A kategóriában található bejegyzések: 14
Mutatott bejegyzések: 1-10
Oldalak: 1 2 »A második mangalica fesztivál ennél szebb időben nem is lehetett volna. Igazi nyár végi kellemes hétvége, finom illatok és ízek, minőségi italok és grátisz kirakodó vásár.
Ezzel ugyanis többet nyújtott mint az előző évi rendezvény. Viszont sokan hiányolták az élő mangalica malacokat. Idén ők távol maradtak a rendezvénytől. Az esetleg unatkozó gyermekeket is két helyen szórakoztatták ugrálóvárral és mászókával. Aki pedig több időt töltött a fesztiválon a színpadi fellépők műsorát is élvezhette.
Fotóim a rendezvényről.


szeptemberi események | Megtekintések száma: 556 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Október 02 | Hozzászólások (0)

szeptember 22.


Autómentes világnap. Talán nem is lehetett ebből semmit észrevenni. Egy átlagos hétköznap ugyan akkora autóforgalommal, mondhatná bár ki akit megkérdeznénk. De mégis akadnak minden éven akik próbálnak e napon legalább eleget tenni az elvárásnak. Én magam is szinte minden évben próbálom úgy alakítani a napi teendőimet hogy kedvelt négykerekűm nélkül töltsem a napot.


Legtöbbször sikerül is. Idén kétféle rendezvény illetve próbatétel is megrendezésre került városunkban. Az egyik azt próbálta kideríteni hogy ha ügyeket kell intéznünk és így kell eljutnunk „A” pontból „B” pontba akkor vajon az autós, a kerékpáros vagy a tömegközlekedés gyaloglással párosítva a célravezetőbb és gyorsabb közlekedési forma. Az árkádia bevásárlóközponttól indult egy egy vállalkozó kedvű versenyző a Kőszegi utcába, érintve egy iskolát egy hivatalt és közben vásárolnia kellett és egy gyógyszertárba is akadt dolga. Nos jelen útviszonyaink és minden más tényezőt figyelembe véve elmondhatjuk hogy ezt a próbatételt magasan a kerékpáros közlekedő nyerte és utána is az autóbuszos gyalogos közlekedő ért be a célállomásra, és csak ez után további 6 perc elteltével az autós. Nos ennek az autós dolognak voltak hátulütői mint pl a parkolás a parkolóautomata az egyirányú utcák stb. Amik alaposan befolyásolták az elért idejét.


A másik rendezvény a Borostyánkő áruház előtt lezárt parkoló volt ahol főleg az iskolások rendezvényei zajlottak. Különböző versenyszámokban vehettek részt mint elméleti mint gyakorlati oldalon. Korival, rollerrel, kerékpárral és futva is kipróbálhatták ügyességüket. A Hátsó parkolóban pedig kreativitásukról adtak tanúbizonyságot amikor egy Ikarus autóbuszt pingálhattak ki.


A nap végén pedig a már megszokott Critical Mass kerékpáros felvonulás indult útjára , nem kevés kerékpárost megmozdítva, és nem kis feltűnést keltve ezzel. Az előre tervezett útvonalat a helyszínen ismertették a szervezők. Természetesen mint ezt már korábban megszokhattuk, stílusosan érintette a csapat az újonan elkészült kerékpárutat is.Végül a kerékpárok magasba emelése sem maradt el. Idén is voltak érdekes és különleges kétkerekű járművek, kreatív ötletek.A résztvevők több mint kétszázan voltak.

A nap eseményeiről pár fotóm itt látható.szeptemberi események | Megtekintések száma: 544 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 22 | Hozzászólások (0)

szeptember 22.
 

Senki el ne feledje szeptember 22. autómentes világnap. Aki csak teheti pihentesse négykerekű benzinfalóját. Tudom ezt sokan nem tehetik meg ,viszont mindig látni e napon is egyedül autózgató személyeket és a legmegdöbbentőbb mikor ilyen autós keveredik az esti kerékpáros felvonulás útvonalába és türelmetlenségében majdnem balesetet is okoz. Ez lehet a csúcsa egy ilyen napnak. Reméljük idén kissé többen élnek a lehetőséggel hogy többen leparkolnak autóikkal és hogy minden eddiginél többen fognak kerékpárra pattanni csütörtök 18 órakor a Sportháztól induló Critical Mass felvonuláson.
Tehát még egyszer, Critical Mass találkozó  2011 szeptember 22. csütörtök 18.00 Sportház előtti tér. Kerékpár+kerékprizma+kerékpárlámpa+csengő.
 
infó:itt
 

szeptemberi események | Megtekintések száma: 547 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 21 | Hozzászólások (0)

szeptember 22.
 
 
Új körforgalmi csomópont épül a belvárosban.
Hamarosan el is készül az a körforgalmi csomópont ami a belváros biztonságos és gyors közlekedését hivatott szolgálni. Az új csomópont a Thököly és a Rákóczi  út kereszteződésében épül meg. Egyben a csatornarekonstrukción nemrég átesett szakasz is új járda és útburkolatot kap. Végig felfrissítve ezzel a zeneiskola és a nemrég átadott Íseum előtti szakasz látványát.  Valamint megoldja  a rendszeresen visszatérő gyalogos átkelési problémát a Thököly út e szakaszán.
Pár fotó a jó ütemben haladó munkáról, egy nyugodt hétvégi napon.
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 546 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 21 | Hozzászólások (0)

szeptember 21.
 
Megindult a forgalom az új kerékpár úton ami összeköti a belvárost a Derkovits városrésszel és az oladi lakóteleppel. Ez egy igazán jó gondolat volt, hiszen a kerékpárosok biztonságosan és gyorsan jutnak el viszonylag nagy távolságra, anélkül hogy be kelle keveredniük az autós forgalomba. Ezzel jót tettek az autósoknak is és a kerekezőknek is. Nagyon sok kerékpáros közlekedik nap mint nap az utakon és igen csak sok veszélyes forgalmi helyzetben van részük a sok figyelmetlen és erőszakos autós miatt. Persze ez is kétoldalú dolog mert ugyancsak nagy arányban vannak össze vissza szabálytalanúl és több esetben ittas állapotban kerekezők is. Ami ugyebár a motorizált társadalmat bosszatja és sodorja balesetveszélybe. Ezért tehát jó kezdeményezés volt ez és örül mindenki ennek a jó minőségű hosszú kerékpárútnak. Lényeges hogy ez még jó minőségű ugyanis a kerékpár útjaink jó része szinte járhatatlan állapotban van. Vagy épp úgy lett kialakítva hogy a járda egy része lett elválasztva egy felfestett csíkkal, ami ugye annyit ér mint halottnak a csók. Mert a gyalogost zavarja a bicajos és forditva úgyan ez a helyzet. Ezt biztosan tapasztalta már mindenki.
 
És itt le is zárom az áradozást a jó kis kerékpár útról, és feltenném azt a kérdést, hogy vajon azok mennyire örülnek az új szakasznak akik eddig a Haladás pálya mögötti kutyafuttató területre vitték kutyáikat hogy kicsit szabadon futhassanak és kitombolhassák magukból az energiát. És jelenleg is arra várnak hogy az elvett terület helyett kijelöljenek számukra egy másikat. Mert erre is kellett volna gondolni hiszen amúgy sem mondhatnám hogy városunk el lenne kényeztetve e téren.
Pár fotó az új kerékpárút szakaszról és a tanácstalan kutyusokról.
 
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 592 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 21 | Hozzászólások (0)

szeptember 18.
 
 
Szintén egy belvárosi rendezvény e napon. A Mesebolt bábszinház kedvcsináló évadnyitó rendezvényét tartotta a Fő téren vasárnap délután. Az igencsak nyár végi, kellemes napsütés sok szülőt csalt ki a gyerkőcével. És mondhatjuk hogy nem csak a gyerekek érezték itt jól magukat. Voltak kézműves foglakozások ügyességi játékok, és sok sok érdekesség ami oda vonzotta és rabul ejtette az arra járókat. Közben rögtönzött kis szinházteremben találhattuk magunk ahol mikor megtelt a nézőtér máris kezdetét vette az előadás.
No és hogy nem ez volt utolsó megtelt nézőtér abban biztos vagyok hiszen hamarosan indulnak az előadások az MMIK-ban ahol újra találkozhatnak az itt látott fellépőkkel és kellékekkel. 
Pár fotóm a rendezvényről.
 
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 697 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 21 | Hozzászólások (0)

2011 szeptember 18.

 
Múzsák Kertje.
Színes családi program a Savaria Múzeumban és parkjában A Savaria Múzeum épületében és parkjában, az Európai Kulturális Örökség Napjai alkalmából, színes programok várták a látogatókat. A Múzeumbogár Klub ifjú tárlatvezetői játékokat vezettek és a „Tájak, korok, települések” című állandó kiállításban kalauzolták a vendégeket. A múzeum épületében különböző előadások, könyv és folyaóirat bemutató, tárlatlátogatás, míg a parkban több mint 10 múzeum bemutatkozása , valamint zenei felléppők színesítették a családias hangulatú délutáni programot. Amire idén is nagyon sokan látogattak el.
Pár fotóm a múzeumparkból.
 
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 587 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 20 | Hozzászólások (0)

szeptember 18.

 
Gőrkori Ob Szombathely 75 nevezővel szép napsütésben zajlott. A résztvevők a 2 helyi csapat mellett Szegedről, Kazincbarcikáról, Monorról, Tatabányáról érkeztek.Délelőtt a kicsiknek 100m , a felnőtteknek 300m , 500 méteres táv teljesítése volt a feladat , délután pedig a nagyobb távok mint 1500m, 3000m 5000méter volt előírva. Ugyancsak délután került sor a váltóversenyekre is . A versenybíró a nemzetközileg is elismert Huszár Ágnes volt aki szigorú de igazságos versenybíróként ismert. A kijelölt pályára sokan panaszkodtak, ez a szakasz nem igazás a legjobb egy efféle verseny megrendezésére. A vidékről érkező csapatok szinte mindegyikének  van kiépített gőrkori pályája az edzéshez illetve versenyek lebonyolítására. Annak ellenére hogy nekünk nincs ilyen létesítményünk mégis nagyon jól szerepeltek a hazai csapatok. Mint minden sport ez is hatalmas költségeket ró képviselőire. Vannak speciális gumik kerekek csapágyak amik könnyíthetik a versenyzők szereplését és jó eredményt érhetnek el de horibilis összeget kell értük fizetni. Gondolok itt pl egy esőben használatos kerékgarnitúrára ami nélkül esőben alig alig lehet a pályán álva maradni. Nem is beszélve arról hogy egy ilyen verseny után a csapágyak is tönkre mehetnek ha azonnal nem kezelik le őket. Szerencsére ezekre ezen a versenyen nem volt szükség.
Fotóim a versenyről.
 
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 690 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 20 | Hozzászólások (0)

szeptember 14.


Kellemes hangulat, jövés menés, épp elviselhető  létszám. Ez jellemezte az a-club hangulatát szerdán este 22 óra magasságában. De mindenki tudta hogy ez nem marad így sokáig, hiszen nem kisebb sztárok szerepeltek a plakáton, mint az Irigy mirigy csapata. Igaz ők is mint hasonló társaik csak éjjel a hangulat csúcsán érkeztek az egyetem klubjába. Ekkorra viszont hihetetlen tömeg várta őket, és még az utcán is várakoztak sokan a bejutás reményében. Persze a bejutás érthető okok miatt korlátozott. A hangulat valóban a csúcsra tört mikor bejelentették a fiúk színpadra lépését. A zsebkendőnyi színpad ahol előtte még a fiatalok ropták a táncot egy szemvillanás alatt kiürült, hogy helyet adjon egy, hangulatosabb műfajnak.És a hatás most sem maradt el, a látványos fellépő ruhákhoz igazi jó arcok is párosultak és lázba hozták az ifjúságot. Miután jól felpörgött a hangulat, hamarosan véget is ért a fellépés. A fiúk amilyen hirtelen érkeztek épp úgy távoztak is. A beharangozott közös fotózás a koncert után elmaradt, csupán egy szemfüles egyetemista jóvoltából készült egy csoportkép aki az épp induló autóból csalogatta ki a sztárokat egy fotó kedvéért.Az éjszakát rengeteg ember, sok elfogyasztott ital, és rekkenő hőség, a clubban, jellemezte.

Pár fotó az éjszakáról.szeptemberi események | Megtekintések száma: 560 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 15 | Hozzászólások (0)

szeptember 11.

 
Vasárnap rendezték meg a 97.1 Szombathely rádió 2011 kupa elnevezásű törpeharcsa fogó horgászversenyt a csónakázó tónál.
9.30 tól 14.30 ig volt lehetősége a 76 nevezőnek a zsákmány kifogására. Sajnos a délelőtti látogatásomkor még csupán egy-két hal uszkált a vödtökben hálókban.
A verseny legidősebb horgásza Béla bácsi volt aki évek, 1950 óta űzi a sportot korábban a Tiszán mostanság pedig itt a helyi tavakon. Ő 87 éves és jó egészségnek örvend ,viszont délután egy óráig egy harcsa sem akadt horgára. Persze ez cseppet sem izgatta, és mondta még van idő .
Mindenki arról számolt be hogy a korábbi években több törpeharcsa esett áldozatul. A kifogaott halakra mindig akad lelkes felhasználó aki egyben elviheti a zsákmányt.
A horgászverseny fotói.
 
Ugyancsak e napon rendezték meg városunk Fő terén a Magyar dal napját.
 Ahogy ezt már megszokhattuk ingyenes szabadtéri rendezvényektől rengeteg érdeklődőt vonzott a zenei rendezvény. Kellemes nyár végi meleg délután és este volt, már ez kicsalogatott sok érdeklődőt. Mind e mellett jó kis zenei produkciókkal is találkozhattunk mint előző években is. És nem elhanyagolható tény az sem hogy az érdeklődői létszám nem csupán ennek a koncertsorozatnak szólt nagy része volt az emberáradatnak a korábban elmaradt és most a koncertek után megrendezésre került nagyszabású látványos tűzijáték és tüzes produkció. Most aztán ezzel a szabadtéri bulik véget értek a durrogás is meg volt ahogy ígérték a szervezők. Mindenki megnyugodhat, elpihenhetnek a belváros lakói is .
Néhány fotó a térről.
 

 
 
 
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 578 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2011 Szeptember 12 | Hozzászólások (0)


1-10 11-14