Biztonságosan közlekedni.
szeptember 6.


„Biztonságosan közlekedni egy életúton” Országjáró közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat szombathelyi állomására a Tesco hipermarket parkolójába érkezett hatalmas oktató kamionjával, bemutató és gyakorló pályákkal.


A délelőtti időszakban iskolák tanulóit szervezett formában, autóbuszok szállították a helyszínre, ahol először elméleti oktatásban részesültek és csak ez után vehettek részt a gyakorlati feladatokon, amit többnyire kerékpárral hajtottak végre kijelölt pályán. Emellett borulási szimulátorban is megtapasztalhatták milyen erők hatnak egy baleset esetén felboruló járműben, és milyen következményekkel jár, ha esetleg nincs bekötve a biztonsági öv.


Egy kis filmen azt is bemutatták másodpercre lebontva mi zajlik egy balesetet szenvedő autóban az utasokkal. A szombati napon családi rendezvénnyé változik a parkoló, az Autóklubhoz még csatlakozik a Rendőrség , különböző bemutatókon keresztül próbálják eljuttatni az információkat a közlekedőkhöz, akik a mostani felpörgött, feszült, ingerült életvitelüket sokszor nehezen tudják az utakon kontrollálni. A kamion és a pályák szeptember 9-ig megtalálhatók a fent említett helyen.

Több fotó a családi nap után várható.


Kategória: szeptemberi események | Hozzáadta:: pogi (2012 Szeptember 06)
Megtekintések száma: 502
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]