Retro show a Sportházban
december 30.


Igazán jó választás volt épp szilveszter előestéjén az Agora MSH-ban megrendezett Retro Show. Az érdeklődés hatalmas volt, már napokkal előtte mindenfele csak ezt hallottam emlegetni. És derült ki egyre több emberről, hogy ő is ott lesz. Egész munkahelyi kollektívák jelentek meg a kezdés előtt, ami persze e bulin sem volt egyértelmű, hiszen a belépőjegyen18 óra szerepelt a plakátokon 19 óra. Semmi gond, aki időben érkezik az mindig a nyerő, de még így is sok elégedetlenkedő, morgolódó vendéggel futottam össze kezdés előtt. Pedig akkor már rég nem a morgással, és a negatív gondolatokkal kellett volna foglalkozni, hanem lassan átadni magukat egy induló időutazás, fergeteges hangulatának. Persze sokan ezt is tették, ők érezhették csak igazán jól magukat ezen az estén. A hangulatról nem mások gondoskodtak, mint Fenyő Miklós, Dolly Roll, R-Go, Dj.Dominique és a legendás Goombay Dance Band.

 
A nézőtér ahogy volt totálisan megtelt, néhányan még a lépcsőre is letelepedtek. A színpadtól a nézőtérig pedig igazán látványos volt percről percre a telítődés. Bizony kezdésre ez is megtelt. A hangulat fokozatosan emelkedett, az időutazás elindult. Tomboló ugráló fiatalok idősebbek, még idősebbek. Ugyan ez a felhozatal ülő verzióban is. Technikai személyzet a helyén minden belőve induláskor. Fény hang szépen működött amíg csupán egy mikrofonra volt szükség. Fenyő Miki hozta régi dalait, nyugodt stílusát és megköszönte közönségének sikereit. Elégedetten gondolhat vissza szombathelyi fellépésére. A közönség tán egy ráadás dalt még meghallgatott volna tőle szívesen, de erre már nem volt lehetőség, forró váltásban Miki távozott, Dollyék érkeztek és a buli máris ment tovább. Itt már kicsivel több technikára lett volna szükség ami nem igazán jött össze. Annyira nem, hogy szinte három dal hangzott el úgy, hogy egyik mikrofon nem működött. Ezt az érintett zenész több ízben szóvá is tette, nem sok eredménnyel. Végül talán csak az segítette hangja felcsendülését, mikor már a problémáját személyesen a technikussal vitatta meg koncert közben. Ez után már zavartalanul érkezhettek az ismert dallamok, a Dolly Roll slágerek, sikerek, és némi múltidéző, egy Hungária dal. Mire feleszméltünk, beleéltük volna magunk ebbe a korszakba, ennek is vége szakadt, épp úgy mint előtte, egy ráadás dal nélkül. Ezt szomorúan vettük tudomásul. Rövid technikai ez meg az, egy szusszanásnyi szünettel, és máris indult a show a színpadon. Ugyanis az igazi műsor, teljes élő zenekari felállással, még csak most következett Szikora Róbert vezénylésével. Látványos színpadi elemekkel, fényekkel, fáklyákkal, táncos lányokkal, pálmafákkal. Rövid táncos felvezetés után, jött Robi és megmutatta mit tud, hogy pörög, hogy énekel, hogy zenél, hogy még ma is kihozza a maximumot egy egy buliból. Sajnos a technikával neki is meggyűlt a baja több ízben is. Előző kollégájával ellentétben, ő már nem csak szerényen kérlelte, hogy segítsenek, hanem amivel problémája volt azt egyszerűen eltávolította a környezetéből. Így aztán röpültek a cuccok, hangfal, dobszerkó, és minden ami csak hibázott. A műsort semmi sem zavarhatja címszóval. A felforrósodott közönség hangulatot időnként hatalmas pohár vízzel oltogatta, az érintettek nagy meglepődésére. Volt hogy még a műanyag pohár is repült. A kétoldalt álló pálmafák is meg lettek rázva néha néha. Épp elég volt szemmel követni Robit, aki szintén hozott mindenből egy kicsit. Koncert után jött a ráadás ahogy azt kell, és nem akármi volt a zárás, „Ballag a katona” hihetetlen felszerelésben, hatalmas zászlóval masírozva. Ezt is vette a közönség, ahogy kell. Fergeteges volt a hangulat emlékek, törtek fel innen, onnan, tánc, erre arra ki hogy fért el. Talán már csak egy dologgal lehetett volna ezt fokozni, ha egy dalra összeállnak a régi Hungáriások. De erre már nem került sor sajnos.

 
A következő egy órában Dj.Dominique tartotta a már meglévő múltbéli hangulatot, a hasonló korból válogatott dallamokkal és magával ragadó stílusával. És ez bejött. Ugyan ekkor úgy tűnt mintha páran távoztak volna, de szinte észrevehetetlen volt hiányuk a későbbiekben. Büfék ekkor már többszörösen a csúcson futottak, épp úgy ahogy a mellékhelyiségek is, ahol hatalmas kígyózó sorba kellett beállni a bejutás előtt. Az egy óra elröppent, pillanatoknak tűnt csupán, és máris kezdett az egykor oly népszerű keletnémet együttest, akik dalai ki nem maradhattak a helyi diszkókból a nyolcvanas években. Aki ekkor járt bulizni az azonnal vágta miről van szó, aki nem, annál kissé alább hagyott a lelkesedés. Több helyről hallottam mikor mondták egymásnak: „ez a te korodban volt” a dalok a régiek voltak hangulatukkal együtt, és a végén természetesen ráadással. Végül visszatért a Dj. akivel áttáncolhattunk az év utolsó hajnalába. Igazán kellemesen, kitűnő hangulatban telt az este, éjszaka, ráhangolva mindenkit egy hatalmas szilveszteri bulira. Ez nap, biztosan nem múlik el nyomtalanul a emberekből. Sok hasonló élményt várunk a 2013-as évtől is.

 

További fotók a Retro Show-ról itt látható.
Kategória: decemberi események | Hozzáadta:: pogi (2012 December 30)
Megtekintések száma: 814
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]