A kategóriában található bejegyzések: 12
Mutatott bejegyzések: 11-12
Oldalak: « 1 2

december 2.



„A földrajz térbeni történelem, a történelem időbeni földrajz, mindkettő közös nyelve a térkép. „

Ez az idézet, és Tóth Ágoston honvéd ezredes portréja fogadta az érkezőket, november 30-án, a Savaria Egyetemi Központ B épületének aulájában, a Savaria katonatörténete térképeken című kiállításon. A kiállítást dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter érdekes múlt idézéssel nyitotta meg. A Honvéd Bajtársi Klub énekkara katonadalokkal fogadta a szép számmal érkező érdeklődőket, majd prof. dr. Gadányi Károly elnök rektor helyettes, és dr. Puskás János, az intézmény Földrajz és Környezettudományi Intézetének igazgatója beszélt a térképek, és a térképészet múltjáról jelenéről és a térképészet megteremtőjéről, Tóth Ágoston honvéd ezredesről, aki 200 éve született. A rendezvényen részt vett, Suba János a Hadtörténeti Intézetből, Bonhardt Attila a Hadtörténeti Levéltárból és Jagodics Péter nyugállományú alezredes is. Érdekességként a térképek mellett néhány könyv és eszköz is megtekinthető a SEK kiállításán.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.



decemberi események | Megtekintések száma: 424 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 02 | Hozzászólások (0)

december 2.



Vasútmodellezők hatalmas munkájának eredményét láthatják az érdeklődők az MMIK második emeleti kiállítótermeiben, november 30-tól a vonatok, a terepasztal és a modellezés szerelmesei. Valamint  mindenki aki lenyűgözően élethű vasúti terepasztalokat szeretne látni hihetetlen eredeti terepkellékekkel.
A XIX. Vasútmodell kiállításra ugyanis, három teremnyi látnivalót hoztak össze a klub lelkes tagjai.
A régi modellektől a legújabbakig szinte minden előfordul, vagy előbújik egy egy alagútból. Számomra a kőszegi vasútállomás makettje volt lenyűgöző, a szinte életre kelt  tereptárgyak, járművek, emberek igazi pezsgő életképet alkottak.
Lehetőség van vásárlásra, és egy egyszerűbb kis vasút irányítására is. A kiállítást egyaránt ajánlom felnőtteknek és gyermekeknek és minden vasútrajongónak.
Megtekintésére november 30-tól december 2-ig és december 7 – 9-ig 

10.00 – 12.30-ig  és 13.30 – 18.00 óráig van lehetőség.

Az MMIK Vasútmodellező Klub 1993. áprilisában alakult 8 fős létszámmal. Céljuk a környék vasútmodellező életének felpezsdítése, a helyi modellezők egymásra találásának elősegítése volt. Tagságunk létszáma azóta folyamatosan változik. A decemberi kiállítást minden évben megrendezik.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.



decemberi események | Megtekintések száma: 705 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 December 02 | Hozzászólások (0)


1-10 11-12