22:57
XVII. Savaria Történelmi Karnevál összefoglalva

2016. augusztus 28.

Véget ért Szombathely legnagyobb rendezvénye, a Savaria Történelmi Karnevál. 

A hatalmas, látványos időutazást egy helyen foglalom most össze, rengeteg képpel színesítve napokra bontva.

A  fenti képre kattintva a fákjás jelmezes felvonulást mutatom be.

Egy nappal a XVII. Savaria Történelmi Karnevál hivatalos megnyitása előtt komoly készülődés látható a belvárosban, nem kis kavarodást okozva a hétköznapok életében. De karneválunk csak egy van, ha szeretjük ha nem. Most ebből a szorgoskodásból mutatok be néhány pillanatot a képre kattintva.  

 

Végre gyönyörű nyári pillanatokkal kezdődhetett idén immár tizenhetedik alkalommal Szombathely legnagyobb, legnívósabb szabadtéri rendezvénye a Savaria Történelmi Karnevál. Már ezen a csütörtöki megnyitó napon is hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt. Az előzőleg kiadott programokon bejelölgetett , előre kinézett látnivalókat azonban jobb frissíteni, ugyanis több pontban is eltérhet a korábbiaktól. Ezt több előre nem látható esemény indokolta sajnos. De a szórakoztatás így is maximálisnak tűnik. Aki idén sem találja meg a kedvére valót a négy napban, annak valójában csak egy hűvös szoba adhat felüdülést a karnevál helyett.

A nyitó nap eseményei a kövezkező képekre kattintva láthatók:

Bizony jól emlékszünk még arra a brutális viharra, ami pár éve alaposan megtépázta karneválunkat. Ezúttal már így az utolsó nap kezdetén bátran állíthatom, az idei egy igazás sikeres, és száraz történelmi karneválra sikeredett. Változatos programokkal, sok helyszínnel, zavartalan jelmezes felvonulásokkal. Most néhány fotóval a szombat hangulatát szeretném felidézni, kis gyermeteg hangulatot helyeztem előtérbe, és a kalandparkba látogattam, többek között.

A képre kattntva további fotók láthatók.

Négy nap forró lüktetést követően végéhez ért a XVII. Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen. Sok sok látnivaló finom ételek - italok, vásározók mutatványosok, artisták, hagyományőrzők hastáncosok, zenészek szórakoztatták mindazokat akik itt élnek, és akik távolabbról érkeztek hogy megnézzék a látványos időutazást. Egy utolsó képgalériával a vasárnapi eseményekről jelentkezek most, és ezzel lezárom az augusztus hónapot is egyben. Kicsit a nyarat is búcsúztatva, egyfajta elmúlás érzést a karnevál zárás. Talán az utolsó nap végére csitult kissé a lelkesedés, ami érthető is, hiszen hosszúra nyúlt éjszakákat töltöttek sokan a szabadtéri programokon, és nem kis megterhelés lehet anyagilag sem egy ilyen hosszan tart mulatozás.

A képre kattintva további fotók láthatók.

A fotóim napi bontásban a képekre kattintva láthatók.

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 1445 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): felvonulás, szombathely, Karneval, Savaria Történelmi Karnevál | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]