínre kerültek, már csak beüzemelésre várnak. A parkolás díja pedig 200Ft/óra, nem nevezhető olcsó mulatságnak. Maga a tény, hogy a pályaudvarra utazási szándékkal érkező autós, fizető övezetben hagyja járművét míg haza nem ér, legalább olyan szinten felháborító, mint a Megyei Kórház előtt pénzt szedni a parkolásért. (független attól, hogy az adott bevétel hol köt majd ki) A környék lakói, természetesen az éves bérletet itt is megvásárolhatják, csekély 5000ft-ért, de kérdés, hogy e mellé azonnal egy autóbusz bérletet ne váltsanak e, hiszen sokszor, eddig is legalább egy két buszmegállónyira tudtak csak leparkolni kocsijukkal. A következő dolog ami még jobban szemet szúr, hogy ahol eddig tilos volt autónkat hagyni, eztán pénzért majd szabaddá válik. Gondolom az érintettek hatalmas kitörő örömmel fogadják az új helyzetet.

 


márciusi események | Megtekintések száma: 662 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 26 | Hozzászólások (0)

március 22.
A víz világnapját 1994 óta ünnepeljük március 22-én. A Vasivíz Zrt. idén is több helyszínen szervezett programokat, ahol próbálják felhívni a figyelmet vizünk minőségére, fontosságára, takarékos használatára. A Váci Mihály utcában a tömbházak mögött bújik meg a Víztörténeti Múzeum, ahol nyílt napot tartottak. Idén ezt a programot választottam, és mutatom be pár fotón. Az előző évinél nagyobb volt itt is az érdeklődés. Idősebbek és fiatalok is kíváncsian néztek körül az érdekes eszközök, térképek, fotók, és írások közt. Volt aki még az O alakú alagútba is bemerészkedett.

 

 

További fotóim a kiállításról  nyugat.hu oldalon látható.márciusi események | Megtekintések száma: 586 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 22 | Hozzászólások (0)

március 21.Több évre visszatekintő hagyománya van már a Savaria Műszaki Szakképző iskolában a fekvenyomó versenynek, ami a „Ki Vas megye legerősebb középiskolai kollégistája?”címmel vállt népszerűvé a diákok közt. Ezúttal a versenyt, egy ünnepi megemlékezés, és terem avató ünnepség előzte meg. A kondicionáló termet, Horváth Gergely emlékére avatták fel, s a versenyt a következő évtől róla nevezik el, és „Horváth Gergely Emlékverseny” néven rendezik meg, jövőre immár 15. alkalommal.

  

                 Horváth Gergely és díjai                    Vince Márton 2013 legerősebb kollégistája

Horváth Gergely egykor Saváriás diák volt, foglalkozott a történelem tudományával, sporthorgászattal, focival és a testépítéssel. Legerősebb kollégista versenyre sokszor készítette fel és kísérte a Péterfys diákokat. Gergőnek a labdarúgás volt a mindene, futballista akart lenni. 16 évesen már Ausztriában focizott. Később az edzőteremben hamar kiderült, hogy fiatal kora ellenére, erősebb volt a játékostársainál.18 éves korától számítható az az időszak, amikor komolynak mondható, rendszeres edzéseket végzett. Mindent tudni akart a body buildingről. Minél nagyobb eredményeket ért el, annál többre vágyott. Így lett testépítő. Élvezte ezt az életmódot, és nagyon komolyan vette a testépítést. Saváriás diákként felvételizett a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karára. És sikerült! Gyönyörű szegedi évek következtek, mikor is még jobban elmerülhetett a testépítés világában. Horváth Zoltán Tisza-parti edzőterme jelentette neki a Kánaánt. Itt értékelődött át addigi testépítő tevékenysége. Első versenyén1998-ban vett részt. Az újonc kategóriában 74 kilogrammos mérlegeléssel az ötödik helyen végzett. A következő évben már masszívabb tömeggel rendelkezett, egy helyezést sikerült javítania, negyedik lett. A '99-es verseny után egy hosszabb szünet következett. Elvégezte az egyetemet, hazajött Szombathelyre és az Öntöde Sportcentrumban edzett tovább. A 2004-2005-ben aztán, mintha be akarta volna pótolni a kiesést, majdnem minden hazai testépítő versenyen elindult, a Mátra Kupán második lett. Az MLO Olimpián szintén második lett. Aztán jött a Magyar Bajnokság, ahol Németh Pisti és Tozó mögött lett bronzérmes. Ezt a harmadik helyezést tartotta a legértékesebbnek, hiszen Magyarország két legjobban felkészült testépítője tudta csak legyőzni. A Superbody versenyen pedig, az abszolút kategóriában sikerült ötödikként végeznie. 2011 év vége, tragikus volt számára, álmában érte a halál. Testét gyógyíthatatlan kór támadta meg, agydaganat. Küzdeni is alig maradt ideje, olyan gyorsan, a kór felismerése után pár héttel ragadta el a halál. Horváth Gergely nagyszerű ember, jó barát volt, amihez hozzáfogott, ott 100%-ot akart teljesíteni.

A ünnepségen Horváth Gergely családja képviseletében, Kiss Judit leplezte le a névadó táblát, a terem bejáratánál.

 

A versenyt Pörczi Péter, sokszoros magyar bajnok testépítő is végigkísérte.

A verseny célja a szabadidő hasznos eltöltése, a versenyszellem fejlesztése volt. A résztvevők

Vas megye középiskolás korú fiú kollégistáiból verbuválódtak össze, és egyéni versenyben mérték össze erejüket.

Az díjazottak és eredményeik:

I. helyezett Vincze Márton 140 kg/ + 62,5 kg Berzsenyi Kollégium

II. helyezett Bozsek Benjámin 107,5 kg/+ 41kg Hollán Kollégium

III. helyezett Bogdán Milán 90 kg/+32,2 kg Nádasdi Kollégium /Csepreg/

IV. helyezett Vörös Krisztián 95 kg/+31 kg Brenner Kollégium

V. helyezett Balogh Péter 90 kg/+29 kg Hollán Kollégium /különdíj- legfiatalabb legerősebb/

VI. helyezett Bogdán Balázs 95 kg/+23 kg Brenner Kollégium

A + kg jelentése, amennyivel a testtömegénél többet emelt!

 

További fotóim a rendezvényről a nyugat.hu oldalon láthatók.


márciusi események | Megtekintések száma: 805 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 21 | Hozzászólások (0)

március 17.„Vitézes játék” címet kapta az Agora-Savaria Filmszínházban, gyermekeknek és szüleiknek kitalált játékos, vasárnap délelőtti program. A zord időjárás miatt a március 15-ei látványos, szabadtéri programok szinte mind elmaradtak, belső helyszínre költöztek. Így a mozgékony, tavaszias nyüzsgésre vágyó gyerekek kicsit szomorúan tértek haza. Kárpótlás volt számukra ez a játszóház, ahol egészen közelről láthattak huszárokat. A Boglya zenekar muzsikájára táncolhattak velük, majd beszélgetésre is volt lehetőség. A közös családi daloláson mindenki kiereszthette hangját. Kézműves foglalkozásokon alkothattak, a márciusi eseményhez kapcsolódó apróságokat. Voltak építő, kirakó játékok, filmvetítés, és ha megéheztek, kalács és habos kakaó is várta őket. Tartalmas, sok érdeklődőt vonzó vasárnap délelőtt, a nemzeti ünnep jegyében. Foglalhatnám röviden össze.

 

 

További fotóim a játszóházról a Nyugat.hu oldalon látható.márciusi események | Megtekintések száma: 591 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 17 | Hozzászólások (0)

március 11.Nemzeti ünnepünk március 15.-e. Erre készülődnek a héten nagy lelkesen, óvodás és iskolás csoportok, az Agora Gyermekek Házában. Bokréta címmel, kézműves foglalkozásokon készíthetnek csákót, pártát, gyöngysort. Ma délelőtti látogatásomkor, az ovis kislányok épp pártát, a fiúk pedig csákót készítettek. A látványos alkotás végén, felpróbálták a készített fejfedőt, és fejdíszt, majd ebben adták elő a nemrég tanult dalokat.

 

  

További fotóim a Nyugat.hu oldalon láthatók.


márciusi események | Megtekintések száma: 574 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 11 | Hozzászólások (0)

március 10.Az idei év első szlalomversenyét rendezték meg a Varasd utcai bevásárló központ parkolójában, vasárnap délelőtt. A verseny „Retro„ Szlalom Kupa 2013 névvel, a Vas Megyei Autósport Szövetség szervezésében zajlott. A nem túl barátságos, esős idő ellenére, sokan voltak kíváncsiak az autós megmérettetés e formájára. A saját autókkal érkezők közé, a helyszínen bérelhető kettő versenyautóval csatlakozhattak, akik szerették volna kipróbálni ügyességüket. A típust illetően változatos volt a felhozatal, hiszen kezdve a Trabival a Škoda 100 a „Kispolski”, Toyota, Suzuki, BMW, VW, de még egy igazi retro járgány, a Kresz parkból jól ismert, mini lábhajtásos Moszkvics is rajthoz állt. S hogy a retro korszakot megidézzék a szervezők, igazi legendás helyi versenyzőket is meghívtak. Ahogy ezt hallhattuk is, ők már akkor a rajtvonalnál álltak, mikor sokunknak még biciklire sem volt jogsink, és tátott szájjal bámultuk őket a versenypálya szélén. Ők név szerint Magyar Miklós, Nagy István, Pék Sándor, Unger József, Horváth Ferenc, Virág Árpád, Végh Sándor. A vándor serleget, Meszes András, női különdíjat, Gazdag Judit, és a Moszkvics kisautó díjat Kardos Álmos vihette haza.

A verseny probléma és balesetmentesen zajlott, egy apró koccanás történt csupán, az is a start előtti szakaszon, egy figyelmetlen tolatás miatt.

 

 

További fotóim a Nyugat.hu oldalon láthatók.


márciusi események | Megtekintések száma: 946 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 10 | Hozzászólások (0)

március 8.Minden évben e napon, március 8-án felpörögnek a fiúk, férfiak, nyakukba veszik a várost, hogy beszerezzenek egy egy szép szál, vagy hatalmas csokor virágot, egy szelet csokit ,vagy hatalmas desszertet. Kígyózó sorokat állnak végig a virágüzletekben, és sok más helyen. A szórakozó helyek egy ideje le vannak foglalva e napra. De mi történne, ha nem csak e napon tisztelnénk, szeretnénk és halmoznánk el a gyengébbik nem képviselőit, hanem az év többi napján is figyelnénk jobban rájuk, hisz életünk szinte minden területén nélkülözhetetlenek Ők. A NŐK. Boldog bulizós nőnapot kívánok nékik!

márciusi események | Megtekintések száma: 593 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 08 | Hozzászólások (0)

március 8.Mindezekkel egy helyen, egy kreatív kiállítás keretében találkozhatnak az érdeklődők, az Agora Gyermekek Házában még néhány napig, egész pontosan március 22-ig. A néprajzi kiállítás a "Bice-boci, foltos tarka” címet kapta, és népi állattartó, és pásztor eszközöket mutat be. Ízelítőül néhány kép az eszközökről, a kiállításról.
 

 

Képgalériám a nyugat.hu oldalon látható.


márciusi események | Megtekintések száma: 595 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Március 08 | Hozzászólások (0)


1-10 11-13