Egy teljes nap a karácsony jegyében
december 22.

Most már célegyenesbe értek a karácsonyi ünnepek, néhány nap, és kigyúlnak a fények az otthoni, saját magunk által díszített karácsonyfán. Ki milyen egyedi elképzelést valósít meg ez ügyben, annak alapjait összeszedhettük, és átgondolhattuk, az elmúlt egy hónapban, a vásárokat, kirakatokat nézegetve. Ezért most már nem ezekről a dolgokról szeretnék beszámolni, hanem fogtam magam, és december 22-én megnéztem, ki hogyan készül az ünnepekre. A napot három részre osztva, délelőtt a gyerekeket, délután az állatokat, majd este a felnőtteket figyeltem meg. Persze e három kategória is vegyült kicsit mindenhol.

     

Az Agora Gyermekek Háza, minden évben meleg hangulatos otthont ad az ünnepi készülődésre, ahogy ezt idén is láthattuk. A kézműves foglalkozásokon, hógömböt, angyalkát és egyéb díszeket készíthettek az ügyes kezű gyerekek, és szüleik. A mézeskalács formálása, díszítése, és sütése itt kötelező feladat. És ha kis szórakozásra is vágyott a megfáradt társaság, hát ebben sem volt hiány. A Ziránó Bábszínház betlehemes előadása lenyűgözött mindenkit.


A délelőtt eseményeit egy fotógalériába gyűjtve láthatják ide kattintva.

Délután kilátogattam a Homa Centerbe, ahol szintén rendszeresen megrendezi, a Fekete István Állatvédő Egyesület, a karácsonyi örökbefogadó napját, ami egyben az állatok karácsonya is.Ide ők várják a fa alá az ajándékokat. Sajnos idén technikai okok miatt, az óriás karácsonyfát nem állíthatták fel az előtérben, úgy hogy a Happy Zoo munkatársai ajánlottak fel egy kisebb méretű fát a rendezvényre, ez alatt gyűltek az adományok. Sajnos igazi új otthont nem hozott egyik kutyusnak sem a Jézuska, ezért kicsit szomorkodva tértek „haza” azaz ideiglenes otthonukba. A kereskedésben elmondták, igazi kiugró különlegességet nem kerestek az állatoknak, de népszerűek voltak a különböző ruhák, nyakörvek, gravírozott névtáblák, kutyacipő, és természetesen a különböző jutalomfalatok. Láthatóan minden jóérzésű gazdi kedveskedik ilyenkor a házi kedvenceinek. És ez így is van jól, boldog karácsonyt a hűség jelképeinek.


Az állatok karácsonyáról, pár fotóm ide kattintva látható.

Végül a szombat estét városunk Fő terén töltöttem, ahol ünnepélyes keretek közt, fellobbant az adventi koszorú utolsó gyertyájának lángja. Ezt, ahogy korábban is, megelőzte az ünnepi műsor, és az egyházi szertartás. Immár négy gyertya ég a hatalmas koszorún, az ünnep fényei beragyogták , átjárták a hatalmas teret, és az emberek lelkét. Az est a Karmel együttes karácsonyi koncertjével zárult.


A Fő téri események galériája, ide kattintva látható.



Kategória: decemberi események | Hozzáadta:: pogi (2012 December 22)
Megtekintések száma: 665
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]