A kategóriában található bejegyzések: 14
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »Szentiván éj a múzeumok éjszakája is egyben. Három helyszín egy belépővel. A Savaria múzeum, a Smidt múzeum + a Levéltár érdekes programjain vehettek részt a múlt és a régiségek kedvelői. A helyszíneken a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés. A programok érdekesek színesek és végül tüzesek voltak .És mivel a boszorkányság volt a fő témája a Savaria múzeum eseményeinek így nem maradhatott el hogy előkerüljenek igazi boszik is. A tűz mellett látványos bemutatót tartottak a banyák. De e mellett a 18 órától 24 óráig tartó múzeumlátogatások során találkozhattunk csigafestéssel csiganyomat készítéssel, középkori táblás játékokkal régészeti bemutatóval, részt vehettünk érdekes tárlatvezetéseken és előadásokon és egy különös zenei produkción is. A Smidt múzeumban az érdekes előadásokon túl, korhű viseleteket ölthettek magukra az érdekességeket szívesen kipróbálók, valamint életre kelt a villamos egész pontosan ” a vágy villamosa, avagy a villamos vágya„ címmel Sztranyák Zsófia grafikus, kiállításának megnyitójára is sor került ezen a kellemes estén. A levéltárban pedig az egykori vármegyei börtön celláiba és az iratrestaurálás rejtelmeibe pillanthattunk be.

Fotóim ezen az estén készültek . További képek az esemény fotóalbumok közt találhatók.
júniusi események | Megtekintések száma: 672 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 27 | Hozzászólások (0)


 
 
Vizicsatába futhatott aki nem figyelt az orra elé szerdán délután 15 és 18 óra között. Ugyanis a Városi Diákönkormányzat szervezésében valóságos csata hangulat keletkezett ahol senki nem maradt szárazon. Így előfordulhatott az is hogy az elgondolkodó nézelődő is kapott egy találatot. Több példát is láttam erre de mivel alaposan befűtöttek e napon senki nem vette ezt zokon. Sőt ez a kis lövedék még frissítőleg is hatott. A rendezvény célja, hogy a diákok utoljára egybe gyűljenek és megünnepeljék a nyár, ezáltal a vakáció kezdetét.
A vizibulit két feltörekvő iskolai zenekar is szórakoztatta az  ütközetek közti időszakban .

A rendezvényről készültek  fotóim, további képek az esemény fotóalbumok közt látható.
 


júniusi események | Megtekintések száma: 576 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 27 | Hozzászólások (0)


Sajnos nem túl jól alakult a rendezvény a hét végén. Pedig jól szervezett programok finom ételek italok vidámpark várta az érdeklődő tömegeket. Ami a kora délután míg szép napsütéses idő volt, elmaradt. Nem merészkedtek ki az emberek pedig ha tudták volna hogy felesleges az éjszakára tartogatni energiájukat akkor biztosan korábban útnak indulnak. Aztán késő délután előkerültek a szórakozni vágyó társaságok fiatalok idősebbek mindenki aki számít .De ekkor már jött velük némi felhősödés is. Ez persze még senkit nem zavart volna. Nem úgy azok a rémisztő felhők és erőteljes szél ami már inkább az esti órákban érkezett. És sajnos el is érte szét is rombolta szinte az összes tervezett programot. Főleg a tüzes programokat érintette ez mélyen hisz itt dőlt el hogy a tűz avagy a víz az uralkodó és erősebb.És lássuk be ezen az estén a víz nyert, így gyakorlatilag szinte minden ami látványos tüzes produkció lett volna elmaradt ,valamint az éjszakai koncert és a fürdőzős filmvetítés is.
A készült pár fotóm még a szép időben készült.júniusi események | Megtekintések száma: 492 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 24 | Hozzászólások (0)

Ismét egy demonstráció, de vajon miért volt ez más mint a többi . Tüntetés iskolabezárás ellen ,tüntetés iskolák összevonása ellen tüntetés bérrendezésekért. És még sorolhatnám azokat amik mostanság városunkban történtek. Valahogy mindig nem volt nehéz belebotlani ezekbe ezért láttam hogy mekkora média érdeklődésre tettek szert az ilyen megmozdulások . Televíziók kamerái újságok , internetes információs portálok fotósai riporterei köröztek a demonstrációk felett mellett lesve minden gondolatot, és pillanatot amit hírül lehet vinni a nagyvilágba. Nos ezért álltam értetlenül a 17.-ére meghirdetett Kutyás demonstráció 18 órás kezdési időpontjában a Városháza előtt. Sehol egy Tévés kamera sehol egy újságiró sehol egy fotós. Azaz mégis csak akadt végül egy két gép ami megörökítse ezt is, de mégis más volt ez mint a többi . De vajon miért? Merül fel a kérdés. De lássuk miért is voltak itt a kutyák és gazdáik. A Kutyamenhely alapítvány és a Fekete István Állatvédő Egyesület közös rendezvényéről van szó ahol szerették volna átadni a városvezetésnek a Kutyamenhely létesítéssel kapcsolatos aláírásgyűjtés jegyzőkönyvét. 908 aláírást gyűjtöttek össze, hogy ezzel is megmutassák, a város lakóit igenis érdeklik az állatok sorsa. Erre vártak a Város vezetés részéről valakit ,egészen 18óra 17 percig. Mivel senki még csak a füle botját sem mozdította, nem hogy oda jött volna átvenni ezt, ezért az összegyűltek kb 50-en szervezetten fegyelmezetten átvonultak a tér túloldalára a Pannónia étterem előtti térre. A tájékoztatás alapján azért volt fontos jelentőségű a június 17-i demonstráció, mert fel kívánta vele hívni a figyelmet arra, hogy a gyepmesteri telepen a jelenlegi állapot nem megfelelőek, sem egészségügyi sem adminisztratív oldalról sem. Fertőtlenítése nem szakszerű, ezért nagyon sok kiskutya hal meg. A tulajdonos által leadott kutyákra akár azonnali altatás is várhat... Ugyanez vonatkozik a megtalált négylábúakra is, akiknek lehet, csak 14 nap lesz az élet... Az állatvédő egyesület álláspontja szerint ha nem tudják átvenni a gyepmesteri telepet, és menhelyt létrehozni, akkor Szombathelyen is gyakori lesz az altatás, ugyanakkor a városvezetés nem adta át a telepet az állatvédőknek, és az általuk felajánlott segítséget sem fogadta el. Az egyesület elsődleges célja, hogy megállítsa a jelenlegi folyamatot - az állatok elaltatását - és gyepmesteri telepet állatmenhelyként működtessen tovább. Ami azonnal javítana a jelen helyzeten hogy a hétköznap 8-15 órás nyitvatartást folyamatos 24 órásra növelnék, és hivatalos OKJ-s minősítésű ebrendész szakmával rendelkező szakemberek irányítanák a kutyamenhelyt. Nos erről van szó, és ez a tipikus esete annak mikor kutyába sem veszik az embert. Ezen az estén ugyanis ez történt a Fő téren.
A demonstrációról készült filmes összeállítás itt látható.
 
júniusi események | Megtekintések száma: 524 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 19 | Hozzászólások (0)


Esélyegyenlőség napja Szombathelyre érkezett .Az országos programsorozat arra hivatott hogy felhívja a társadalom széles köreinek figyelmét a hátrányos helyzetű célcsoportokra, a megkülönböztetés mentesség fontosságára, erősítse a lakosság toleranciáját. A rendezvény főbb alkotó elemei voltak: Érzékenyítő játékok. Ahol a játékban résztvevő beleélheti magát mozgás-,látás,hallássérült embertársai helyzetébe. Koroltó: Egy fotópályázat képei amely az ötven év felettiek életét pozitív szemlélettel mutatta be. Civil piac: az esélyegyenlőség területén tevékenykedő szervezetek intézmények mutatkozhattak be. Színpadi produkciók: az esélyegyenlőségi csoportok előadásai ahol lehetőségük volt tehetségük bemutatására ,másságuk elfogadtatására. Borongósan szelesen induló nap még az egyik pavilont is megtépázta, amit hamar orvosoltak. Később már jobb idő lett és egyre több érdeklődőt vonzottak a színpadi és kiállított látnivalók. Igazi látványos és színvonalas fellépéssel mutatkozott be a Roll Dance kerekesszékes táncegyüttes. De mindez még mindig kevés érdeklődőt hozott a térre a város nagyságához képest. A színpadi produkciókat Auth Csilla és Caramell koncertje zárta. És az utóbbi volt csupán ami láthatóan meg tudta mozgatni az emberek fantáziáját, és megnövelni létszámát. Ezt kissé szomorúan vettem tudomásul. A fesztivál-sorozat az Európai Unió Progress Közösségi Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritás Program (2007-2013) támogatásával, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából valósult meg.
A rendezvény fotói
 


júniusi események | Megtekintések száma: 577 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 19 | Hozzászólások (0)A 18. Bloomsday 2011 rendezvényei az előre kiírtaktól kissé eltért, már az elején. 15,30 -ra tervezett térzene ugyanis elmaradt. Így az ehez tartozó Fő téri Bloom ház előtt hiába várakozott aki erre várt és nem tájékozódott az Agora szalon előtt a friss programokról. Ha már ide jutott az érdeklődő akkor már sínen volt minden hisz a bejárattal szemben már láthatta a Savaria Egyetemi Központ és a Művészeti Szakközépiskola diákjainak alkotásait. Kis változás volt még a megrendezett programok ugyanis egy szintre orientálódtak és a teraszon valamint a szalonban zajlottak. Az ünnepélyes megnyitón Mr. John Deady ír nagykövet valamint Dr. Puskás Tivadar városunk polgármestere üdvözölte az összegyülteket és röviden összegezték az elmúlt 18 évet amióta él a Bloomsday Szombathelyen. A magnyitó után jelképesen az első csapolást Polgármesterünk végezte el a kiváló ír sörből. A program ezt követően a tervezettek szerint haladt tovább Békés Pál könyvének bemutatójával, amit azonnal kézbe is vehetett az érdeklődő. A bemutatót Takács Ferenc a Joyce Társaság Elnöke tartotta. Ezt egy rövid állófogadás követett. A fogyasztást a teraszon ír népzene hallgatása közben tehettük A dallamokat a Rua zenekar szolgáltatta. Közben Békés Pál portréfilm vetítés volt a szalonban, amit a már megszokott pecsételés követett a Fő téri Bloom házig. A pecsételés környezetbarát cukorral és lisztel történt. A Bloom háznál a tervezett programon kívüli eseményként egy Ausztriából érkező úr, épp felolvasást tartott a szobor előtt a híressé vált James Joyce Ulysses című könyvéből. Visszatérve az AGORA szalonban Médiawave díjnyertes filmek vetítése és FM ZERO koncert következett. Kellemes mediterrán hangulatban ír barna sört kortyolgatva telt el a 2011-es Bloom délután .
 
 Pár fotóm az esemény fotóalbumok közt látható.
júniusi események | Megtekintések száma: 502 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 19 | Hozzászólások (0)

Csatlakozva egy országos tiltakozáshoz, városunkban is figyelemfelhívó autós felvonulás indult délután a Tesco parkolójától a Berzsenyi térig. A felvonuláson szép számmal résztvevők tok egyéb mellett a nyugdíjrendszer, munkanélküli ellátások, és bérminimumok elfogadhatatlan megállapítása ellen tiltakoztak.
Néhány pillanatfotó a felvonulásról.
júniusi események | Megtekintések száma: 509 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 19 | Hozzászólások (0)


"„Szombathely egykor és ma” címmel nyílt kiállítás az MMIK aulájában. Míg a kisebbek papírból villamost hajtogattak, a nagyobbak megnézhették a közel életnagyságú karton oldsmobilt, a Savaria múzeum hű mását vagy a régi keleti autótípusok kicsiny makettjeit.

A kiállításon készült pár kedvcsináló fotóm amiket az esemény fotóalbumok közt lehet megnézni.júniusi események | Megtekintések száma: 507 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)


A Magyar Víziközmű Szövetség és a Vasivíz ZRt. az egyszerre egy időben csapvizet fogyasztó legtöbb ember Guinness-rekord csúcsát szeretné ezzel megdönteni. Az országos kezdeményezés célja, hogy a vízközmű szolgáltató cégek meglévő, illetve leendő fogyasztóinak felhívják a figyelmét a víz-, illetve környezettudatos magatartás fontosságára, a vezetékes ivóvíz értékének megbecsülésére. Az eredmény 1265 regisztrált résztvevő. Legtöbb tanulóval felvonuló iskola a Váci úti suli volt, ők külön díjat kaptak. A tavalyi rekordot végül sikerült is megdönteni. A borongósan induló délutánt 14 órára teljesen megváltoztatta az összegyűlt szomjas ember. Mire eljött a visszaszámlálás mindenki kellő képp meg is szomjazott. Csak így tovább jövőre még többen .

További pár fotóm az esemény fotóalbumok közt látható.
júniusi események | Megtekintések száma: 524 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 09 | Hozzászólások (0)


Az egynapos minifesztivál lényege és csúcspontja, hogy erre a napra meginvitáltak minden blues és rockzene rajongó gitárost, akik valaha játszották JIMI HENDRIX „Hey Joe” című számát. A résztvevők este 17.30 órakor közösen játszották el neves zenészek vezetésével a dalt. Azaz kis késéssel indult a dolog de hát ennyi gitár elhelyezkedésnek idő kell. Ez az élő zene varázsa mondhatni. Hogy tavaly voltak e többen vagy idén nehéz hasra csapva megmondani de mindenki aki regisztráltatta magát számba lett véve. Az idén rendezetten padokra ültetve játszhattak a zenészek így látványában eltért a múltkoritól de hangzásban ismét ott volt. Nagy élmény volt annak is aki látta hallgatta és annak is aki részt vett benne.

Pár fotóm az esemény fotóalbumok közt látható.


júniusi események | Megtekintések száma: 509 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Június 06 | Hozzászólások (0)


1-10 11-14