class="mod-forum">


Ez-az városunkról ami nem a politikáról szól. 

Ha bár melyik hírhez vagy eseményhez hozzáfűznél valamit a fórum oldalon a szombathelyi témáknál megteheted.

 
 
2010 augusztus 20-22.

SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL .

2010 augusztus 15.

Egy nap kedvenceinkért.

2009 augusztusában tartotta első alkalommal az Oladi ÁMK udvarán nagy rendezvényét a Fekete István Állatvédő Egyesület . „Egy nap kedvenceinkért” volt a rendezvény elnevezése, és kicsiket nagyokat , házi kedvenceiket csalogatta a szabadba, egy jól szervezett programokkal tarkított napra. A sikeres rendezvény arra búzditotta az egyesületet hogy idén is hasonló programot szervezzenek. A helyszín nem változott ,és úgy tűnt az érdeklődés sem. Az időjárás reggel még tréfálkozott egy kiadós eső is megtépázta a felállított sátrakat de a 10 órás kezdésre összeszedte magát. Estére már már nyáriasan meleg volt. A programok menetrend szerinti pontossággal jól szervezetten következtek egymás után . Kutyakozmetika , kutyamasszázs, chippelés, vetélkedők gazdiknak és kedvenceiknek, kutyás bemutatók, szépségverseny, vásárlási lehetőség, bábszínház, és természetesen örökbefogadási lehetőség is volt . A nap változatos programokat kínált mindenkinek. Kutyák cicák és gazdáik is kellemesen elfáradtak mire a tombolasorsolás ideje eljött, ahol értékes nyereményeket sorsoltak ki. A hosszú napon 8 kutyus és 2 cica talált új gazdára. Köszönet mindazoknak akik bár mivel támogatták a rendezvényt.
A rendezvényen készült filmes összeállítást 2 részben a képekre kattintva megtekintheted.

2010 augusztus 10.

Új kiállítás nyílt a Savaria Múzeumban.

A nagy sikerű jégkorszak kiállítás után most itt vannak a Predátorok. Az élővilág ragadozói. Kedden 17 órakor volt a Tárlat megnyitója ,melyet állófogadás követett a kőtárban. A kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeum anyagából állt össze amiket kiegészítenek a Savaria Múzeum Természettudományi Tárának és a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Kara Állattani Tanszékének preparátumai . A megnyitóra sokan voltak kíváncsiak, és reméljük a jégkorszakhoz hasonló sikere lesz. A kiállítás megtekinthető minden héten keddtől péntekig 9 és 17 óra között. Mindenkinek jó szórakozást kívánok a megtekintéshez.
Néhány fotóm a megnyitón készült.

  
  
  
2010 augusztus 9.

Néhány hamarosan elkészülő átalakítás városunkban.

Nagy átalkulások vannak kialakulóban városunkban amikről már a kezdetükkor is beszámoltam és fotókkal is bemutattam a kezdeti lépéseket. Nos ezek egy része már már a célegyenesbe érkezett, mint például a belváros Fő térre bevezető utcáinak útburkolatának felújítása. De lassan elkészül az Íseum és a színház átépítése is. A Savaria filmszínház külső rekonstrukciója ugyan még csak most kezdődött de gondoltam pár képben említést teszek e munkáról is.Ugyancsak kissé később készül majd el a Március 15. téri körforgalmi csomópont is ,de mivel kezd látszata lenni a munkáknak így bekerült pár fotó erről is.
Néhány fotó a jelen állapotokról.

  
  
  
  
  
  
  
  
                                  

2010 augusztus 1.

Óriási buli a Fő téren.

Luchbox után Péterfy Bori és a Love Band a szombathelyi Fő téren. Nos igen, mindjárt ez elején meg kell jegyeznem hogy ilyenkor látszik meg, mennyire kiéhezett városunk a jó programokra. Persze itt az sem utolsó szempont hogy ingyenes programról van szó. De úgy gondolom jelen előadók egész pontosan Péterfy Bori és a Love Band koncertje akár fizetős is lehetett volna a tömeget akkor is szinte ilyen mértekben vonzotta volna .És hogy miért? Egyszerűen mert Boriból csak egy van és nem is lehet senkivel egy lapon emlegetni. Ezért is nem értettem miért is kell minden alkalommal bepréselni rajongóival egyetemben a Savaria mozi aulájába. Személy szerint én magam is kiszorultam egy mozis koncertről hiába is mentem szerintem időben. Akkor is nagyon nagy veszteségként éltem meg a lemaradást, és valószínű ha a mostani koncertet kihagytam volna is ugyan ezt éreztem volna. De nem tettem hisz ott volt a helyem. Az előzenekar játéka nem állt közel hozzám és gondolom sokan voltak így ezzel az összeverbuválódott rajongók számából erre következtettem. Ahogy közeledett az est, 20 óra körül valami nagy méhkashoz hasonlított a belváros. Talán a Karnevál idején érezhető hasonló nyüzsi. Az idő közelített a nagy buli kezdő időpontjához és egyszerűen lenyügöző a látvány. Ennyi embert ritkán tud összehozni egy koncert. Ahhoz valami igazi nagy durranás kell. És tessék ez az volt. Tömeget magával ragadó fergeteges sikongatós vonaglós, hihetetlen pofavágos koncert volt ez. Ha kellett sikongatni hát sikongatott a közönség, ha tapsolni kellett hát tapsolt, ha ugrálni kellett hát ugrált a tömeg. Igazi látványosság persze az ilyesmi fentről a színpadról lehetett. Látható is volt Bori arcán az elégedett mosoly. Igazi öröm lehet ilyen hatalmas tömeg előtt zenélni. A környék lakói sem panaszkodhattak, ugyanis 22 óra előtt 5 perccel véget ért a fergeteges buli. Sajnos. Tán éjfélig is eltomboltunk volna rá, ha lehetett volna. Na de majd legközelebb. Minden esetre rég láttam ekkora érdeklődést ebben a városban. Mondhatni itt volt az egész város, legalább is "aki számít benne van"azaz itt volt.
Néhány fotóm a méhkasról, és pár kép amit nem én készítettem a fellépőkről.

  
  
  

 
júliusi események