A kategóriában található bejegyzések: 16
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »

szeptember 30.



Több helyen hatalmas ágakat tört le a mostanában viharossá váló szél. Teheti ezt azokkal a fákkal amik részben vagy teljesen tönkre mentek már, csak eddig kevés figyelmet szenteltek levél nélküli ágaikra. Sokszor a zöldellő fa egy egy része megy tönkre és ha egy nagyobb vihar kerekedik ezek esnek áldozatul. Szerencsés eset ha senkire és semmire nem dőlnek rá. De akadnak olyan helyek ahol nem ilyen szerencsés az eset. Ilyen fa ágai törtek le nemrég a Nádasdy utcában a MÁV rendelővel szemben.

Jellemző erre a szakaszra hogy végig autók parkolnak a fás rész alatt. Szerencsére ezek a hatalmas ágak most csak a járdára dőltek, és talán épp akkor nem járt arra senki. Az intézkedés viszont viszonylag gyors volt, és elhárította a további vészhelyzetet. Szombaton egy brigád érkezett és levágta a veszélyes fák lombozatát. E helyen megszűnt a vészhelyzet.

 



szeptemberi események | Megtekintések száma: 552 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 30 | Hozzászólások (0)

szeptember 28.



Immár 24. alkalommal szép őszi napsütésben rendezték meg a Major'S papír őszi csótófutást.
Hatalmas nyüzsgéssel 14 órakor elrajtoltak a legkisebbek, az ovisok. Majd szépen sorjában mindig nagyobbak álltak a rajthoz.
Természetesen a táv is igazodott a versenyzők korához. A fő futamokra 16 óra magasságában került sor. A résztvevők a futás után üdítővel müzli szelettel és almával pótolhatták az elhasznált energiát.
Ahogy a rendező is mondta hagyjuk itt futni a gyermekeket, itt maximul a legrosszabb esetben elesnek, de ez még mindig sokkal jobb mintha az emeltről kiesnek. A futás egyben egyesületi tagtoborzó is volt. A legjobb  résztvevők díjakat és oklevelet kaptak.


  

      

További képek a címre kattintva láthatók.
A teljes képgaléria itt található.



szeptemberi események | Megtekintések száma: 922 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 27 | Hozzászólások (0)

szeptember  23.




Az évről évre tavasszal és ősszel megrendezésre kerülő Critical Mass kerékpáros figyelemfelkeltő felvonulás minden alkalommal más és más útvonalon és létszámmal valósul meg városunkban. A vasárnapi vonulás igazán barátságos szép időben jó szervezéssel probléma mentesen zajlott, és a kilenc kilométeres távon új csúcsot döntött létszám tekintetében is. A kitartó 387 kerékpárost idén egy görkoris csapat is kísérte. Így érkeztek a város Fő terére hangos csengőszóval, ahol az elmaradhatatlan kerékpáremelésre is sor került. A dolog érdekessége volt hogy idén nem kerültek ki népszerűsítő plakátok, mindenki saját maga toborozta a kerékpáros társakat maga köré, különböző információs csatornák segítségével. Úgy tűnik szép eredményt hozott ez a fajta népszerűsítési forma. Mivel én magam is kerekeztem és még utasom is volt első kosárban, kutyusom személyében a fotózást csak korlátozottan tudtam megoldani.
Ezért csupán pár pillanat kép készült a felvonulásról.
 

 

 

További képek a címre kattintva láthatók.

szeptemberi események | Megtekintések száma: 729 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 22 | Hozzászólások (0)

szeptember 22.


Az autómentes nap idén szombatra esett mégis sok autó közlekedett szerte a városban. A Fő téren pedig egy nagyszabású program várta mindazokat akik a két kerék szerelmesei, vagy csupán egy látványos, mozgalmas délelőttre vágytak, és részt szerettek volna venni egy szervezett öt kilométeres kerékpáros felvonuláson .A téren mindenki megtalálhatta a kedvére való kihívást akár KRESZ teszt akár társa játék akár akadálypálya formájában. Ugyanakkor lehetőség volt a kerékpárok szervizes ellenőriztetésére és dekorálására is. Aki csak könnyed nézelődésre érkezett annak a lenyűgöző kerékpáros bemutatók kötötték le figyelmét. A tizenegy órakor induló felvonuláson nagyon sokan részt vettek, útvonala érintette az Arénát és a Színházat is .Előbbi helyen a dobó atléták is csatlakoztak. A második megállónál pedig Jordán Tamás Színház igazgató üdvözölte a vonulókat. Majd a cél a Fő tér volt ahol jelképes kerékpár emelésre is sor került. A legfiatalabb kerekező ajándékot kapott, a többiek közt pedig kisorsoltak öt darab kerékpárt a rendezvény végén.


 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

szeptemberi események | Megtekintések száma: 597 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 22 | Hozzászólások (0)

szeptember 22.



Kellemes délutánt tölthettek az állatbarátok a Fekete István Állatvédő Egyesület hagyományosan minden évben megrendezett jótékonysági rendezvényén, az „Állati jó családi délutánon” A tervezetthez képest kissé eltolódott időpont még mindig szerencsés választás volt hiszen a napsütéses őszi időjárás volt. Ennek ellenére eleinte viszonylag kevesen látogatták a rendezvényt ahol zenés, táncos, bábszínházi, programok mellett kutyás bemutató, kutya-gazda futóverseny, és kutya szépségverseny szórakoztatta a résztvevőket. E napon jótékonysági vásár, lufi hajtogatás, kutyakozmetika is megtalálható volt az új helyszínen a Noé állat ambulancia melletti területen. Később azért folyamatos volt az érdeklődés az állati dolgok iránt, úgy hogy szépen benépesült a terület. Tombola sorsolás után még egy zenei koncerten is részt vehettünk. Talán az új helyszínt még meg kell szokni, hiszen eddig az oladi ÁMK adott otthont a rendezvénynek.


 

 

 
 
Filmes összeállítás délutánról.
 



További képek a címre kattintva és a nyugat.hu oldalon  láthatók.

szeptemberi események | Megtekintések száma: 725 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 22 | Hozzászólások (0)

szeptember 16.
 


Hagyományosan a Fő téren kezdi meg minden évben az évadot a Mesebolt Bábszínház. Idén sem volt ez másképp és a ragyogó őszi időben jól szórakozhattak kicsik és nagyok egyaránt. Az előadások szüneteiben pedig különböző játékokkal játszhattak és kézműveskedhettek a gyerkőcök és szüleik. Persze senki nem távozhatott egy szép nagy  lufi nélkül a rendezvényről, Ehhez  nagy mértékben hozzájárult a helyi televízió egyik népszerű bemondója is.
 
Pár pillanatképem a térről.
 
 
 
 További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.
szeptemberi események | Megtekintések száma: 599 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 17 | Hozzászólások (0)

szeptember 16.

Idén ősszel ismét megrendezésre került a Savaria Múzeum közkedvelt rendezvénye a Múzsák kertje. A kellemes napsütéses időben sokan látogattak ki a hangulatos programra, ahol a megye múzeumai és civil szervezetek sok érdekes látnivalót mutattak be. E mellett szőlőpréselésre és sajtos pogácsakészítésre is volt lehetőség, majd a friss nedűt azonnal, a pogit pedig egy alapos sütés után meg is kóstolhatták készítőik. Hagyományos kötélkészítésre játékos restaurálásra, rajzolásra, korabeli játékok kipróbálására is volt lehetőség. A hangulatos zenei háttérről Horváth Meggie és Peltzer Géza, valamint a Múzeum saját zenekara a Capitoliumi Triász gondoskodott.
 
 
További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.
 
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 622 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 16 | Hozzászólások (0)

szeptember 15.

Idén is megrendezésre kerül a „Kulturális örökség napjai” rendezvény, minek keretén belül betekintést nyerhetünk olyan épületekbe ahová hétköznap nem vagy csak korlátozottan juthatunk be. Ezeken a helyeken ez alkalommal vezetők kíséretével juthatunk be és tudhatunk meg érdekes információkat dolgokat. Ilyen helyek a Weöres Sándor Színház épülete az Iseum, a Savaria Múzeum, és az OTP alatti járat . A Betekintések szombat vasárnap lehetségesek a Savaria Múzeumban és annak kertjében vasárnap délután 14 órától nézelődhetünk.

 

Fotóim a rendezvény helyszínekről hétfőn várható.



szeptemberi események | Megtekintések száma: 577 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 15 | Hozzászólások (0)

szeptember 14.


Az elszánt  résztvevők

Újabb újdonság a Miénk a hét-foci rendezvényen. Péntek délutánra ugyanis átalakult a pálya lábtenisz pályává és várta a sport szenvedélyes művelőit egy bajnokságra. A résztvevők közt voltak olimpikonjaink futball edzők, profi és amatőr szintű focisták és a tófürdő lábtengó bajnokai. A zord szeles idő sem tántorította el őket a részvételtől. A nézelődőkről már kevésbé mondhatom el ugyan ezt. Néhány a téren átsétáló érdeklődő mikor észlelte hogy neves sportolókat lát néhány percre megállt esetleg egy gyors fotót készített a telójával és rohant is tovább. És így telt szinte az egész délután. A mérkőzés résztvevői és szervezői azonban jól érezték magukat így is. Bravúros jelenetek , rúgások, ugrások, vetődések jellemezték a bajnokságot. Néhány közös fotó készítés világbajnok kalapácsvetőnkkel, hatalmas pizza, érmek és díjak kiosztása, csapatfotózás. Ezek jellemezték még Szombathely első alkalommal megrendezett Fő téri műfüves pályán megrendezett lábtenisz bajnokságát.

Néhány fotóm a rendezvényről. További képeim a www.vaskarika.hu oldalon látható.

 

A győztesek díjaikkal.

További fotók a bajnokságról itt látható.

Másnap az általános iskolák focicsapatai vették birtokba a pályát, az időjárás nekik már jobban kedvezett. 

 


szeptemberi események | Megtekintések száma: 616 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 15 | Hozzászólások (0)

szeptember 11.


Második alkalommal alakult át a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szervezésével városunk Fő tere műfüves futballpályává. Legalább is a térből egy 22x42 méretes rész. Idén nem csupán egy hét végi alkalom ez hiszen a rendezvény megnyitója kedden 17 órakor volt a pálya bontás pedig vasárnap lesz. Addig viszont a sporté a főszerep. Ma bemutató céllal két mérkőzés volt, szerdától délelőttönként a kicsiké (óvoda és iskola) a tér, testnevelő órákat tartanak itt, délután pedig a nagyobbak játékát láthatják az érdeklődők. Lesznek érdekes csapatpárosítások és nevesebb sportolók is jelen lesznek majd. A részletekért érdemes egy sétát tenni a pálya mellett és a kiírást megtekinteni. Ma például játszottak a Viktóriás lányok és a színészek-szimfonikusok is.Tehát akit érdekel a foci annak itt a helye.

Pár fotóm a nyitó napon készült.

 

 


szeptemberi események | Megtekintések száma: 575 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 11 | Hozzászólások (0)


1-10 11-16