Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
decemberi események [12]
novemberi események [15]
októberi események [16]
szeptemberi események [16]
augusztusi események [8]
júliusi események [0]
júniusi események [11]
májusi események [10]
áprilisi események [14]
márciusi események [15]
februári események [11]
januári események [5]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title

Szombathely eseményei

Nyitólap » Cikkek » 2012 eseményei » augusztusi események

Savaria Történelmi Karnevál 3. nap.
augusztus 25.Karneváli csúcs szombat. Az időjárás kegyes volt, ettől a rendezők, résztvevők és a vendégek is egyaránt boldogok voltak. A délelőtt laza vásárlátogatással, bemutatók megtekintésével, könnyed csipegetéssel, és kortyolgatással telt. Közben itt ott feltűntek hagyományőrző csapatok, vonulásuk útvonalán korhoz illő beszólásokkal terelgették az előttük gyanútlanul nézelődőket. Majd mikor épp jónak látták tartottak egy egy rögtönzött bemutatót, színjátékos formába burkolva. Hagulatossá tették, felkavarták a sok érdekes kézműves portéka  közt elmélyülten nézelődő  életét. A ruhakölcsönző sarok is népszerű volt. A sörtér és borok utcája lassan éledezett, de érthető is ez hiszen a legkitartóbb karneválozok e két helyszínen zárják  a napot. A kiszolgáló személyzetnek is kell kis idő hogy regenerálódjon.
Nagy élet ilyenkor a kalandparkban volt, tűzoltástól a labirintusban kevergésen át a felhővadász repülésig minden megtalálható volt itt, amit egy gyerkőc megkívánhat, értve ezt a finomságokra is amiket vásárolhattak  a szülők azonnal mikor gyermekük szeme megakadt rajta. Egy ilyen délelőtt cseppet sem volt költségkímélő mivel sok mindenért amit ki szerettek volna próbálni, külön külön fizetni kellett. Így aztán gyors tempóban apadtak a bukszák.Ez persze a karnevál bármely részéről elmondható volt.
 
  Hogy ez a laza délelőtt, hogy is nézett ki pár fotóval próbálom bemutatni.

 

 

 

Ahogy kell eljött a karneváli  délután ismét, rekkenő hőséggel, sok érdekes látnivalóval. Minden helyszín újra és újra elkápráztatta az arra járókat, az épp ott zajló produkciókkal. A sörtéren az Ír kocsmahangulat volt a domináns. A borok utcáján is nagyobb lett  mozgolódás, de valahogy mégsem volt az a tumultus mint korábban.Bár az éjszakai állapotról nem tudok nyilatkozni akkor bizonyára jóval népesebb volt. Sajnálattal tudatosult bennem hogy ugyan ivóvíz csapok voltak több helyen de a tavalyi forróságban jól be vállt hűsítő frissítő vízpára permetezés csupán egy helyen volt fellelhető. Többet is szívesen láttunk volna ebből.  És persze a legendás szombati felvonulás amihez az égiek is kegyesek voltak idén. Ismét elmondhatatlan mennyire vonzó volt a látogatók számára. A vonulás színességére változatosságára sem lehetett panasz. A szervezésre biztosításra főleg nem. Az emberek is viszonylag jól kordában tarthatóak, fegyelmezettek voltak. Ez után már mindenki saját hangulat és ízlésvilága szerint alakíthatta estéjét, hisz semmiben nem volt hiány.
Pár képem a délutáni esti időszakról.

 

 

 

További fotóim a karnevál végén az esemény fotóalbumok közt látható majd.Kategória: augusztusi események | Hozzáadta: pogi (2012 Augusztus 25)
Megtekintések száma: 400
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]