20:01
vas megye legerősebb kollégistája
március 21.



Több évre visszatekintő hagyománya van már a Savaria Műszaki Szakképző iskolában a fekvenyomó versenynek, ami a „Ki Vas megye legerősebb középiskolai kollégistája?”címmel vállt népszerűvé a diákok közt. Ezúttal a versenyt, egy ünnepi megemlékezés, és terem avató ünnepség előzte meg. A kondicionáló termet, Horváth Gergely emlékére avatták fel, s a versenyt a következő évtől róla nevezik el, és „Horváth Gergely Emlékverseny” néven rendezik meg, jövőre immár 15. alkalommal.

  

                 Horváth Gergely és díjai                    Vince Márton 2013 legerősebb kollégistája

Horváth Gergely egykor Saváriás diák volt, foglalkozott a történelem tudományával, sporthorgászattal, focival és a testépítéssel. Legerősebb kollégista versenyre sokszor készítette fel és kísérte a Péterfys diákokat. Gergőnek a labdarúgás volt a mindene, futballista akart lenni. 16 évesen már Ausztriában focizott. Később az edzőteremben hamar kiderült, hogy fiatal kora ellenére, erősebb volt a játékostársainál.18 éves korától számítható az az időszak, amikor komolynak mondható, rendszeres edzéseket végzett. Mindent tudni akart a body buildingről. Minél nagyobb eredményeket ért el, annál többre vágyott. Így lett testépítő. Élvezte ezt az életmódot, és nagyon komolyan vette a testépítést. Saváriás diákként felvételizett a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karára. És sikerült! Gyönyörű szegedi évek következtek, mikor is még jobban elmerülhetett a testépítés világában. Horváth Zoltán Tisza-parti edzőterme jelentette neki a Kánaánt. Itt értékelődött át addigi testépítő tevékenysége. Első versenyén1998-ban vett részt. Az újonc kategóriában 74 kilogrammos mérlegeléssel az ötödik helyen végzett. A következő évben már masszívabb tömeggel rendelkezett, egy helyezést sikerült javítania, negyedik lett. A '99-es verseny után egy hosszabb szünet következett. Elvégezte az egyetemet, hazajött Szombathelyre és az Öntöde Sportcentrumban edzett tovább. A 2004-2005-ben aztán, mintha be akarta volna pótolni a kiesést, majdnem minden hazai testépítő versenyen elindult, a Mátra Kupán második lett. Az MLO Olimpián szintén második lett. Aztán jött a Magyar Bajnokság, ahol Németh Pisti és Tozó mögött lett bronzérmes. Ezt a harmadik helyezést tartotta a legértékesebbnek, hiszen Magyarország két legjobban felkészült testépítője tudta csak legyőzni. A Superbody versenyen pedig, az abszolút kategóriában sikerült ötödikként végeznie. 2011 év vége, tragikus volt számára, álmában érte a halál. Testét gyógyíthatatlan kór támadta meg, agydaganat. Küzdeni is alig maradt ideje, olyan gyorsan, a kór felismerése után pár héttel ragadta el a halál. Horváth Gergely nagyszerű ember, jó barát volt, amihez hozzáfogott, ott 100%-ot akart teljesíteni.

A ünnepségen Horváth Gergely családja képviseletében, Kiss Judit leplezte le a névadó táblát, a terem bejáratánál.

 

A versenyt Pörczi Péter, sokszoros magyar bajnok testépítő is végigkísérte.

A verseny célja a szabadidő hasznos eltöltése, a versenyszellem fejlesztése volt. A résztvevők

Vas megye középiskolás korú fiú kollégistáiból verbuválódtak össze, és egyéni versenyben mérték össze erejüket.

Az díjazottak és eredményeik:

I. helyezett Vincze Márton 140 kg/ + 62,5 kg Berzsenyi Kollégium

II. helyezett Bozsek Benjámin 107,5 kg/+ 41kg Hollán Kollégium

III. helyezett Bogdán Milán 90 kg/+32,2 kg Nádasdi Kollégium /Csepreg/

IV. helyezett Vörös Krisztián 95 kg/+31 kg Brenner Kollégium

V. helyezett Balogh Péter 90 kg/+29 kg Hollán Kollégium /különdíj- legfiatalabb legerősebb/

VI. helyezett Bogdán Balázs 95 kg/+23 kg Brenner Kollégium

A + kg jelentése, amennyivel a testtömegénél többet emelt!

 

További fotóim a rendezvényről a nyugat.hu oldalon láthatók.



Kategória: 2013 eseményei | Megtekintések száma: 523 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): verseny, Savaria, fekvenyomó verseny, Horváth Gergely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]