A kategóriában található bejegyzések: 8
Mutatott bejegyzések: 1-8

február 28.
 

Lassan rám verik az ide látogatók, hogy csak a hibákat, hiányosságokat veszem észre, fotózom le, írom meg. Ezért most próbálok erre rácáfolva, egy fejlődést, egy jó dolgot is meglátni. Nemrég, pár fotóval illusztráltam, a kerékpár elhelyezés kérdését a vasútállomás körül, [...] Még a fákon is bicikli terem [...] címmel.
Most örömmel jelentem, előrelépés történt az ügyben, pár bicaj elhagyhatta a bokrokat, és egy új kerékpártárolóba, kényelmesen beparkolhatott.
A tároló a taxi állomás mellett található, erre az állomás épületén elhelyezett tájékoztatók is felhívják a figyelmet.
Egyben arra is figyelmeztetnek a feliratok, hogy eztán senki a falnak, és korlátnak ne merje támasztani drótszamarát. Ezt, többé kevésbé sikerül is betartani, de ha valaki biciklit vezet, az még nem jelenti azt, hogy olvasni is tud.
Minden esetre köszönjük a lehetőséget, az új bicikliparkolót.
 
 
 
 
 
februári események | Megtekintések száma: 570 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 28 | Hozzászólások (0)

február 22.


Kilenc állomásból álló országos turnéjának hatodik állomásaként Szombathelyre érkezett ifj. Schirilla György, a Nemzet Rozmárja. A turné szlogenje „Mozgás nélkül nincs egészség”. Ebből adódik hogy György apja nyomdokaira lépve, az egészséges életmódot hirdeti. Városunkban előbb egy kellemes téli futásra invitálta a Tó vendéglőhöz érkezőket, egy 1400 méteres távon. Majd nagy érdeklődő csapat kísérte a tó partjára, ahol megmártózott a 0,9 fokos vízben. A körülbelül tíz perces úszás után még dedikálta könyvét is.

 

Édesapjával, összesen 52 éve már, hogy télen vízre szállnak, és futnak. Ebből az idősebb Schirilla 35 évet tudott maga mögött a jeges Tisza és Duna átúszásban. Kezdő fotósként szinte gyerekként, egy szombathelyi futása alkalmával készítettem fotót róla.

 

Láthatóan fotóim a partraszállás után készültek mivel kis csuszással értem a helyszínre, de szerencsére kedves barátom     Mándli Laci kisegített pár jó fotóval. Itt ezek láthatók az úszás pillanatairól .


 


 
februári események | Megtekintések száma: 613 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 22 | Hozzászólások (0)

február 21.28 év eseményeit idézték fel a plakátok a szombathelyi Képtárban csütörtökön nyílt „A Képtártörténet 100 plakátban elmesélve” című kiállításon. A válogatás során kereken száz esemény plakátjára került az igazgatónő, Cebula Anna választása. Az1985 február 20-án átadásra került új intézmény sokat látott falai közt, rengeteg művészi alkotás fordult meg. Ezekről, valamint az átadás ceremóniájáról, az egykori igazgató Salamon Nándor mesélt röviden, az ünnepélyes megnyitón. A téma, láthatóan több korosztályt is megérintett, akik érdeklődve tekintették végig a kiállított anyagot. A kiállítás március ötödikéig tekinthető meg a Képtárban.

 

 

További fotóim a megnyitóról a nyugat.hu oldalon láthatók.


februári események | Megtekintések száma: 606 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 21 | Hozzászólások (0)

február 16.Még a nap is rámosolygott a 26. jégkarnevál résztvevőire Szombathelyen. Ez a kis plusz hőforrás jól is jött a meztelen korisoknak, akik a rendezvény fő szenzációjaként tettek három kört a pálya jegén immár 9. alkalommal. A jelmezesek közt találkoztam rendszeresen visszatérőkkel, akik évről évre megújítják jelmezeiket, új és új, jobbnál jobb ötletekkel rukkolnak elő. E mellett mindig vannak új jelentkezők is a jelmezesek soraiba, hogy így beöltözve mókázzanak egy utolsót, a csúszós jéggel és korcsolyával lábuk alatt. Volt bűvész, küzdősport bemutató, fánkevő verseny jelmezes felvonulás, a már említett, meztelen korcsolyázás, egyéni és családi vetélkedés. Végül nem feledkezhetünk meg Varga Jenő jéglovag, sportfeltaláló vadonatúj, jeges találmányáról sem, amit e napon avattak fel. Ez pedig nem más mint egy jégroller. Átadása után, többen próbára is tették az új járművet. A hangulatos, hagyományos jégbulit tűzijáték zárta. A pálya még körülbelül egy hétig tart nyitva a jég szerelmeseinek.

 
  

 

További fotók a retro fotómasinából  (fekete doboz)  itt láthatók.

februári események | Megtekintések száma: 850 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 16 | Hozzászólások (0)

február 14.Sztranyák Zsófi soha nem pihen, mindig alkot. A fiatal grafikus lányt különböző élethelyzetek, álmok, mások számára jelentéktelen, észrevétlen események, pillanatok ihletnek meg, és műveiben kelnek életre gondolatai. S hogy művészi alkotásait mások is értékelhessék, kiállításokon mutatja be azokat. Tette ezt csütörtökön is, Bálint napjára hangolva, a nemrég nyílt Newgat kávézóban. Kiállításának a Szívkereszteződés címet adta. Az érdeklődők közt idősebb és fiatalabb korosztályt is képviseltette magát, egy egy finom pohár bor mellett ízlelgették a az alkotások hangulatát. A kiállítást, Zsófi maga, saját gondolataival ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, egy különleges vizuális effekt kíséretében.

 

Az est, ekkor még nem ért véget, csupán a átalakult, és hamarosan egy kis irodalmi kávéház hangulatát idézte.A téma hasonlóan a Bálint naphoz kapcsolódott verses, zenés formában, Varga Richárd és Rozmán Kristóf közreműködésével. Repertoárjuk, amit jórészt fiatalok, egyetemisták hallgattak elgondolkodó, mosolygó arccal, szintén a szerelem fontos kérdéseit boncolgatta, és az áfonyától a csorgó mézig címet kapta.

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon látható.


februári események | Megtekintések száma: 733 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 14 | Hozzászólások (0)

február 14.


Szombathely is csatlakozott a One Billion Rising-kampányhoz, amely nők és leánygyermekek elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Február 14-ére világszerte nagyszabású flashmobot terveztek, melyhez városunk két helyszínen szervezett tánccal csatlakozott. Első lehetőség 14.30 kor, a WS Színházban volt, majd 15 órakor a Savaria Plazában kezdődött a közös közel négy perces tánc. Ezekre bár ki jelentkezhetett a helyszínen. Országunkban a Magyar Nők Érdekérvényesítő Szövetsége koordinálta a kampányt.

Fotóim az első helyszínen készültek.

 
februári események | Megtekintések száma: 625 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 14 | Hozzászólások (0)

Február 9.Immár harmadik alkalommal rendeztek Táplánszentkereszten farsangfarki rönkhúzást, és bolond(os)esküvőt. A hagyomány a településen nem vezethető vissza távolabbi időkre, de a korábbi két évben már sikerült népes bolondozó társaságot összeverbuválni a farsangi időszak zárására. Az idő téliesen hideg volt, ezért a „mentőszolgálat” emberei életmentő infúzióval segédkeztek a helyszínen. Ezek garantáltan melegen tartották a vonulókat. Délutánra elkészültek a fánkok és a gulyás is rotyogott a hatalmas üstben. Kisbíró uram kihirdette a programot és a rönkszekér elindult, az élen bohém lányokkal, a menetben énekkarral, tűzoltókkal, takarítónővel, mentősökkel, és egyéb maskarás néppel. A vonulat végén Rudi húzta a zenekari szekeret. Így mentek hogy kikérjék a vőlegényt (Sündörgő Sanyikát) szüleitől. Majd vele együtt mentek a menyasszonyért (Tarhonyás Teodóráért) Végül együtt ültek a rönkre, és járultak esketőik elé. A szertartások után elárverezték a hatalmas farönköt, majd féktelen mulatozással búcsúztatták a telet, a farsangi időszakot. Ez egyben az ifjú pár bolondlakodalma is volt. 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

Filmes változata pedig itt látható.


februári események | Megtekintések száma: 798 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 09 | Hozzászólások (0)

február 5.Lassan vége fele közeleg a farsangi időszak, ahogy a tél is. Így az ovisok három manó segítségével tettek egy kísérletet a tél elűzésére, kedden délelőtt a Gyermekek Házában. A csoportok autóbusszal a Mono Manó zenekar vonattal érkezett a helyszínre, ahol vidám hangulatban töltöttek együtt egy egy órát. Ismert dalokkal, táncokkal léptek színpadra a manók, amikbe aktívan bekapcsolódhattak a kicsik és az óvónénik is. Nagy sikere azoknak a produkcióknak volt, ahol a gyerekek a színpadra is felmehettek, és szerepelhettek. Az egyik kis bohóc, még a turnéra is szívesen társult volna a zenekarhoz. Ha a mai télűzés nem lett volna sikeres, szombaton délután ugyanitt, hasonló farsangi eseményekbe csöppenhet az ide látogató. Végül majd csak tavasz lesz egyszer.

 További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


februári események | Megtekintések száma: 639 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 Február 05 | Hozzászólások (0)