20:09
VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé 2024

2024.6.21.

További fotóim a képekre kattintva láthatók a Nyugat.hu oldalon.

A kortárs textilművészet jelenét bemutató – három évente megrendezésre kerülő – nemzetközi seregszemle 2024-es tárlatát a Kulturális Alapítvány a Textilművészetért és a SAVARIA MHV Múzeum – Szombathelyi Képtár 2024. június 21. és 2024. augusztus 31. között megrendezi a VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálét, mely ünnepélyes díjátadóval nyílik meg 2024. június 21-én a Szombathelyi Képtárban. VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé 2024 Felhívásának kihirdetése 2022 áprilisában megtörtént.

Az új téma (TŰRÉSHATÁR | TŰ-RÉS-HATÁR) jelentéstartalmának megfelelő művek létrehozását várták a művészektől, melyek 2021 és 2024 között jöttek létre, és amelyek a témát, az ehhez kötődő fogalmakat, élethelyzeteket és jelenségeket járják körül, a fenti gondolatkörhöz kapcsolódnak, vagy kifejezetten erre a témára készülnek és utalnak a textil tulajdonságaira vagy gondolataikat a textil nyelvén fogalmazzák meg, alapanyag és technikai korlátozás nélkül.

 

A Felhívásban öt kategóriát hirdették meg:

FAL- és TÉRTEXTIL kategória

TEXTILDESIGN kategória

MINIATŰRTEXTIL nemzetközi kategória

ZÁSZLÓ nemzetközi kategória

SZALAG nemzetközi kategória

A Nemzetközi Textilművészeti Triennálék nagyszabású – egész nyári időszakban látogatható – kiállításait elismert hazai és nemzetközi művészek közel 400 műalkotásából állítja össze a szakmai zsűri, mely hazai és nemzetközi szakértőkből, művészekből és művészettörténészekből áll. A kiállításra bekerülő művek válogatása 2023 decemberében megtörtént.

Az előző triennálék gyakorlata alapján – több rangos díj került kiosztásra

Idén 263 alkotást láthatunk 214 művésztől, a világ négy kontinenséről, 29 ország képviseletében.

További fotóim a képekre kattintva láthatók a Nyugat.hu oldalon.

 

Kategória: 2024.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 663 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Szombathelyi Képtár, díjátadás, megynyitó, Textil triennálé, kiállítás, szombathely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]