Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
decemberi események [12]
novemberi események [15]
októberi események [16]
szeptemberi események [16]
augusztusi események [8]
júliusi események [0]
júniusi események [11]
májusi események [10]
áprilisi események [14]
márciusi események [15]
februári események [11]
januári események [5]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title

Szombathely eseményei

Nyitólap » Cikkek » 2012 eseményei » januári események

Cigistop az új évre.
január 2.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvény értelmében 2012. január 1-jétől tilos a dohányzás a közintézményekben (munkahelyeken, egészségügyi intézményekben, szórakozóhelyeken, stb.). Így A oktatási intézmények valamennyi épületében is TILOS a dohányzás, illetve a dohányzásra kijelölt helyek megszűnnek.

Védve elsősorban a dohányzókat illetve a passzív dohányosokat. No ez a rendelet alaposan ketté osztotta a véleményeket. Akik ugyanis dohányosok azok alaposan ellenzik ezt mondván most már nem elég hogy ilyen drága a dohányárú de még azt is meg akarják szabni hogy mikor és hol füstölöghetnek. Ráadásul most még a jó öreg törzshelyeikről a "füstös kocsmákból" is kizavarják őket az utcára a jelenleg hideg télben. Mondják még hogy az ő cigijük az ő egészségük és had döntsék el maguk mibe szeretnének belehalni. A rendelet pedig részben az ő életüket  próbálja menteni későbbi szenvedésüket csökkenteni.
Úgy látszik hiába. Persze köztük is vannak kivételek ez tény.


A másik csoport a nem dohányzók köre. Ők természetesen támogatják az ötletet, hisz sokat szenvedtek már eddig is a cigifüst miatt. Bár merre is mentek a magas számú dohányos rétegbe biztosan lépten-nyomon belebotlottak. Nem beszélve arról hogy ha egy vendéglátó helyen akár csak néhány percet is eltöltöttek azonnal a passzív dohányosok táborát népesítették és ruházatuk azonnal kiszellőztethetetlen füstös büdös lett. Számukra most elérhetővé vált bár milyen vendéglátó egység sőt még a vonaton sem kell keresniük a nemdohányzó kocsikat ,de még a pályaudvarokon és buszmegállókban is tiszta levegőre számíthatnak. Tehát elég sok előnyük származik a rendeletből.


Végül megkérdeztem néhány vendéglátóst kocsmárost mi a véleménye. Itt némi forgalom visszaesésről panaszkodnak ami várhatóan csak egy átmeneti állapot, viszont akár dohányzó akár nemdohányzó a presszó vagy kocsma dolgozója egyaránt azt állítják jól jött ez mivel ők is kapnak levegőt azóta. Ők voltak ugyanis a legdurvábban érintettek a passzív dohányzásban. Láthatóan jól reagáltak a vendégek is mondták, ahogy eljött a január és megtudták mit kell tenniük azonnal meg is tették. Bár a január viszonylag enyhe idővel érkezett így a nagy hideg nem hátráltatta a rendelet elviselését.


Az utolsó és eddig sehol nem említett réteg azokból áll akik például egy egy ilyen kocsma előtti dohányzás szenvedői lettek mégpedig oly módon, hogy a lakásuk ablakai pont egy egy kocsma fölött vannak és a kint cigizők akik több esetben még a poharat vagy üveget is magukkal hozzák a füstölés mellé, nem kis füstöt eregetnek felfelé e mellé jópofa traccspartikat is tartanak ami nem kevés hanghatással jár. Már pedig ez egy korai órában nyitó és későn záró vendéglátó egységnél nagyon is kellemetlen lehet. Az Ő érdeküket sajnos senki nem védi.


Az ellenőrzések hamarosan kezdetüket veszik de a komoly büntetések egyenlőre elmaradnak a három hónap türelmi idő miatt. Viszont ez után könyörtelenül büntetés jár a tiltott helyen füstölőkre.Kategória: januári események | Hozzáadta: pogi (2012 Január 02)
Megtekintések száma: 283
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]