A kategóriában található bejegyzések: 16
Mutatott bejegyzések: 11-16
Oldalak: « 1 2

október 9.



Fekete bárány ?

Nem jutott más eszembe amikor a napokban láttam a Szova Zrt. embereit munka közben. Az elgyötört hulladéktárolókat cserélték le szép újakra az autóbusz megállókban és egyéb helyeken.


Ezek a zöld műanyag dobozok nem sokat bírnak, néha kigyulladnak és szabályosan elcsöppennek, vagy épp erős ütés vagy rúgás éri őket és kampec. De a lényeg most nem is a rongálásuk lenne, hanem a hiánya és annak miértje. Van ugyanis egy távolsági autóbusz megálló amire évek óta nem került ilyen gyűjtő alkalmatosság.

 

A megálló egyike a legforgalmasabbaknak, és a gyűjtő hiányossága miatt folyamatos a szemetelés e helyen. Várakozók eszegetnek, iszogatnak, cigiznek és miután végeztek a hulladékot nem tudják hová tenni. Magukkal csak nem viszik, ezért a busz érkezésekor egyszerűen csak elejtik, vagy bedobják a használaton kívüli területre a megálló mögött, és meg is van oldva. Értem én hogy nem indulnak el a következő hulladéktárolót megkeresni, de azt nem értem mitől más ez a megálló, miért nem kaphat az oszlopára ő is egy zöld szépséget. Miért lett ő a buszmegállók fekete báránya? Ez a megálló természetesen most is kimaradt, pedig sorban lecserélgették a mellette lévőkről a tárolókat. Vajon miért van ez, és meddig lesz így ?




októberi események | Megtekintések száma: 498 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 09 | Hozzászólások (0)

október 6.



2012-ben is Zarándokút az állatokért. Az állatok világnapja alkalmából szerveződött több kilométeres zarándokút nem újdonság ,hiszen a Fekete István Állatvédő Egyesület igyekszik minden évben megszervezni ezt a programot, melynek célja többek közt, felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Idén igazán kényeztetően jó időt fogtak ki, és egy kellemes őszi kutyasétáltatással érkeztek a Városházától az Alpok Alfa kutyakiképző iskolához, ahol a kutyusokat friss víz, gazdáikat pedig forró tea, forralt bor, és zsíros kenyér várta. A falatozás közben még egy kötetlen baráti beszélgetésre is sor kerülhetett míg a kutyák kihancúrozták magukat. Igazán kellemes délutánt tölthettek együtt akik e programot választották.

 

 
 
 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


októberi események | Megtekintések száma: 488 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 06 | Hozzászólások (0)

október 4.



Hármas jubileumot ünnepelt a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A városi és körzeti könyvtár egyesítésekor 1952-ben jött létre a megyei könyvtár. Ez immár 60 éve volt. Ez alkalomból rendezték meg a nemzedékek találkozóját csütörtökön 15 órától, régi és új könyvtári dolgozók, rendszeres könyvtárlátogatók, az egykori és jelenlegi könyvtárigazgató valamint múltbéli és jelenlegi városi vezetők részvételével.

 

Ugyancsak e napon nyílt kiállítás a földszinti teremben régi plakátokból, kiadványokból, és fotókból. Ezeket Nagy Éva, a könyvtár igazgatóhelyettese gyűjtötte és rendezte egy csokorba „60 év képekben” címmel.

 

A jubileum második része, hogy 45 éves a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas megyei szervezete.

Végül a könyvtár felújított épületének 10. évfordulója is e hétvégén lesz, amit a könyves vasárnap elnevezésű közönségtalálkozóval ünnepelnek . A hatvan év alatt hihetetlen nagy változáson és fejlődésen ment keresztül az intézmény ebből a 90-es évek voltak a legjelentősebbek, hiszen ekkor lépett be a a könyvtár az informatika világába. Az ünnepi megemlékezésen, teljesen megtelt a terem ahol Pallósiné dr. Toldi Márta igazgatónő meghatottan mesélt a múltról és jövőbeni tervekről. Majd egy állófogadáson megvendégelték a találkozóra érkezetteket.

 

További fotóim a találkozóról a nyugat.hu oldalon látható.
 
októberi események | Megtekintések száma: 494 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 04 | Hozzászólások (0)

október 4.


Október 4. az állatok világnapja. Ilyenkor minden jóérzésű gazdi különösen kedveskedik kedvenceinek. Viszont nem csak kimondottan a házi kedvencek napja ez hanem az össze többié is. Ezek egy része megtalálható a Múzeumfaluban is, ezért e napon oda várták az óvodásiskolás csoportokat. Ott gyönyörű környezetben és szép őszi időben ismerkedhettek meg a szamárral szarvasmarhával, juhokkal, tyúkokkal, madarakkal, és más állatokkal. Valamint értékes információkkal is gazdagodhattak, amit a múzeum dolgozóitól kaptak az egyes helyeken.

 

Lehetőség volt kézügyességük kipróbálására, természetes anyagokból készíthettek apró játékokat.

 

Ugyancsak az állatok világnapja alkalmából szervez figyelemfelhívó zarándoklatot a Fekete István Állatvédő Egyesület október 6-án 14 órai kezdéssel. A felvonulása Fő térről indul 14 órakor. Felhívva a figyelmet a gazdátlan, árva, elhagyott, megkínzott, állatokra.


A zarándoklatot szinte minden évben megtartják sok résztvevő kutyával és gazdival.

További fotóim a nyugat.hu oldalon látható.


októberi események | Megtekintések száma: 498 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 04 | Hozzászólások (0)

október 3.



Országos kampány a tudatos hulladékgyűjtésért

Körforgó – szelektív forgatag” címmel országjáró kampányt indított útjára az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány tizenharmadik vidéki állomása Szombathely volt. Az elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szóló Körforgó egy hónap alatt bejárja az ország valamennyi megyeszékhelyét.

 

A délelőtt kezdődő látványos szelektív körforgót elsősorban iskolás és óvodás csoportok látogatták, információkat gyűjtöttek és hallottak a különböző pavilonokban a szelektív hulladék gyűjtés és tovább hasznosítás lépéseiről. Tehették mindezt játékos formába öntve, hatalmas ki nevet a végén társasjátékkal, célba dobással, vagy légvár megmászással egybekötve. A különböző állomásokon más más érdekes és hasznos tudnivaló birtokába juthattak. Természetesen a rendezvény nem csupán a gyermekekhez  szól, hiszen a környezettudatos életvitel mindannyiunk érdeke. A délutáni nagy megmérettetés "mobilcsúszka” verseny, amelynek lényege, hogy a résztvevők elhozzák régi, megunt, használhatatlan mobiltelefonjaikat, minimum öt darabot, és egy határozott mozdulattal a legmesszebbre elcsúsztatva a legtöbb pontot gyűjtik össze a pályán. Minél több telefont hoz magával a versenyző, annál nagyobb az esély a magasabb pontszám elérésére, így a verseny és a fődíj megnyerésére is, ami egy iPhone volt. A nap másik – a gyerekek által nagyon várt – eseménye az Alma Együttes koncertje volt.

 

További képeim a nyugat.hu oldalon láthatók.



októberi események | Megtekintések száma: 545 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 02 | Hozzászólások (0)

október 2.



Parkolási gondokkal küzdenek a kerékpárosok is a vasútállomásnál. Nem csupán az autósoknak okoz gondot nap mint nap a kevés parkolóhely, hanem a két keréken érkezőknek is. Pár kihelyezett tároló ugyan van, de ezek szinte mind foglaltak is folyamatosan, hiszen a kerékpárok nagy része állandó vendég itt. Sokan ugyanis a vidékről beutazók közül itt tárolnak egy egy kétkerekűt, majd a vonatról leszállva ezzel közlekednek tovább.  Ezért nagy mozgás nem igazán látszik. A környékbeli kerítések, oszlopok, fák, szinte mind biciklihez vannak kötve, illetve pont fordítva. A látvány lenyűgöző. Így végigtekintve őket érdekes a látvány. Vannak kerék nélkül parkolók, van amelyiknek nyerge nincs, és láttam már pedál nélkülit is. A legjobban a múltkori eset fogott meg. A hirdető tábla egyik lábához kötötte valaki bicaját, időközben e táblát el akarták vinni, talán egy felújításra, és kiásták a lábait, de nem tudták elvinni a köteléke miatt. Ezért a táblát, és az őrzésére bízott kétkerekűt bedobták a bokorba. Így várta gazdáját jó pár napig. Ma aztán eltűnt mindkettő. Együtt távoztak e azt már nem tudom, de még időben sikerült a sztárfotót elkészítenem a párosról, és a többi érdekes parkolásról. Hogy ez jól van e így, azt döntse el mindenki maga, hiszen ez úgy sem fog megváltozni mostanában.

 

 

További fotóim a kényelmes parkolásról itt látható.



októberi események | Megtekintések száma: 701 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Október 02 | Hozzászólások (0)


1-10 11-16