class="mod-forum">

 
 
Ez-az városunkról ami nem a politikáról szól.   
 
Ha bár melyik hírhez vagy eseményhez hozzáfűznél valamit a fórum oldalon a szombathelyi témáknál megteheted.
 
2010 május 30.
Fenesi Autóüveg Kupa
Vasárnap 10 órai kezdettel rendeztek Szombathely-Söpte közti murvás pályán, amatőr rally bajnokságot.
A kezdetben napos, később borongós időt a verseny végére egy kiadós eső váltotta fel, a versenyzők nem túl nagy örömére.
Persze mindez nem a kormány  mögül nézve egészen izgalmas szórakozásnak tűnhetett. Műszaki problémákban látványos csúszásokban és ugratásokban itt sem volt hiány.
Túlságosan nagy tömegeket nem vonzott ugyan a verseny, de a kilátogatók annál lelkesebbek voltak.
Rövid filmes összeállításom a helyszínen készült. 
 
 
 
 
2010 május 24.
Rendezvények Pünkösd hétfőn.
A Nyugat-dunántúli roncsderbi ob második futamát rendezték pünkösd hétfõn a Szabadidõközpontban több mint ezer érdeklõdõ, autósport- rajongó elõtt. Kellemes időben versenyezhetett amatőr és profi versenyző egyaránt. A pályatisztító csapatnak és a locsolójárműnek is akadt munkája. Ahogy ezt egy ilyen megmérettetésen már megszokhattuk autók estek, törtek, hullottak szét a nézők nagy örömére.
Pár képem a helyszinen készült.
 
Szombathely Roncsderbi Szombathely Roncsderbi
Szombathely Roncsderbi Szombathely Roncsderbi
Szombathely Roncsderbi Szombathely Roncsdrebi
 
Pünkösdi Kutya foot-ta.
Idén első alkalommal rendezte meg a Fekete István Állatvédő Egyesület kutyáknak és gazdáiknak is kellemes kikapcsolódást nyújtó futóversenyét.
A jó időben sokan keresték fel a rendezvényt. Gyermekeknek és felnőtteknek összeállított teszteket lehetett kitölteni . Jó eredményt  elérőket jutalomban részesítették az állatvédők. A futóverseny győztesei serleget és ajándékot, a többi résztvevő vigaszdíjat kapott. A rendezvényen csokoládé és cukorka osztogatás mellett klasszikus zsiroskenyeret és hideg ásványvizet is fogyaszthattak a kilátogatók . Záró eseményként tombolasorsolásra került sor amin hasznos tárgyakat sorsoltak ki. 
Természetesen ezen a rendezvényen is ahogy már megszokhattuk , lehetett örökbefogadni állatokat. 
Filmes összeállításom a plakátra kattintva elérhető. 
 Szombathely kutya footta  
 
 
2010 május 21.
Quadrille Európai Táncfesztivál.Fő tér 12 óra Magyarországról egyedül Szombathely városa vesz részt a megmérettetésben. A fesztivált először 2005-ben rendezték meg 17 ezer résztvevővel. A tánc az érettségizőknek szól.Iskolatársaik adják elő Strauss: Denevér című zenéjére a közismert francia négyes táncot, több országban azonos időben. Természetesen Szombathely Fő tere erre is alkalmas helynek bizonyul . Idén 440 diák vett részt a látványos eseményen.
A táncról készült filmem itt látható.
 
 
 
 
2010 május 11.
ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. road show-ja
Az Arena Savaria előtti téren felállított installáció játékos formában mutatja be az általános iskolásoknak és óvodásoknak a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítást. 2010-től új interaktív eszközök is segítenek a hasznosítás módjának megismertetésében, hogy arról is képet kapjon minden érdeklődő, hogy milyen típusú hulladék milyen hasznos tárgy formájában születhet újjá. A rendezvény a XX. Nemzetközi Köztisztasági Fórum és Szakmai Kiállítás programjaihoz csatlakozva 10.00-től 16.00 óráig várta a látogatókat.
fotóim a rendezvényen készültek.
 
Szombathely ŐKO-Pannon Szombathely ŐKO-Pannon
Szombathely ŐKO-Pannon Szombathely ŐKO-Pannon
                 Szombathely ŐKO- Pannon Szombathely ŐKO-Pannon 
 
 
2010 május 9.
OTP Maratoni Staféta
Szombathely, Fő térén rendezték  2010. május 09.-én vasárnap 11 órakor az OTP maraton futóversenyt. Futók számára is kellemes, nem túl meleg időben zajlott a verseny.
Sőt a végére kissé beborult és szemerkélő esőben ért véget. 
A rajt az OTP Fő téri fiókja elől, míg a fordító az OTP Király utcai fiókja előtt volt. 
Rendező: Family Sportegyesület
Versenyszám: - maratoni váltófutó verseny (2.100 m-es városi körből 20 kör)
4 fős csapatok részvételével, körönkénti csapattag váltással.
A versenyen készültek képeim:
 OTP maraton Szombathely OTP maraton Szombathely 
 OTP maraton Szombathely OTP maraton Szombathely
 
2010 május 8.
Vasi Civil Szervezetek bemutatkozó napja.
Szombaton rendezték meg városunk Fő terén a Vasi Civil Szervezetek bemutatkozó napját.
A rendezvényen lehetőségük volt a szervezeteknek, egyesületeknek a személyes bemutatkozásra. Közelebb kerülve az emberekhez. Hisz legtöbb szervezetről sokan még nem is hallottak, pedig munkájuk akad bőven. Ezért jó lehetőség az ilyen napok megszervezése. A felállított szinpadon is bemutatkozhattak egyesével a szervezetek, többen készültek kis előadással bemutatóval is. Az idő is kegyes volt a rendezvényhez. 
Kisfilmes összeállításom ott készült.    
 
 
2010 május 3.
Mediawave fesztivál.
Pénteken hatalmas májusfa állítással megkezdődött a fesztivál. A rendezvényen készült filmes összeállításokat  itt tudod megnézni. Folyamatosan készülnek a filmek ,érdemes többször visszanézni ha érdekel. ( filmek )
Ragyogó napsütésben, jó szervezéssel kitűnő fellépőkkel, előadókkal. A szombati nap kissé borongósabb volt de a fellépők ezt teljes mértékben feledtették velünk.Vasárnap a tánc világnapja jegyében kiváló néptáncos produkciók kényeztették a közönséget. Mindezekről kis filmes összeállításom is látható lesz hamarosan. A fesztiválnak ezzel koránt sincs vége, a már említett helyszíneken különböző előadások kiállítások és látnivalók várják az érdeklődőket. A programról infók továbbra is a Fő téri infó pavilonnál, vagy a http://www.mediawave internetes oldalon juthatsz. Véleményeket észrevételeket egyéb eszmecseréket a fórum oldalon indíthattok a rendezvényről.
 
 
május előtti események