A fejezetben található bejegyzések: 133
Mutatott bejegyzések: 51-60
Oldalak: « 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 »

szeptember 15.

Idén is megrendezésre kerül a „Kulturális örökség napjai” rendezvény, minek keretén belül betekintést nyerhetünk olyan épületekbe ahová hétköznap nem vagy csak korlátozottan juthatunk be. Ezeken a helyeken ez alkalommal vezetők kíséretével juthatunk be és tudhatunk meg érdekes információkat dolgokat. Ilyen helyek a Weöres Sándor Színház épülete az Iseum, a Savaria Múzeum, és az OTP alatti járat . A Betekintések szombat vasárnap lehetségesek a Savaria Múzeumban és annak kertjében vasárnap délután 14 órától nézelődhetünk.

 

Fotóim a rendezvény helyszínekről hétfőn várható.



szeptemberi események | Megtekintések száma: 591 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 15 | Hozzászólások (0)

szeptember 14.


Az elszánt  résztvevők

Újabb újdonság a Miénk a hét-foci rendezvényen. Péntek délutánra ugyanis átalakult a pálya lábtenisz pályává és várta a sport szenvedélyes művelőit egy bajnokságra. A résztvevők közt voltak olimpikonjaink futball edzők, profi és amatőr szintű focisták és a tófürdő lábtengó bajnokai. A zord szeles idő sem tántorította el őket a részvételtől. A nézelődőkről már kevésbé mondhatom el ugyan ezt. Néhány a téren átsétáló érdeklődő mikor észlelte hogy neves sportolókat lát néhány percre megállt esetleg egy gyors fotót készített a telójával és rohant is tovább. És így telt szinte az egész délután. A mérkőzés résztvevői és szervezői azonban jól érezték magukat így is. Bravúros jelenetek , rúgások, ugrások, vetődések jellemezték a bajnokságot. Néhány közös fotó készítés világbajnok kalapácsvetőnkkel, hatalmas pizza, érmek és díjak kiosztása, csapatfotózás. Ezek jellemezték még Szombathely első alkalommal megrendezett Fő téri műfüves pályán megrendezett lábtenisz bajnokságát.

Néhány fotóm a rendezvényről. További képeim a www.vaskarika.hu oldalon látható.

 

A győztesek díjaikkal.

További fotók a bajnokságról itt látható.

Másnap az általános iskolák focicsapatai vették birtokba a pályát, az időjárás nekik már jobban kedvezett. 

 


szeptemberi események | Megtekintések száma: 630 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 15 | Hozzászólások (0)

szeptember 11.


Második alkalommal alakult át a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szervezésével városunk Fő tere műfüves futballpályává. Legalább is a térből egy 22x42 méretes rész. Idén nem csupán egy hét végi alkalom ez hiszen a rendezvény megnyitója kedden 17 órakor volt a pálya bontás pedig vasárnap lesz. Addig viszont a sporté a főszerep. Ma bemutató céllal két mérkőzés volt, szerdától délelőttönként a kicsiké (óvoda és iskola) a tér, testnevelő órákat tartanak itt, délután pedig a nagyobbak játékát láthatják az érdeklődők. Lesznek érdekes csapatpárosítások és nevesebb sportolók is jelen lesznek majd. A részletekért érdemes egy sétát tenni a pálya mellett és a kiírást megtekinteni. Ma például játszottak a Viktóriás lányok és a színészek-szimfonikusok is.Tehát akit érdekel a foci annak itt a helye.

Pár fotóm a nyitó napon készült.

 

 


szeptemberi események | Megtekintések száma: 588 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 11 | Hozzászólások (0)

szeptember 9.



Szombathely a Magyar dal fővárosa 2012-ben. Ehhez méltóan beleadtak apait anyait. Értem ezt mindenkire aki csak részt vett benne. Kezdve a szervezőkkel a hangosító csapattal a zenészekkel, és végül de nem utolsó sorban a közönséggel. És sorolhatnám még sokáig hiszen egy ilyen volumenű rendezvény, sok sok olyan ember munkáját takarja, akiket nem láthatunk közvetlenül. Minden esetre én még Szombathelyen nem láttam ilyen jól szervezett, és bonyolított zenei rendezvényt. Csak gratulálni tudok. A korábban leírtak a programra kiéhezett emberekről, és hogy a tér is lehet felbillenhet be is jött ahogy a jó idő is. A Karneválihoz hasonlatos létszámú zenekedvelő tömeg kerekedett már délutánra is, majd ez csak fokozódott estére. Meglátásom szerint a csúcs talán a Lord fellépése körül volt. A hangulat viszont elejétől a végéig fergeteges volt. Na így kell kinéznie egy Magyar dal napjának Szombathelyen. Remélem mindenki elraktározta a képet magában, és ez után már csak jobbat lehet szervezni, mert ahogy az árak nem mennek lefele, az itteni színvonal sem mehet már lefele. Talán egy dolog volt csupán ami nehézkesnek és gyengécskének hatott, az pedig a vendéglátás volt. Úgy éreztem azt talán kicsit alá tervezték a létszámnak. De ahogy figyeltem a híreket nem számoltak be sehol sem szomjan halt emberről. Köszönhető ez persze a Fő tér egyetlen és pótolhatatlan élelmiszer üzletének ,ahol most is mint a karneválkor extra hosszú nyitva tartással várták a szomjazó, éhező vendégeket.

Röviden így láttam, és következzék pár fotóm a hangulatról.

 


 

 

 



További képek a címre kattintva láthatók.


szeptemberi események | Megtekintések száma: 457 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 09 | Hozzászólások (0)

szeptember 8.



Ragyogó napsütésben kezdődött a 2012-es szombathelyi Big Band Fesztivál. Immár hetedik alkalommal szervezi a rendezvényt a helyi Isis Big Band együttes, számos támogató segítségével. A fesztivál felvezető zenekara a Moson Big Band Együttes idén, is nekik köszönhető a Mosonból hozott jó idő, vezetőjük szerint. Idén már negyedik alkalommal kezdik ők a hangulatteremtést a téren, nem kis sikerrel. A délelőtti kettő zenekart délután 16 órától egészen késő estig követik a többiek majd zárásképp a helyi zenekar is fellép.

Pár fotóm a megnyitóról és a nyitó zenekarról készült.

 

 

 


 

 

A délutáni programból néhány kép a címre kattintva látható.


szeptemberi események | Megtekintések száma: 456 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 08 | Hozzászólások (0)

szeptember 8.
 
 
A Fő tér már alaposan benépesült a Big band zene kedvelőivel, de a következő nap még egy hatalmas terhelés vár a térre és lakóira egyaránt hiszen a Magyar dal fővárosa címet idén városunk nyerte el. Ez a rendezvény amúgy is hatalmas népszerűségnek örvend a programokra kiéhezett Szombathelyieknek, de idén még a korábbiaknál is nagyobb durranásra számíthatunk. Néhány jel ami erre utal. A tér két oldalán lesz színpad felállítva így gyorsabban válthatják egymást a fellépők és az átszerelés is könnyedén megoldható anélkül hogy a közönségnek hosszasan várakoznia kelljen. A vasárnap reggelt zenés ébresztő nyitja majd, forgalomba helyezik a 30y számú autóbuszt amin a 30y zenekar fog zenélni, valamint egy kamion platóján berendezett mobilszínpad is működik majd a város különböző pontjain szól majd az élő Magyar zene róla, népszerűsítve egyben a belvárosi nagy bulit. Nos ezzel a mozgó színpaddal már a szombati napon is összefutottam a helyi autóbusz pályaudvar környékén.
Pár pillanatkép a népszerűsítésről.

 
 
 
 

Tehát vasárnap 15 órától minden zenekedvelő bulizni vágyó fiatal, középkorú, és idős ember jöjjön a Szombathely Fő terére .Reméljük nem billen majd fel a tér.
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 462 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 08 | Hozzászólások (0)

szeptember 8.
 
 
 
A Magyar Autóklub országos közlekedésbiztonsági turnéja a szombati napot családi napnak tervezte, a rendőrség közreműködésével. Sajnálattal láttam hogy a délelőtti időszakban csupán kettő család érkezett, és vett részt a KRESZ teszt kitöltésben és városi vezetési gyakorlaton. Szomorú ezt a közömbösséget látni főleg úgy hogy a hipermarket parkolója szinte tele volt autóval. A nagy bevásárlás után igazán elenyésző lett volna az az idő amit a biztonságos közlekedés ismereteire a KRESZ és vezetési tudásunk felfrissítésére áldozni kellett volna. Ráadásul ez alatt az idő alatt még a gyerekeknek is találtak a szervezők hasznos elfoglaltságot. Hatalmas kockákból kellett kirakni táblákat, kerékpározhattak vagy rollerezhettek egy kijelölt gyakorlópályán,vagy épp egy bevásárló kocsit tolhattak a részeg szemüvegben. A városi vezetést, gyakorlati oktatók segítették oktató járműveikkel ,és figyelmeztettek az elkövetett hibákra. Mind e mellett a Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsga kamionja is a parkolóban volt e napon hogy szankciók és költségek nélkül átvizsgálják az érkező járművek fékrendszerét és lengéscsillapítóját. De sajnos még ez sem hozta lázba az embereket. Érdekes hiszen egy héttel korábban egy hasonló rendezvény volt itt ami igen zord esős időben zajlott mégis sokkal több érdeklődőt vonzott. Talán majd legközelebb jobban sikerül.
Délelőtt készült pár fotóm.
 
 
 
 
 
további képek a címre kattintva láthatók.
 
szeptemberi események | Megtekintések száma: 498 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 06 | Hozzászólások (0)

szeptember 6.


„Biztonságosan közlekedni egy életúton” Országjáró közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat szombathelyi állomására a Tesco hipermarket parkolójába érkezett hatalmas oktató kamionjával, bemutató és gyakorló pályákkal.


A délelőtti időszakban iskolák tanulóit szervezett formában, autóbuszok szállították a helyszínre, ahol először elméleti oktatásban részesültek és csak ez után vehettek részt a gyakorlati feladatokon, amit többnyire kerékpárral hajtottak végre kijelölt pályán. Emellett borulási szimulátorban is megtapasztalhatták milyen erők hatnak egy baleset esetén felboruló járműben, és milyen következményekkel jár, ha esetleg nincs bekötve a biztonsági öv.


Egy kis filmen azt is bemutatták másodpercre lebontva mi zajlik egy balesetet szenvedő autóban az utasokkal. A szombati napon családi rendezvénnyé változik a parkoló, az Autóklubhoz még csatlakozik a Rendőrség, különböző bemutatókon keresztül próbálják eljuttatni az információkat a közlekedőkhöz, akik a mostani felpörgött, feszült, ingerült életvitelüket sokszor nehezen tudják az utakon kontrollálni. A kamion és a pályák szeptember 9-ig megtalálhatók a fent említett helyen.

Több fotó a családi nap után várható.



 

szeptemberi események | Megtekintések száma: 506 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 06 | Hozzászólások (0)

szeptember 1.


A már hagyományossá vállt, motoros közlekedésbiztonsági nap megrendezésére a szokott helyen a Family center parkolójában a megszokottól eltérően, szeles, esős időben került sor szombaton délután. Délelőtt végig esett az eső, de az egy órára hirdetett kezdés nem maradt el. Az eső is pont elállt erre. Úgy hogy menetrend szerint kezdetét vette a rendőrség motoros bemutatója.

 

Az emelőkosaras városnézés a tűzoltók közreműködésével, a közlekedési tesztek kitöltése, gyermekeknek az arcfestés és rolleres ügyességi verseny, valamint a híres nevezetes részeg szemüveg kipróbálása.

 

Érdekességnek számított a győri rendőrség hangtalanul suhanó Audija, és a motoros mentő. Az utóbbi szinte teljesen azonos felszereléssel közlekedik mint autós társai, csupán a felszerelés kialakítása olyan, hogy egy ember is el tudja végezni a szükséges beavatkozásokat. Hatalmas előnye négykerekű társaival szemben a hihetetlen rugalmassága különböző közlekedési szituációkban, dugókban.

 

Később a vállalkozó kedvű motorosoké volt a pálya. Itt kissé elmaradt a korábbi évekhez képest az érdeklődés.

 

A látványos elemekkel díszített motoros bemutatóra viszont nagyon sokan kíváncsiak voltak. A látottak alapján mondhatom nem véletlenül.

 

Ezt már csak a baleseti szimulációs mentési bemutató és az elmaradhatatlan motoros felvonulás követte. A zord változékony idő ellenére sok volt a nézelődő és végül a motoros is.

Néhány fotóm a délutáni rendezvényről.

 

További képek  a címre kattintva láthatók.




szeptemberi események | Megtekintések száma: 488 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Szeptember 01 | Hozzászólások (0)

augusztus 30.


Ismét benépesülnek az iskolák .Szeptember harmadikán kezdetét veszi a tanév. A Savaria Egyetemi Központban régi hagyománya van már a tanév kezdete előtti ismerkedési bulinak , gólyaavató bulinak, ahol érdekes vetélkedésbe kezdenek a csapatok akiket az újonc fősulisok alkotnak .A napközbeni próbatételeket esti bulik váltják fel. Az egyetem udvarán hatalmas sátorban és az udvaron zajlanak a jobbnál jobb koncertek. Aki ezt kibírja és élve megússza az megkezdheti a jövő héten a tanulmányait az oktatási intézményben. Persze a tanulmányok közben is rengeteg szórakozás vár majd rájuk a híressé vált A Klubban.

A csapatok egy feladatot a Fő téren oldottak meg itt kaptam lencsevégre őket.

 




augusztusi események | Megtekintések száma: 594 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Augusztus 30 | Hozzászólások (0)