class="mod-forum">


Ez-az városunkról ami nem a politikáról szól. 

Ha bár melyik hírhez vagy eseményhez hozzáfűznél valamit a fórum oldalon a szombathelyi témáknál megteheted.

 
 
2010 július 19.

Tér- Film- Zene Fesztivál.

Idén is megrendezésre került július 16- tól 18-ig városunk Fő terén a Tér – Film – Zene Fesztivál. Igazi kertmozi hangulattal jó filmekkel, bár ezt így nem lehet kijelenteni hisz ami nekem jó az lehet másnak épp nem.Mardjunk abban hogy változatos filmkínálattal. A filmek 18 órakor kezdődtek mindhárom nap és az esti utolsó filmek amik kb 22 órakor kezdődtek már némafilmek voltak, ezzel a lakók nyugálmát is biztosították. Az időjárás kegyes volt a rendezvényhez, tán csak a vasárnap volt kissé klimatizáltabb mozihatású. De semmi gond ez végül csak egy szabadtéri mozi volt. Itt belefér ha néha full napsütés van néha pedig felső frissítő zúdul a nézőtérre. Emlékezzünk csak vissza a 2009- es rendezvényre ahol azért néha ez átcsapott kellemetlenül frissítőbe amit menekülés követett. Nos azért az idei fesztivál sem volt felhőtlen több szempontból sem. És bevallom az igazi számomra is irritáló és felháborító gond az egyre jobban elharapodzó, részeges büdös hajléktalan csapatok egyre erőszakosabb fellépése volt. Szinte nem lehet olyan rendezvénye városunknak ahol ők ne rontanák a hangulatot és városunk hírnevét jelenlétükkel. Gondoljuk csak el milyen jó hírét viszik városunknak az ide látogató turisták vagy programlátogatók. Visszakanyarodva, ezen a hétvégén is gond volt velük és komoly intézkedésre is szükség volt. Nem lehetne valami távoltartást intézni ellenük ? Végül a rendezvény jó volt a szervezésre sem lehet panasz, székek nyugágyak is voltak komoly mennyiségben és a büfé is üzemelt. Egyszóval meg volt jó volt .
Néhány fotóm a vasárnapi hűvös napon készült.

  
  


 
2010 július 18.

Gázvezeték rekonstrukció a Széll Kálmán utcában.

Egy éve annak hogy városunk nagyforgalmú,Vasút állomásra vezető utcáját csatornázási munkálatok miatt teljesen le kellett zárni a forgalom elől. Hatalmas forgalmi fennakadásokat okazva ezzel. De amire szükség van, arra szükség van .Ezt tudomásul kell venni. És vettük is. Mikor elkészült az a munka mindenki bízott abban hogy ekkora rombolás után talán az építés is ekkora volumenű lesz, és az út kap majd egy új aszfaltozást is. De most értettem meg miért is lett az egész felületi aszfaltozás helyett csupán javítása az utburkolatnak. Most ugyanis a csatorna után kb. egy évvel a gázcsövek következtek.Újabb árokásás útszűkítés, korlátozások. Hát ez kisértetiesen hasonlít a korábbihoz, csupán annyival szerényebb hogy kevésbé nagyok a felbontott részek, nem olyan mélyek és nem az út közepén vannak. Ezért talán megússzuk a teljes lezárást. De ha most már nem terveznek újabb feltárást egy év múlva jó lenne egy sima jó felület is majd, mert kezdenek széthullani az arra közlekedő járművek. Legyen az autóbusz teher vagy személy autó vagy akár kerékpár. Talán marad abból a jó kis belvárosi aszfaltból. Ott ugyanis igen szép sima utak lesznek. Remélem ott már minden cső új a föld mélyén.
Néhány fotóm a Széll Kálmán utcában készült egy hét végi napon

  
  


 
2010 július 9.

26. Nemzetközi Bartók Fesztivál..

Csütörtökön 20 órakor kezdetét vette a 26. Nemzetközi Bartók Fesztivál, melynek megnyitóját és egyben nyitó koncertjét a Bartók teremben rendezték meg. A hangversenyterem majdnem megtelt a műkedvelő közönséggel. A fesztivál július 8.-ától 20.-áig több helyszínen, koncertekkel szórakoztatja majd a közönséget. Így július 10.-én Ütöhangszeres est lesz a Savaria Egyetemi Központ C.épület aulájában. Július 15.-én Angelika Leánykar koncertezik szintén a Bartók teremben. Július 16.-án Rohmann Imre Zongoraest lesz a Képtárban. Július 17.-én Jazz hangverseny a Bartók teremben. Végül július 20.-án Fesztiválzáró előadásra kerül sor a Savaria Szimfónikus Zenekar közreműködésével a Bartók teremben. A Fesztivál kiegészül július 9-11-ig népi kirakodóvásárral és folklór programokkal városunk Fő terén.
Néhány fotóm a fesztivál nyitókoncertjén készült. /DIV>

  
  
                


 
2010 július 8.

Oktatás és egyben szórakozás a tó vizén.

Első alkalommal kapott helyet a csónakázó tavon egy látványos vizi sport. Annak is az oktatás része. Hisz hétfőtöl péntekig Vitorláshajó oktatást szervezett a Szombathelyi Vizisport és Szabadidő Egyesület. Erre persze a Szova Zrt.- is áldását adta mint a tó gazdája . Időjárásban nem is kívánhattunk volna jobbat a hétre. Volt sok napsütés, néha kis borongós időszak ,de ami tán e sportnál a leg lényegesebb a szél, na abban sem volt hiány.Látogatásomkor épp vízre kerültek a hajók és lelkes tanulók vették birtokba őket. Természetesen a vízreszállást alapos szárazföldi elméleti oktatás is megelőzte.Persze az oktatást sem bízták akárkire. Igazi szakemberek érkeztek a Magyar tenger környékéről, hogy itt is megkedveltessék e sportot a fiatalokkal.Nem titok hogy némi kötődés is van egyikük részéről Szombathelyhez . Mégpedig a főiskolás időszak.Többszörös Magyar bajnokoktól vehették át a tudást a sport ifjú kedvelői . Igy Majoros Beától és Sabján Annamáriától tanulhattak. Az egyesület részéről pedig Csitkovics Gábor vett részt a felkészítésen és segítette a gyerkőcöket. És valóban ritka szép látványt nyújtottak a suhanó vitorlások a tavon. Nem minden nap látni ilyet. Nem utolsó sorban pedig egy jó kezdeményezés volt az Egyesület részéről.
Néhány fotóm a kihajózáskor készült/DIV>

  
  
  


 
2010 július 7.

Egyedi belvárosi épület felújítása.

Igen nevezhetjük egyedinek a legendás és kimagasló épületét városunknak, hisz a maga 14 emeletével rászolgált erzekre a titulusokra. De nem csupán erre szolgált rá, hisz ez a kimagasló épület már időtlen idők óta állja a sarat az egyik legforgalmasabb utcában. Eredeti színe már nem is igazán látható hisz a minden napos forgalomból és időjárási viszontagságokból adódóan teljesen szint váltott mára. Legjobban a 10.emeletig szembetűnő ez. E fölé valljuk be mi sem szívesen mennénk ha nem működik a lift, na így lehetett a por is ezek szerint. Úgy hogy szó mi szó ráérett egy jó alapos kozmetika, felújítás. Nos a napokban ez a munka elkezdődött .Reméljük a végeredmény is épp oly látványos és fiatalos lesz mint a város több pontján hasonló kozmetikán átesett több épületen.
Kettő kép a munkálatokról.

              

2010 július 3.


20. Elvira Maratoni Fesztivál.

Idén jubileumi volt, Söjtöry Elvira nevéhez fűződő Maratoni futófesztivál. Ezért a 20-as szám körül forgott az esemény nagy része. Gondolok itt a 20 kilométeres egyéni, vagy váltófutásra. Ezen kívül próbára tehették magukat kicsik és nagyobbak a 2 kilométeres távon, vagy a gyerkőcök akár 200 méteren is rajthoz állhattak. Természetesen igazán nagy erőpróba a maratoni táv volt a rendkívüli melegben. A résztvevők 14 órakor startoltak a Király Sportlétesítményből, és ahogy elhagyták a füves területet azonnal szembesülhettek az igazi forrósággal amit az aszfalt burkolat duplán visszavert. Minden elismerésem azoké akik mégis nekivágtak a távoknak, hisz én csak fotóztam, de még így is levert a víz több alkalommal. Mind ez egy cseppet sem törte kedvüket a sport kedvelőinek hisz az ország több pontjából érkeztek. A megmérettetés végén tésztapartival és pezsgőzéssel várták a résztvevőket hogy pótolhassák a kalóriát.
Néhány fotóm a versenyen készült.

  
  
  

3. Agora Fesztivál.

Szintén egy születésnapi fesztiválnak adott helyszínt a Fő tér. Idén ugyanis 3 éves az Agora Kulturális és Turisztikai Központ, melynek fő feladata a fesztiválszervezés volt. Épp ezért július 3.-án, a 3.-ik szülinapon 3 fellépő szórakoztatta a lassan verbuválódott közönséget. Előbb a Lazáry Quartet játszott, majd Szabó Balázs Band szórakoztatott különleges hangszerelésű és egyedi hangzású dalokkal. Majd az esti buli hangulatról a Belmondo zenekar gondoskodott. Igazi kellemes nyár este volt amikor sem eső sem szélvihar nem zavarta meg az igazi buli hangulatot. A tér minden részén pihengető társaságokat vagy párokat lehetett látni. Úgy tűnt mindenki jól érezte magát ezen a szülinapi bulin. Már csak a szökőkút méretű tortát hiányoltam.
Pár kép a szülinapi buliról.