IV. Japán nap a Savaria moziban
október 20.



Negyedik alkalommal invitálta a Savaria filmszínházba a japán kultúra és küzdősportok iránt érdeklődőket a Magyar Japán Baráti Társaság. A rendezvény amit Szombathely polgármestere nyitott meg, ismét sok érdeklődőt vonzott. A bemutatók, előadások, filmek, és foglalkozások, délután egy órától folyamatosan zajlottak, egészen a nap zárására tartogatott Ataru Ütőegyüttes koncertjéig.
 

Így többek közt láthattunk para-para táncot, ikebana és kimono bemutatót, japán viseletet, kipróbálhattuk milyen egy gésa frizura és smink. Részt vehettünk egy csendes tea ceremónián. Kicsiknek és nagyobbaknak lehetőségük volt origamizni, lampiont és japán dobot készíteni, anime képeket rajzolni és színezni. A küzdősportok kedvelőit is elkápráztatták egy egy judo, aikido, vagy karate bemutatóval. A különböző helyszínek közt pedig érdekes látnivalókon akadhatott meg a tekintet. Mint például a Fukushimai gyermekrajz, legyező, vagy a japán fotókból készült kiállítások.

 

Aki közben megéhezett, megkóstolhatta a Sushit, természetesen evőeszközként ehhez a két pálca dukált. Végül az ütőegyüttes koncertjére teljesen benépesült a mozi nagyterme. A tartalmas délutáni programról hazatérés előtt pedig mindenki vásárolhatott egy kedves emléket, vagy ajándéktárgyat. A Japán nap megszervezésében közreműködött az Agora Kulturális Központ és az Ataru Ütőegyüttes.

Képgalériám a nyugat.hu oldalon látható.


Kategória: októberi események | Hozzáadta:: pogi (2012 Október 20)
Megtekintések száma: 665
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]