Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2013 eseményei [138]
2012 eseményei [133]
2011 eseményei [94]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title

Szombathely eseményei

Nyitólap » Cikkek

A katalógusban található anyagok összesen: 365
Mutatott anyag: 11-20
Oldalak: « 1 2 3 4 ... 36 37 »

december 8.


Jó kapcsolatot ápol a Fekete István Állatvédő Egyesület a Weöres Sándor Színházzal. Köztudott hogy a színészek közt sok állatbarát van. Így nem első alkalommal fogadták be, az „Állati jó karácsony”elnevezésű jótékonysági rendezvényt a színház falai közé. Idén is sok program, rajz és fotókiállítás, zenés műsorok, kézműves foglalkozás, bábszínház, filmvetítés az egyesület életéből, és „Kutyavilág” a színészek kedves műsora várta az érdeklődőket vasárnap délután. Szívesen láttak kicsi gyermektől az idős nagyszülőig mindenkit. Természetesen a jól ismert hetedhét lakoma sem hiányozhatott a program végéről. Ezt az állatbarátok felajánlásaiból állították össze, és nagy sikere van mindig. A bevételt az egyesület, árva, mentett, állataik gondozására fordítja.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

decemberi események | Megtekintések száma: 181 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 December 08 | Hozzászólások (0)

december 6.Ahogy a december elérkezik, a játékosabb kedvű felnőttek már emlegetik, a már hagyományosan év végén megrendezésre kerülő Vasútmodell kiállítást. Hiszen az MMIK második emeletén, terepasztalokkal berendezett három terem, lenyűgözi nem csak gyerekeket, de a felnőtteket is. A vasút társaságok legkülönbözőbb mozdony, és vasúti szerelvény választéka látható itt egy helyen. Beüzemelve, működőképesen fogadják az érdeklődőket. A legapróbb részletekig kidolgozott modellekről van itt szó. A tereptárgyak szinte életre kelnek. A falon pedig egy valóságos fotókiállítás elevenedik meg, a régmúlt kor járműveit bemutatva. Sokakat érdekek a kiállítás, ami pontosan azért ebben az időszakban kerül évről évre megrendezésre, mert még a kilencvenes évek előtt, sok gyermek álma, és kívánsága volt egy kisvasút karácsonyra. Amíg ez akkoriban egy, két ezer forintból megoldható ajándék volt, nem is okozott gondot. De mikor a kilencvenes évek közepe fele, ez az összeg már átbillent a tíz, húsz ezres kategóriába, akkor már sokaknak ez csupán álom maradt. Ezért is jött létre e kiállítás, és időzítve pont karácsony időszakára. Kis mértékben kárpótolva sok gyereket. Itt lehetőség nyílik egy kicsit játszani is ezekkel a vasútmodellekkel. Persze, ha valaki épp itt kap kedvet saját terepasztal összeállításához, itt minden segítséget megkaphat, és a vonatokon túl, a tereptárgyakat is megvásárolhatja.

A kiállítást december 6-8-ig, valamint december 13-15-ig látogatható, 10.00 – 12.30-ig, és 13.30 – 18.00 óráig

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


decemberi események | Megtekintések száma: 281 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 December 05 | Hozzászólások (0)

december 5.Csütörtök délután a Képtárban, egy megnyitóval, kettő kiállítást is ajánlottak a művészet kedvelők figyelmébe. Az év utolsó kiállításai ezek. Szántó Piroska Kossuth-díjas festő-művész, grafikus, író emlékére rendezték az elsőt. A művész-nő alkotásainak legjavát a Szombathelyi Képtár őrzi. Most egy kis műsorral emlékeztek a száz éve született Piroska nénire, aki az ecsetforgatás mellett, élvezetes novellákat is írt. A műsorban egy 1957-es kiállítással kapcsolatos élményét eleveníthettük fel, Németh Judit színművésznő segítségével. Az ünnepséget zenés előadások is színesítették, a Bartók Béla Zeneiskola növendékei részvételével. A kiállítást Salamon Nándor nyugalmazott képtár igazgató nyitotta meg. Szántó Piroska hagyatékából, most 22 festmény, és 83 grafika látható itt.

A második kiállítás pedig a Karácsonyi Tárlat, ami az emeleten kapott helyet. Itt Vas megyei képzőművészek alkotásait láthatjuk. A tárlatot Czenki Zsuzsanna, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgató helyettese nyitotta meg. Így a két eseményből egy hatalmas kiállítás lett .

  

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon és itt láthatók.


decemberi események | Megtekintések száma: 206 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 December 04 | Hozzászólások (0)

december 4.Hatalmas a címlistája idén a Mikulásnak, ráadásul megszokott járművét, a rénszarvasok által repített szánt sem tudta ezúttal bevetni, hiszen a hónak még csak nyoma sincs egyenlőre. Így aztán időben elindult, és több helyen már találkozhattunk is vele. Így sikerült összefutnunk, az Agora - Gyermekek Házában, ahol sokáig időzött. A gyerekek pedig türelmesen, és kíváncsian várták. A várakozás pillanatait, kellemes ünnepi dallamokat hallgatva, kreatív alkotásokat készítve töltötték. Persze volt aki egyszerűen csak felpattant a hintalóra, és ott várakozott. Mások pedig színes rajzokat készítettek, amit lehet, eredetileg a Mikulásnak szántak, de bátorság hiányában, inkább megtartottak. A messzi távolból érkező fehérszakállú, lelkesen mesélt származásáról, kalandos utazásáról. Ezeket még a felnőttek is, csodálkozva hallgatták. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, kettő napot is eltöltött a gyerekek közt, mielőtt tovább indult volna.

 

  

További  fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.


decemberi események | Megtekintések száma: 174 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 December 03 | Hozzászólások (0)

december 1.
 
 
 
Idén utolsó alkalommal rendeztek filmvetítéssel egybekötött játszóházat, az Agora Savaria Filmszínházban.
Ezúttal kissé lassabban telt meg a mozi aulája mint legutóbb, de panaszra most sem lehet okuk a szervezőknek. A mostani program témája a méz, és a szorgoskodó méhecskék voltak. Így tehát a kézműves foglalkozásokon méhecskét, virágot, és gyertyát készíthettek az ügyes kezű gyerkőcök. Az elmaradhatatlan színezés ismét népszerű volt. Tánctanuláshoz a Boglya zenekar húzta a talpalávalót. A bóbita játéksarok kreatív játékai, épp úgy lekötötték a szülőket, mint gyermekeiket.A mozizás, táncolás, és alkotások után, mindenkinek jólesett a habos kakaó, és friss kalács.
 
 
 
 
 
 
 
További fotóim a nyugat.hu oldalon, és itt láthatók.
 
 
 
 
decemberi események | Megtekintések száma: 192 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 December 01 | Hozzászólások (0)

november 30.
 
Pénteken éjfél körül ért véget az Ungaresca Táncegyüttes főpróbája, ami a hagyományos évadzáró bemutatót előzte meg.
A rendezvényre, ami a „Nézd a tánc nemeit…” címet kapta, ismét az Agora- Művelődési és Sportházban, népes közönség előtt került sor, szombaton 18 órától. Ismerősök, barátok, családtagok, és a néptánc iránt érdeklődők egyaránt jelen voltak a közönség sorai közt. A több mint kettő órás produkcióba, mindent beleadtak a táncosok, amit lelkes közönségük minden szám után, hosszas tapssal köszönt meg. A hihetetlen energiákat felemésztő néptánc, plusz feladatokat is ró a fellépőkre, hiszen minden alkalommal, más és más ruhában léptek színpadra.  Ez a háttérben is gyors, és tökéletes munkát igényel. Főleg a lányokon látható ruhára, és hajkölteményekre gondolok. Ennek tökéletes váltása ilyen rövid idő alatt, nem egyszerű feladat.
A táncokhoz a Boglya Népzenei Együttes szolgáltatta a muzsikát. A műsor összeállítását, tökéletes látványát és hangzását Horváth Győzőnek és Csollányné Horváth Krisztinának köszönhettük. Az együttes munkáját évente 60-80 sikeres fellépés, és rengeteg elismerés jellemzi.
 
 
 
 
 
További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.
 
novemberi események | Megtekintések száma: 320 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 November 30 | Hozzászólások (0)

november 29.Utolsó beállítások, utasítások, egy nappal az Ungaresca táncegyüttes hagyományos, évzáró fellépése előtt.
Itt még mindenki civilben, de holnapra előkerülnek a fellépő öltözékek, kellékek. 
A fellépésre szombaton 18 órakor kerül sor a jól bevált helyszínen az Agora Művelődési és Sportházban.
Műsoruk a "Nézd a tánc nemeit" címet kapta.


 

 


novemberi események | Megtekintések száma: 293 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 November 29 | Hozzászólások (0)

november 29.


Egy héttel a tervezett időpont után, november 29-én megnyitotta kapuját a szombathelyi, immár 27 éves műjégpálya. Az időjárás alaposan hozzájárult a jég megerősödéséhez, így pénteken 17 óra előtt néhány perccel becsengettek az első „kori órára” . Azért tűnt ez így, mert a bejáratnál szinte csak diákokat lehetett látni, szépen sorban haladtak befele akár a suliban. Persze érkezett nagymami két unokájával is, ők visszajáró vendégek itt. Később több ismerős arcot is felfedeztem a pályán. Volt aki a korlátnál araszolva ismerkedett újra a csúszós pályával, volt aki két kör után felbátorodva lendületből a seggén landolt, a barátnők pedig hatalmas ölelkezéssel üdvözölték egymást érkezéskor. Hiába, ezt a napot nagyon várták már a téli sport kedvelői. A feldíszített öltözőbe is öröm volt újra belépni, és a megszokott, kedves személyzettel találkozni. A büfé kellemes meleggel, forró teával, szendvicsekkel várta a megfagyott vendégeket. Aki viszont igazi forróságra vágyott, frissen sült gesztenyét is vásárolhatott. A szervezők a jeges szezont, sok programmal teszik hangulatossá, melyek közül a látványos Mikulás találkozó lesz az első.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon látható.


novemberi események | Megtekintések száma: 394 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 November 29 | Hozzászólások (0)

november 28.Stílusosan nyitott a szombathelyi Adventi vásár, hiszen ez jellemzően téli program.Így aztán ne hogy erről bár ki is megfeledkezzen, hatalmas lehűléssel,  széllel, majd havazással vette kezdetét a 2013-as vásár. Ennek megfelelő volt az érdeklődés is. Fázó kereskedők próbáltak nem a szél útjába kerülni portékáikkal.
A hét közepére kicsit csitultak az időjárási kedélyek, így mára már a nap is kisütött, és rámosolygott arra néhány látogatóra akik egy kis lézengésre, nézelődésre, vagy épp forralt borra vágytak, vásári hangulatban.
Az igazi hangulatot, várhatóan a szombat esti gyertyagyújtás fogja meghozni.
Néhány napos pillant a vásártérről.

 

 

További fotóim a vásár napos oldaláról a nyugat.hu oldalon láthatók.

     
novemberi események | Megtekintések száma: 334 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 November 28 | Hozzászólások (0)

november 26.Kicsit elhúzódott, de nem marad ki idén sem a havazás. Már hétfőn érződött, hogy bár mennyire is húzódoztunk, nem tudjuk elkerülni idén sem a tél érkezését.
Hatalmas északi széllel, esővel indított, majd mára már a csapadék színe is az ilyenkor megszokott, klasszikus fehérre váltott. Itt a tél.
Ugyan ez a hó még nem maradt meg tartósan, de bemutatkozásnak jó volt.
Néhány pillanat az idei első havazásról.


 

novemberi események | Megtekintések száma: 298 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2013 November 26 | Hozzászólások (0)