A kategóriában található bejegyzések: 14
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »

április 30.A hosszan elnyúló tél után hihetetlen változás következett. Erre a természet, a növények is megpróbáltak rugalmasan reagálni.
Lásuk be sikeres volt az alkalmazkodás, hiszen pillanatok alatt zöldellt ki minden, és amilyen gyorsan történt mindez, a virágzás is ugyan ebben a tempóban követte, elkápráztatva a kellemes tavaszi napok sétálgatóit. Bár merre néztem színkavalkád, a tavasz virágai. Számomra ez minden évben lenyűgöző látvány, és miden évben más, és más. Idén sem tudtam elmenni emellett úgy, hogy meg ne örökítsem pár fotón ezt  a csodát.
Ezekből egy kis ízelítő.


 

 

 

 

 

 

Végül egy valakit érdekelt vajon mit is csinálok.

áprilisi események | Megtekintések száma: 650 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 30 | Hozzászólások (0)

április 28.Totális siker volt a három év kihagyás után, ismét városunk Fő terén megrendezett, Tánc Világnapja rendezvény.
Napsütés, csepp zivatar, és ismét jó idő. Teljes telt tér, rengeteg fellépő tánccsoport, egyszerű játékok gyerekeknek, hatalmas sor a fagyizóknál, közös tánc a szökőkútnál. Röviden így tudnám jellemezni a vasárnap délutánt. A többit meséljék el a képek.

 

 

 

 

A képgalériából a délután készített fotóim itt látható.
áprilisi események | Megtekintések száma: 705 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 28 | Hozzászólások (0)

április 28.Idén 11.alkalommal borultak virágba a herényi városrész utcái. Már a szombati borús, szeles délután is sok érdeklődőt kicsábított a rendezvényre, hiszen már sokat várt mindenki a tavasz virágzó színkavalkádjára, illataira. Így ezekre kiéhezve, járt kelt sok sok ember, végig a közel egy km hosszú virágúton. A vasárnap viszont már igazi nyári hangulatot idézett, és e napon már végképp nem tarthatta otthon semmi azokat, akikben egy csepp természettel kapcsolatos érzés is bimbódzik. Így hát alaposan benépesült a környék. Szinte nem is láttam üres kézzel sétálgató embert, valamit mindenkinek vásárolnia kellett, és ez többnyire valamilyen növény volt. A szórakoztatás sem maradt el, hiszen a két nap teli volt érdekes, látványos programokkal. Utcazenészekkel, mutatványosokkal, bohócokkal, néptáncosokkal találkozhattunk mindenfele. Étel ital is könnyedén elérhető volt a nagy melegben. A kényelmes nézelődést, egy hangulatos kisvasút segítette. A végállomásnál pedig a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbe fogadható kutyáit is megsimogathattuk. A rengeteg színes növény és azok dekoratív elrendezése csodaszép látványban részesítette a látogatókat, akik létszáma évről-évre növekszik.

 

 

További fotóim a virágos rendezvény második napjáról itt láthatók.

áprilisi események | Megtekintések száma: 618 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 28 | Hozzászólások (0)

április 27.Fehéren virágzik a medvehagyma, a táplánszentkereszti kultúrház mögötti területen, ez annyit jelent ismét eljött a Medvehagyma-virágzás ünnepe. A Kulturális-gasztronómiai fesztivál helyszíne a Jókai Mór Művelődési Ház és a mellette kialakított parkos rész volt, immár ötödik alkalommal. Délelőtt már 10 órától megkezdődtek a gyerekeknek tervezett kézműves foglalkozások, előkerültek a népi fajátékok, és kvízjáték is volt, természetesen a medvehagymáról. A terület, a kellemes napsütésben fokozatosan népesült be, épp úgy, mint az asztal, amire a medvehagymás ételek érkeztek elkészülésük sorrendjében. A felnőtteket, érdekes előadás várta, természetgyógyászattal kapcsolatban, és a növény gyűjtésének szabályairól. Később az elmaradhatatlan Medvehagyma-séta következett, ahol az érdeklődők, fogyasztási mennyiségben szedegethettek a növényből is. Az ügyességi, játékos vetélkedőkbe a felnőttek is beneveztek, a jutalmazás sem maradt el. A régi visszatérő vendég, a medvehagyma medve, egész nap várta, hogy megdögönyözzék, és egy egy fotóra mellé, vagy rátelepedjenek. E napon, de már délután került sor Pajor Zoltán Attila ”Így fejlődött a medvehagyma idén” című fotókiállításának megnyitójára, valamint színpadi, énekes, zenés, táncos, kulturális műsorra is. A különféle, íncsiklandozó finomságok népszerűek voltak, gyorsan fogytak, de délutánra újabb adagok érkeztek. Ezen ételek asztalra kerülésük előtt, egy fotózáson is részt vettek, ugyanis a szervezők, egy medvehagymás ételekből összeállított receptkönyv kiadását tervezik hamarosan. A korábbi medvehagyma rablások és gyarló pusztító viselkedés miatt, a növény ideiglenes védelem alá került. Levelek szedése csak személyes szükségletre, egy-egy tőn három levél meghagyásával engedélyezett. Ezt megszegők természetvédelmi bírságra számíthatnak. De miért is akarna valaki egy ilyen hangulatos, hagyományos rendezvényt büntetéssel zárni. Had növekedjen, és viruljon továbbra is a medvehagyma a megszokott, kedvelt helyén, Táplánszentkereszt vízpartos, árnyékos, zöld területén, ahol szeret élni.

 

 

 

További fotóima a hangulatos fesztiválról, itt és a nyugat.hu oldalon.


áprilisi események | Megtekintések száma: 648 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 27 | Hozzászólások (0)

április 21.


Szombathelyen is egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés, egyre több a kerékpárút is, már csak a minőségen kellene javítani. És időről időre összejön a város kerékpáros csapata is, hogy egy rendezett felvonulás keretén belül, felhívják a figyelmet magukra és a problémákra. Ez a Critical Mass kerékpáros felvonulás. Vasárnap a tavaszi vonulásra került sor, amin több mint 265 bicajos vett részt. Az útvonal, mint minden alkalommal, most is új volt. A tervezett 11.5 km könnyedén ment mindenkinek a kellemes napsütésben. Ismét láthattunk új egyedi járművet. Ezúttal egy háromkerekű, kettő gyermek szállítására is alkalmas tricikli csatlakozott a menethez, tulajdonosa elmondta, hogy még csupán félkész a jármű állapota. Némi finom hangolás még szükséges, és persze néhány kényelmi megoldás is. Mint például az utastérbe egy kis asztal, a vezetőnek pedig egy sörtartó doboz a kormány rész alá elférne, és jó lenne ha hűtős lehetne.( zárójelben jegyezném meg, hogy alkoholos állapotban nem szabad kerékpárral sem közlekedni) A másik fénypontja a felvonulásnak, egy igazi retro csoda volt, ami menet közben csatlakozott a csapathoz, egy csinos hölgy irányításával. Eredetileg csak egy próba útra hozták ki a frissen, délelőtt beszerzett régiséget, de útközben belekeveredtek a nem kis létszámú kerekező csoportba, ami azonnal magával is ragadta a bicikli matuzsálemet gazdájával együtt. Az út végét ismét a Fő tér jelentette, de most nem a szökőkútnál került sor az elmaradhatatlan emelésre, hanem a vásártéren. A rendezvény baleset, és problémamentesen zajlott, egy defektet leszámítva.

 

 

További fotóim a felvonulásról  itt  láthatók.


áprilisi események | Megtekintések száma: 738 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 21 | Hozzászólások (0)

április 20.Szent György napi vásár idén a megszokottól eltérően zajlott. Tavaszias, napsütéses, zsengén zöldellő növényzettel tarkított helyszínen a Múzeumfalu területén zajlottak az események, kicsik és felnőttek örömére. Az eltérés az időjárásban található. A kellemes időben mindenki megtalálhatta a kedvére való látnivalót, vásárfiát, ételt-italt, vagy szórakoztató programot. A vásári forgatagot színesítették hagyományőrző csoportok bemutatói, és táborhelyeik megtekintése. Gyerekeknek egyszerű ügyességi játékok kipróbálása, bábszínház, állat simogatási lehetőség kötötte le figyelmét, míg a nagyobbak zenés, táncos programokat láthattak, ízletes sajtokat, borokat, pálinkákat, dödöllét kóstolgathattak. A rendezvényen a Fekete István Állatvédő egyesület is részt vett, örökbe fogadható kutyáikkal. S hogy mi, mikor, hol volt látható erről mindig a Kisbíró tájékoztatta a vendégeket. Kellemes hétvégi programnak ígérkezett a hagyományos vásár.

 

 

További fotóim a hangulatos vásárról itt és a  nyugat.hu oldalon láthatók.
áprilisi események | Megtekintések száma: 626 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 21 | Hozzászólások (0)

április 19.


A Retro Party elnevezésű koncertsorozat, harmadik állomásán is túl vagyunk. És bizony mondhatjuk, hogy az érdeklődés töretlen a műfaj iránt. Talán egy kicsit kevesebben jöttek ezúttal mint a múltkor, de ezt betudhatjuk a pénteki napnak. A stílus kicsit más volt, hisz a múltkori Hungáriás vonal után, most egy „Neotonos” hangzásvilág volt jellemző, amit Zoltán Erikának, Vincze Lillának, Patkó Bélának (Kikinek), és ma is teljes erőbedobással színpadra lépő Neoton Familiának köszönhettünk. Panaszra nem lehet okunk, hisz az előadók, az egykor kedvenc dalainkat hozták el repertoárjukban Szombathelyre. A nagy koncert előtt most is Várkonyi Attila (DJ Dominique) pörgette, rázta fel a hatalmas szórakozni vágyó tömeget. A művészek váltása is hihetetlen rugalmasan, gyorsan történt, a hangzás, és beállítások is problémamentesek voltak. Nem kellett sem mikrofon állványokat sem hangfalakat dobálniuk a zenészeknek, mint legutóbb. Láthatóan mindenki jól érezte magát ismét. A koncertek után újra a DJ vette kezelésbe a kitartóbb bulizókat, hogy hajnalig mozgásban tartsa őket.

 

 További fotóim a fergeteges Party-ról itt látható.áprilisi események | Megtekintések száma: 802 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 19 | Hozzászólások (0)

április 16.Alapos ráncfelvarráson esett át városunk egyik legkedveltebb zöldövezte, a Csónakázótó szigete. Az elöregedett fákat, növényeket szedték rendbe mint azt már írtam korábban. Nos a munkálatok ezen része véget ért. A veszélyesnek ítélt fákat alaposan levagdosták, a besűrűsödött bokrokat is kitisztították, szellőssé tették, vagy inkább jobb szó rá hogy tövig vágták. A sétányok új kavicsozást kaptak. Egy szó mint száz, elkészült és már távolról is látszik, hogy minden jól látszik. Ha valaki arra kirándul, és idő hiányban szenved, elég a túl oldalról benéznie, hisz most még mindent láthat. Persze ez hamarosan változik kicsit, hiszen itt a tavasz és jön a nyár, sokkal zöldebb lesz minden. Most kissé kopárnak, csatát vesztettnek tűnik. Bennem kettős érzések vannak ezzel kapcsolatban, hiszen a szép dús növényzettel is tetszett, minden évszakban szépet mutatott, de a nagy, sötét, sűrű bokros sziget, majdhogynem a bűnözés szigetévé is válhatott volna. Lásd mennyi piás, drogos, erőszakos alak él már a környéken. Ezért valamennyire örülök is a szellős, átlátható pihenőhelynek. Még némi közvilágítás jól jönne, és nagyon romantikus hely lenne. De végül már most is az. Valami újat kaptunk, mint ha egy egészen új helyre vezetne a szép híd. Bár végigsétálva félelmetes a sok megtépázott fa látványa, de már kezdem megszokni, hisz a város teli van most ilyenekkel.
Pár fotóm a megújult szigetről, az esemény fotóalbumok közt látható.          
 

  


áprilisi események | Megtekintések száma: 655 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 16 | Hozzászólások (0)

április 13.Radics Gigi múlt heti, szombathelyi látogatásán készült kisfilm vezette fel azt a telt házas koncertet, amit a fiatal énekes lány a Savaria Szimfonikus Zenekarral, és saját zenekarával adott, az Agora Művelődési és Sportházban. A hihetetlen zenei élményt, a tiszta élő zenei, és gyönyörű énekhangoknak köszönhetjük. Vendégfellépőnek pedig Kökény Attilát hívta meg Gigi. Rég szeretett volna már vele duettet énekelni. És ez remek alkalom volt erre. Az energikus, örökmozgó, 16 éves lány, lenyűgözte közönségét hangjával, dalaival, és közvetlen, kedves stílusával. A koncert közepét, egy sorsolás jelezte, ahol kettő értékes nyeremény került kisorsolásra a nézők közt. E pár perc kitérő után, máris felcsendültek az ismert dallamok. A feledhetetlen hangulatú est végén, a kitartó, lelkes közönség autogramot, képet, és zenei anyagot is begyűjthetett kedvencétől. A képek sajnos a zenei élményt nem pótolják.

 

 

További fotóim a koncertről itt láthatók.


áprilisi események | Megtekintések száma: 806 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 12 | Hozzászólások (0)

április 13.Ismét a tavasz jegyében rendezték meg a hagyományos virágkötő szakma kiváló tanulója versenyt a Herman Ottó Szakképző Iskolában, ami egyben a Savaria Floriadae kiállítás is. A verseny előbb zárt ajtók mögött az elméleti tudást tette próbára, mint írásban mint pedig szóbeli formában. A két kemény nap után következhetett a látványosabb, de cseppet sem gyengébb nap, a gyakorlatban elkészített virágcsodák. Ez is három részből állt. Asztaldíszítésből, falikép készítésből, és menyasszonyi csokor megalkotásából állt, a téma „ A szecesszió virágai” volt. A feladatok elkészítésére 300 perc állt rendelkezésre, amibe szépen beosztott, átgondolt alkotással mindenki bele is fért. Az izgatott versenyzők, több ízben estek áldozatul, hol egy rózsa tüskéjének, hol drót szúrta vágta kezeiket, vagy épp a ragasztó szerkezet égette meg őket. De Ők hősiesen küzdöttek, az eredmény pedig magáért beszél. Valamennyi mű csodaszép lett, kreatív gondolkodást, és hatalmas alkotói vágyat tükröz. A készített néhány fotó, csupán töredékét tudja ennek visszaadni, ezért mindenkinek javasolni tudom, az ilyen eseményeket élőben tekintse meg. A kiállítás megnyitón átadott díjakról annyit, hogy elképesztően sok lett belőlük kiosztva, különböző kategóriákban, és a kísérő műsor is színvonalas volt. Az érdeklődés pedig töretlen az évek során.

 

 

A verseny fotói

 

 

 

A kiállítás és díjak átadása.

További fotóim a rendezvényekről itt látható.


áprilisi események | Megtekintések száma: 791 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Április 12 | Hozzászólások (0)


1-10 11-14