55 éves városunk fúvószenekara. Ha van tér akkor van térzene is.
augusztus 4.



Szombaton délelőtt került sor Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület, 2. térzenei fellépésére, amit fennállásuk 55. évfordulója alkalmából szerveztek a Fő térre a városlakók szórakoztatására. A térzene egy koncertsorozat, aminek a mai a második állomása volt és az október 20-ai jubileumi, nagyszabású hangverseny követi majd.
A zenekar minden évben kedveskedik a városlakóknak, egy-egy koncerttel a város Fő terén.
Szombathely Város Fúvószenekarát 1957. Augusztus 28-án Szombathely Város Tanácsa alapította. A zenekar élén ekkor Rózsa Ferenc, mint karmester, neki nagy szerepe volt a létrehozásban is.
Magas színvonalú fellépéseivel a fúvószenekar meghatározó szerepet töltött be a város életében, ezért 1981-ben elsőként kapta meg a koncert fúvószenekar minősítést.
Repertoárjukban hagyományos, klasszikus és modern hangvételű művek szerepelnek.
Rendszeresen vesznek részt hazai és külföldi fesztiválokon.
Évente 20-30 fellépésük van, részt vesznek Szombathely városi ünnepségein, különböző rendezvényeken, falunapokon, találkozókon.
S ahogy ez mindig lenni szokott a fúvósok fellépésein, népes tábor jött össze a nagy meleg ellenére a délelőtti hangulatos muzsika hangjára. Sokan szemben a padokon napernyővel legyezővel felszerelkezve, mások az árnyékosabb oldalt választva hallgatták, tapsaikkal pedig megköszönték a zenét, és a zenekar aktív jelenlétét városunkban.


Pár fotóm a Fő téri térzenei  rendezvényről.

 

 

 



Kategória: augusztusi események | Hozzáadta:: pogi (2012 Augusztus 04)
Megtekintések száma: 606
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]