A kategóriában található bejegyzések: 15
Mutatott bejegyzések: 11-15
Oldalak: « 1 2


Március 6.

A Hídépítők Egyesülete támogatta a Hefele Menyhért Iskolában megrendezett makett híd építő versenyt, aminek 26 nevező csapata Szombathelyről, Kőszegről, Szentgotthárdról, Celldömölkről, Sopronból, Zalaegerszegről, valamint Székesfehérvárról érkezett. A feladat hurkapálcikákból cérnából, gumigyűrűkből és ragasztóanyagból, minél nagyobb teherbírású és természetesen jó kinézetű hidat építeni. A nagy precizitást tervezést és kreativitást igénylő feladat elvégzéséhez időben kellett érkezni. A regisztráció ugyanis már hét óra után megkezdődött. A megnyitó után ismertették a versenyszabályzatot ellenőrizték az eszközöket és máris kezdődött az alkotás. Idén meglepően sok volt a lány résztvevő is. A különböző formációk egészen 13 óráig készülhettek. Közben egy felállított próbapadon lehetett a méreteket és a strapabírást ellenőrizni, Ez a pad volt végül is a terheléspróba pad is amin a nehezen megépített művek végül mind kikötöttek. Hiszen a verseny befejezése után tizenöt perccel máris kezdetét vette a terheléspróba amin aztán kiderült kinek hogy váltak be az építési taktikái. Volt recsegés ropogás egy órán keresztül, és végül megszülettek az eredmények is:

            1.helyezett: Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola, Celldömölk. (A csapat tagjai: Bíró Emil, Szóka Dávid,  Virág Viktor)

2.helyezett: Művészeti Szakközépiskola, Szombathely (Csihar Marcell, Csicsics Gergő, Pásztor Attila).

3. helyezett: III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium, Szentgotthárd (Czáll Adrián, Geller Krisztián, Szalay István).

A nap folyamán szakmai jellegű előadásokon is részt vehettek az érdeklődők.

A tervek szerint jövőre még több jelentkezőt tudnak fogadni a megmérettetésre.

Fotóim a rendezvényről:

További képek az esemény fotóalbumok közt található.

márciusi események | Megtekintések száma: 987 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Március 06 | Hozzászólások (0)

március 4.



Hastáncos gálaműsor kezdődött vasárnap délután az Oladi ÁMK-ban.  Yeira (Gerlei Rita)  hastáncos tanítványai adtak ízelítőt tudásukból. Hat város résztvevői köztük, kezdő és haladó tanítványok színesítették a délutánt látványos táncokkal. Celldömölkről, Gyulakesziről, Keszthelyről, Veszprémből, Zalaegerszegről és Szombathelyről érkeztek a fellépők. Yeira a műsor végén szerényen óvatosan előadott maga is egy táncot. Hogy miért az óvatosság az a róla készült fotóból kiderül.
Pár pillanat a műsorból.







További képek az esemény fotóalbumok közt található.

márciusi események | Megtekintések száma: 489 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Március 04 | Hozzászólások (0)

Március 4.

Kegyeleti megemlékezést, koszorúzást és gyertyagyújtást tartottak két helyszínen az 1945 március 4.ei értelmetlen bombázás áldozatainak emlékére. E napnak sok civil áldozata, rengeteg romba dőlt épülete volt. Az idősebb korosztályból még akadnak akik emlékeznek és átélték e szörnyűséget. Első helyszín az Assisi Szent Ferenc kollégiumnál elhelyezett dombormű volt, ahol ökumenikus szertartás után helyezték el a mécseseket, majd átvonultak a Berzsenyi térre az Egyetemhez, ahol, ünnepi műsor után helyezték el a koszorúkat és az emlékezés gyertyáit. E helyen állt anno a városháza és a színház is.

Pár fotóm a megemlékezés pillanatairól.

márciusi események | Megtekintések száma: 428 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Március 04 | Hozzászólások (0)

március 3.


Sinkó Szabina önálló kiállítása nyílt,  szombaton 18 órakor az MMIK Élőtér galériájában. A Csak képek című tárlatot, Kovács Géza a Mesebolt Bábszínház igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A rendezvény családias hangulatúvá vált egy zenés produkcióval amibe a jelenlévő érdeklődők is be lettek vonva. Az énekes műsorhoz ugyanis ők adták a "hangszeres" aláfestést kezükkel szájukkal. Ez jó mókának is bizonyult és jól is hangzott. Ez után a képek megtekintése következett ami szintén nem szokványos nézelődés volt hiszen mindenki kapott egy egy ceruzát és nézelődés közben saját fantáziáját megmozgatva címet adhatott a képeknek amit a falra is felírhatott az alkotás mellé vagy alá.
Eredményül nagy nevetések hangzottak a kiállító tér felől. A megnyitót baráti beszélgetés zárta egy kis borozással és házi készítésű süteménnyel.
A képek március 6-ig láthatók az MMIK földszinti kiállító termében.

Pár képem a megnyitóról.





További fotók a címre kattintva láthatók.

márciusi események | Megtekintések száma: 490 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

március 3.


A Csaba utcai felüljáró építése jó ütemben halad, sőt ma érkezett el egy olyan pillanat ami látványában és végrehajtásában sem volt kis dolog. Egy 66 tonnás acélszerkezetet kellett a helyére emelni és rögzíteni. A feladat elvégzését nagy előkészületek előzték meg. Egy speciális nagy teherbírású darut kellett a helyszínre szállítani és stabilan rögzíteni, le kellett állítani a vasúti közlekedést és áramtalanítani kellett a villamos felső vezetékeket is. A pontos emelés így is harmadikra sikerült. A hatalmas emelés, hatalmas lépés volt az építmény munkálataiban amit idén be is fejeznek majd.

Pár fotóm a helyszínről. 


márciusi események | Megtekintések száma: 501 | Hozzáadta:: pogi | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)


1-10 11-15