A kategóriában található bejegyzések: 12
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »

december 31.



Itt a 2012-es év vége, és a sport kedvelői, egész pontosan a helyi amatőr futás hódolói, délelőtt 11óra után néhány perccel, immár a 21. alkalommal startoltak évzáró, kacagó kocogásukon, a Fő téri szökőkúttól. A táv szerény, jelképes, kedvcsináló, belvárosi kör volt, amit természetesen bolondozva jelmezben, az évszámokat arcukra festve teljesítettek. A kicsi de lelkes csapatot idén ismét Söjtöry Elvira vezette. Előző évben csatlakozó kerékpáros csapat, idén valamiért elmaradt, pontosabban egy fővel képviseltette magát. Épp így maradt el a rendőri felvezetés is. De mindezek cseppet sem zavarták a résztvevőket. Az évről évre hűségesen csaholó kutyus viszont jelen volt ismét. A futás után pezsgővel és a forralt borral koccintva búcsúztak az évtől és kívántak sport eredményekben gazdag új esztendőt egymásnak. E hagyomány az egészséges életmódra, és az összetartozásra hívja fel a figyelmet. Szép napsütésben a jelmezes futás sok nézelődőt vonzott, akik ez után kedvet kapva meglátogathatták a maszkokat, kalapokat, szalagokat, és trombitákat árusító pavilonokat. Vagyis az lett volna a szép ha a vásár után meghagynak pár pavilont ahol ezeket jó körülmények közt eladhatták volna az év utolsó napjaiban a kereskedők. Ha viszont azt nézem hogy mióta én vissza tudok emlékezni a szilveszterre és az árusokra, ilyenkor mindig is ilyen sátras helyekről árusították portékáikat. Miért törnénk meg a jól megszokott formát, városképet ilyenkor. Tehát meglátogathatták a sátras árusokat és máris jelmezbe bújva hatalmas trombitálással térhettek haza. Este pedig ugyan ide visszatérve a jelszó, „csavard fel a Főteret „ Eredményes boldog új évet kívánok tehát én is.

 

 

További fotók a kacagó kocogásról a nyugat.hu oldalon látható.


decemberi események | Megtekintések száma: 713 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 31 | Hozzászólások (0)

december 30.


Igazán jó választás volt épp szilveszter előestéjén az Agora MSH-ban megrendezett Retro Show. Az érdeklődés hatalmas volt, már napokkal előtte mindenfele csak ezt hallottam emlegetni. És derült ki egyre több emberről, hogy ő is ott lesz. Egész munkahelyi kollektívák jelentek meg a kezdés előtt, ami persze e bulin sem volt egyértelmű, hiszen a belépőjegyen18 óra szerepelt a plakátokon 19 óra. Semmi gond, aki időben érkezik az mindig a nyerő, de még így is sok elégedetlenkedő, morgolódó vendéggel futottam össze kezdés előtt. Pedig akkor már rég nem a morgással, és a negatív gondolatokkal kellett volna foglalkozni, hanem lassan átadni magukat egy induló időutazás, fergeteges hangulatának. Persze sokan ezt is tették, ők érezhették csak igazán jól magukat ezen az estén. A hangulatról nem mások gondoskodtak, mint Fenyő Miklós, Dolly Roll, R-Go, Dj.Dominique és a legendás Goombay Dance Band.

 
A nézőtér ahogy volt totálisan megtelt, néhányan még a lépcsőre is letelepedtek. A színpadtól a nézőtérig pedig igazán látványos volt percről percre a telítődés. Bizony kezdésre ez is megtelt. A hangulat fokozatosan emelkedett, az időutazás elindult. Tomboló ugráló fiatalok idősebbek, még idősebbek. Ugyan ez a felhozatal ülő verzióban is. Technikai személyzet a helyén minden belőve induláskor. Fény hang szépen működött amíg csupán egy mikrofonra volt szükség. Fenyő Miki hozta régi dalait, nyugodt stílusát és megköszönte közönségének sikereit. Elégedetten gondolhat vissza szombathelyi fellépésére. A közönség tán egy ráadás dalt még meghallgatott volna tőle szívesen, de erre már nem volt lehetőség, forró váltásban Miki távozott, Dollyék érkeztek és a buli máris ment tovább. Itt már kicsivel több technikára lett volna szükség ami nem igazán jött össze. Annyira nem, hogy szinte három dal hangzott el úgy, hogy egyik mikrofon nem működött. Ezt az érintett zenész több ízben szóvá is tette, nem sok eredménnyel. Végül talán csak az segítette hangja felcsendülését, mikor már a problémáját személyesen a technikussal vitatta meg koncert közben. Ez után már zavartalanul érkezhettek az ismert dallamok, a Dolly Roll slágerek, sikerek, és némi múltidéző, egy Hungária dal. Mire feleszméltünk, beleéltük volna magunk ebbe a korszakba, ennek is vége szakadt, épp úgy mint előtte, egy ráadás dal nélkül. Ezt szomorúan vettük tudomásul. Rövid technikai ez meg az, egy szusszanásnyi szünettel, és máris indult a show a színpadon. Ugyanis az igazi műsor, teljes élő zenekari felállással, még csak most következett Szikora Róbert vezénylésével. Látványos színpadi elemekkel, fényekkel, fáklyákkal, táncos lányokkal, pálmafákkal. Rövid táncos felvezetés után, jött Robi és megmutatta mit tud, hogy pörög, hogy énekel, hogy zenél, hogy még ma is kihozza a maximumot egy egy buliból. Sajnos a technikával neki is meggyűlt a baja több ízben is. Előző kollégájával ellentétben, ő már nem csak szerényen kérlelte, hogy segítsenek, hanem amivel problémája volt azt egyszerűen eltávolította a környezetéből. Így aztán röpültek a cuccok, hangfal, dobszerkó, és minden ami csak hibázott. A műsort semmi sem zavarhatja címszóval. A felforrósodott közönség hangulatot időnként hatalmas pohár vízzel oltogatta, az érintettek nagy meglepődésére. Volt hogy még a műanyag pohár is repült. A kétoldalt álló pálmafák is meg lettek rázva néha néha. Épp elég volt szemmel követni Robit, aki szintén hozott mindenből egy kicsit. Koncert után jött a ráadás ahogy azt kell, és nem akármi volt a zárás, „Ballag a katona” hihetetlen felszerelésben, hatalmas zászlóval masírozva. Ezt is vette a közönség, ahogy kell. Fergeteges volt a hangulat emlékek, törtek fel innen, onnan, tánc, erre arra ki hogy fért el. Talán már csak egy dologgal lehetett volna ezt fokozni, ha egy dalra összeállnak a régi Hungáriások. De erre már nem került sor sajnos.

 
A következő egy órában Dj.Dominique tartotta a már meglévő múltbéli hangulatot, a hasonló korból válogatott dallamokkal és magával ragadó stílusával. És ez bejött. Ugyan ekkor úgy tűnt mintha páran távoztak volna, de szinte észrevehetetlen volt hiányuk a későbbiekben. Büfék ekkor már többszörösen a csúcson futottak, épp úgy ahogy a mellékhelyiségek is, ahol hatalmas kígyózó sorba kellett beállni a bejutás előtt. Az egy óra elröppent, pillanatoknak tűnt csupán, és máris kezdett az egykor oly népszerű keletnémet együttest, akik dalai ki nem maradhattak a helyi diszkókból a nyolcvanas években. Aki ekkor járt bulizni az azonnal vágta miről van szó, aki nem, annál kissé alább hagyott a lelkesedés. Több helyről hallottam mikor mondták egymásnak: „ez a te korodban volt” a dalok a régiek voltak hangulatukkal együtt, és a végén természetesen ráadással. Végül visszatért a Dj. akivel áttáncolhattunk az év utolsó hajnalába. Igazán kellemesen, kitűnő hangulatban telt az este, éjszaka, ráhangolva mindenkit egy hatalmas szilveszteri bulira. Ez nap, biztosan nem múlik el nyomtalanul a emberekből. Sok hasonló élményt várunk a 2013-as évtől is.

 

További fotók a Retro Show-ról itt látható.

decemberi események | Megtekintések száma: 820 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 30 | Hozzászólások (0)

december 23.



Ha Adventi vásár és programok, akkor nem hiányozhat egy valódi Betlehemes találkozó sem. Ezt szem előtt tartva évről évre megrendezik városunk Fő terén  a nemzetközi találkozót az ünnep előtti vasárnapon, ahol kis ízelítőt láthatunk más nemzetek kultúrájából. A találkozó igazi helyszíne azonban előző este  Gencsapáti, ahol nagyobb létszámmal és érdeklődéssel találkozhatunk évről évre. Hozzánk idén is négy csoport érkezett, köztük természetesen a házigazda Gencsapáti Hagyományőrző csoport is, Varga Albin vezetésével. Ezen kívül Kapuvárról, Kakasdról és Vitnyédről érkezett csoportok mutatkoztak be. Szomorúan tapasztaltam, hogy a csoportok összlétszáma magasabb volt mint az érdeklődő közönségé.

Évről évre figyelemmel kísérem e rendezvényt, és színvonala, látványvilága, az ünnepi hangulatteremtő minősége miatt, véleményem szerint megérdemelne egy látogatottabb időpontot a programok közt. Mondjuk egyik adventi gyertya gyújtás előtti, délutáni időpontot. Bizonyára nagy akkor a látogatók száma és ha már ennyit utaztak a csoportok megérdemelnének kicsit nagyobb figyelmet is. Sokan nem is tudják miről is maradnak le ilyenkor.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


decemberi események | Megtekintések száma: 761 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 23 | Hozzászólások (0)

december 22.

Most már célegyenesbe értek a karácsonyi ünnepek, néhány nap, és kigyúlnak a fények az otthoni, saját magunk által díszített karácsonyfán. Ki milyen egyedi elképzelést valósít meg ez ügyben, annak alapjait összeszedhettük, és átgondolhattuk, az elmúlt egy hónapban, a vásárokat, kirakatokat nézegetve. Ezért most már nem ezekről a dolgokról szeretnék beszámolni, hanem fogtam magam, és december 22-én megnéztem, ki hogyan készül az ünnepekre. A napot három részre osztva, délelőtt a gyerekeket, délután az állatokat, majd este a felnőtteket figyeltem meg. Persze e három kategória is vegyült kicsit mindenhol.

     

Az Agora Gyermekek Háza, minden évben meleg hangulatos otthont ad az ünnepi készülődésre, ahogy ezt idén is láthattuk. A kézműves foglalkozásokon, hógömböt, angyalkát és egyéb díszeket készíthettek az ügyes kezű gyerekek, és szüleik. A mézeskalács formálása, díszítése, és sütése itt kötelező feladat. És ha kis szórakozásra is vágyott a megfáradt társaság, hát ebben sem volt hiány. A Ziránó Bábszínház betlehemes előadása lenyűgözött mindenkit.


A délelőtt eseményeit egy fotógalériába gyűjtve láthatják ide kattintva.

Délután kilátogattam a Homa Centerbe, ahol szintén rendszeresen megrendezi, a Fekete István Állatvédő Egyesület, a karácsonyi örökbefogadó napját, ami egyben az állatok karácsonya is.Ide ők várják a fa alá az ajándékokat. Sajnos idén technikai okok miatt, az óriás karácsonyfát nem állíthatták fel az előtérben, úgy hogy a Happy Zoo munkatársai ajánlottak fel egy kisebb méretű fát a rendezvényre, ez alatt gyűltek az adományok. Sajnos igazi új otthont nem hozott egyik kutyusnak sem a Jézuska, ezért kicsit szomorkodva tértek „haza” azaz ideiglenes otthonukba. A kereskedésben elmondták, igazi kiugró különlegességet nem kerestek az állatoknak, de népszerűek voltak a különböző ruhák, nyakörvek, gravírozott névtáblák, kutyacipő, és természetesen a különböző jutalomfalatok. Láthatóan minden jóérzésű gazdi kedveskedik ilyenkor a házi kedvenceinek. És ez így is van jól, boldog karácsonyt a hűség jelképeinek.


Az állatok karácsonyáról, pár fotóm ide kattintva látható.

Végül a szombat estét városunk Fő terén töltöttem, ahol ünnepélyes keretek közt, fellobbant az adventi koszorú utolsó gyertyájának lángja. Ezt, ahogy korábban is, megelőzte az ünnepi műsor, és az egyházi szertartás. Immár négy gyertya ég a hatalmas koszorún, az ünnep fényei beragyogták , átjárták a hatalmas teret, és az emberek lelkét. Az est a Karmel együttes karácsonyi koncertjével zárult.


A Fő téri események galériája, ide kattintva látható.


decemberi események | Megtekintések száma: 665 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 22 | Hozzászólások (0)

december 15.


Féltve őrzött, és ápolt veterán korú járműveket tettek közszemlére a Homa Center aulájában.  A Magyar Veterán Autó-Motor Szövetség Vas megyei szervezetének köszönhető a három napos nosztalgikus érzés és látvány. Szebbnél szebb autók, köztük egy Cabrió Fiat és Merci, egy S100 -as Škoda vagy a 125-ös Polski Fiat, és felújított motorkerékpárok, Pannóniák, Jávák, Csepelek várják a látogatókat. De persze vannak itt eredeti állapotú gépcsodák is, mint például az 1957-es Izs ami katonai jármű volt, és ahogy az utolsó motoros kézbesítő elhagyta, abban az állapotban van ma is. Érdekessége többek közt a kézi sebességváltó és a textilbevonatos bovden külsők. Kovács Levente nagy büszkesége is itt van, egy 1948-as Ural amit saját kezűleg épít, és újít fel otthoni műhelyében. A masszív jármű érdekessége többek közt, az oldalt szelepelt négyütemű motor, a kardán hajtás, és közel háromszáz kilogrammos súlya. A hely nem túl nagy, így sok olyan jármű maradt ki, amit Levente és fia szívesen elhozott volna még. Ez így is szép bemutató, amit sokan megcsodáltak már és láthatóan régi emlékeket hoz elő egyesekből látványuk. A veteránok vasárnap estig láthatók, érdemes pár percet áldozni rájuk.

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


decemberi események | Megtekintések száma: 797 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 15 | Hozzászólások (0)

december 13.


Ha Adventi vásár, és programok, akkor szinte kihagyhatatlan mind az előadók, mind pedig a közönség részéről Horváth Meggie és Peltzer Géza karácsonyi koncertje, a Fő téri színpadon. Évek óta visszatérő előadók ők e helyszínen, és nincs az hideg ami eltántorítaná az összeszokott párost egy igazi karácsonyi hangulat megteremtésétől. Bizonyára sem hangnak, sem hangszernek nem túl jó ilyen hidegben a fellépés, de ez cseppet sem zavarja őket. A szomorkás és vidám dallamok felcsendülése, azonnal összehozta a közönséget, akik egyrészt a hideg miatt, másrészt a ritmus bűvöletétől, enyhe táncos mozdulatokat tettek. Ki a színpad előtt, ki pedig a büfé előtt, forralt bor mellett. A lényeg egy volt, hogy a nagy karácsonyi rohangálás közepén, megálljunk egy kis időre, és átéléssel hallgassunk egy kis ünnepi klasszikust a népszerű énekesnő repertoárjából.

 

A vásár ideje alatt több programot is meghallgathat és nézhet az épp arra járó, ezekről a színpad előtti részletes program ad információt.

A koncertről készült fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


És ha már színpad szóba jött véleményem szerint, de lehet ezt megint csak én látom így, idén kissé lecsúszott a minőség e téren.

 

Tudom nem árt ha kicsit más valami, és nem mindig ugyan az, de ami eddig volt az szebb és színvonalasabb volt talán, akár a hátterét akár a fényeit nézem de ha igazán igényesen berendezettet szeretnénk, akkor minimum így kellene kinéznie.


                                               Sajnálom hogy nálunk ez is visszafele fejlődik.


decemberi események | Megtekintések száma: 731 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 14 | Hozzászólások (0)

december 9.




Megkésve érkeztek a Mikulások, az idén 25 éves szombathelyi műjégpályára. A jégpálya megkezdte programsorozatát. A rendezvények  többnyire vasárnap délelőttönként lesznek és a Szabadidősport Szövetség szervezi őket.
Ezúttal az elmaradhatatlan  Nemzetközi Színes Mikulástalálkozón bolondozhattunk, Varga Jenő vezénylésével. Az előrejelzés igen zord időjárást jósolt e napra, de végül kellemes fagypont körüli hőmérséklet, és ragyogó napsütés fogadta Mikulásokat és az érdeklődőket. Jó magam mint visszatérő különleges Mikulás a "lufimikulás" veszek részt a rendezvényen évek óta, és készítek fotókat az eseményekről egy korizó Mikulás szemszögéből. A  hangulatos délelőtt, nagy nevetésekkel, borulásokkal, esésekkel volt színesítve. Sok kicsi korcsolyázó gyerkőc akadt akik először voltak a jégen, őket egy egy Mikulás vagy ördög vezette be a csúszás rejtelmeibe. Ez láthatóan nagyon tetszett a gyerekeknek.

 

 

 

 

A további hétvégi programokról itt látható egy előzetes.  Képgalériám a Vaskarika oldalán látható.




decemberi események | Megtekintések száma: 625 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 09 | Hozzászólások (0)

december 5.


Az Agora Gyermekek Háza mint igazi kis gyermekbirodalom, minden ünnepre felkészül és felkészíti az érkező gyerkőcöket. Különböző kézműves foglalkozásokkal, előadásokkal, kiállításokkal készülnek, hogy az érkezők elkészítsék az aktuális eseményhez illő kis díszt, figurát, alkotást, vagy minél többet megtudjanak a várható ünnepről. S nem volt ez másképp most sem, mikor az év egyik legfontosabb eseménye következett a gyermekek számára. Eljött a Mikulás érkezésének napja. Hiszen ők már régóta várták, a nagyszakállút, sok sok üzenetet hagytak, levelet írtak neki.

A két napos Mikulás kuckó elnevezésű rendezvényre, nagy volt az érdeklődés. Míg az érkezőket rajzos kézműves foglalkozás és zenés műsor fogadta az egyik helyiségben, addig a Mikulás, a számára otthonosan berendezett kuckóban (ami a hosszú utazás kipihenésére is szolgált) precíz jegyzeteit elővette, és név szerint szólította a gyerekeket. Ki bátran mosolyogva, ki félve gyanakodva lépett elé, hogy átvegye az ajándékot. De bizony olyan is akadt aki nagyon sírt. Végül a bátrabbak, még egy közös fotóra is vállalkoztak és a Mikulás ölébe is beültek. A megajándékozottaktól integetve búcsúzott a jó öreg Télapó.


 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon látható.



decemberi események | Megtekintések száma: 652 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 05 | Hozzászólások (0)

december 4.



Nemrég bemutattam a szombathelyi karácsonyi vásár hangulatát. Ezúttal Győrbe látogattam ,és teszem ugyan ezt. Nézegesd meg a képgalériát és döntsd el melyik a hangulatosabb, színvonalasabb, anélkül hogy a szervezett programokat áttekintenéd. Mindkét alkalommal nappal készültek a fotók, így a döntést a díszkivilágítás nem befolyásolja. A díszfényekkel valószínű nagyon a győri oldalra billenne a mérleg nyelve, ugyanis ott elképzelhetetlenül sok fénytechnikát használtak fel és hatalmas területet fog át.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

A szombathelyi advent fotói a könnyű összehasonlításhoz itt látható



decemberi események | Megtekintések száma: 857 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 04 | Hozzászólások (0)

december 3.



Korábban érkezett idén a mikulás, amin nem is csodálkozunk hiszen a hirtelen kerekedett hóesésben azt hitte eljött az idő .De ez a modern gondolkodású gyerekeket cseppet sem zavarta, szüleikkel együtt már délután birtokba vették a várható érkezés helyszínét a Savaria Plazát. Megérkezéskor előbb szemrevételezték, majd megdögönyözték az örökbe fogadható kutyákat, majd az emeleten némi kézműves foglalkozásban is részt vettek, de az igazi izgalmak ez után következtek. A Varnyú Country zenekar télies, karácsonyi, mikulásváró nótáinak közös éneklése után ajándékok is előkerültek. Hatalmas volt a lelkesedés, az éneklés, amibe természetesen a zenekar jól ismert énekese, a legkisebbektől, a nagymamákig mindenkit bevont. Ezt már csak a mikulás érkezése tudta fokozni, hatalmas szakállával, és a rekesz ajándékkal. A bátrabb gyerkőcök, még egy egy dallal is kedveskedtek az ajándékért. Eztán míg a többi ajándék kiosztásra került kellemes ünnepi dallal kedveskedett az egybegyűlteknek, egy gyönyörű hangú kislány. Az est hangulatát fokozta, hogy gyönyörű hóesésben térhettünk haza.

 

 

További fotóim a a nyugat.hu oldalon láthatók.


decemberi események | Megtekintések száma: 631 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 03 | Hozzászólások (0)


1-10 11-12