18:25
Városi ünnepségsorozat Március 15-én

2024. 3.15.

Szombathely önkormányzata március 15-én ünnepségsorozatot rendezett az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetének alkalmából.

A megemlékezés 9.30-kor kezdetét vette a csodaszép tavaszi időben Petőfi Sándor szobrának koszorúzásával, majd az ünneplők lovas huszárok felvezetésével átvonultak a Március 15. térre.

Itt vonták fel az országzászlót majd kisebb ünnepi műsor következett, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai közreműködésével. A szép számmal érkező ünneplők ezt követően Szombathely Város Fúvószenekarának vezetésével vonultak tovább, a Savaria Múzeum parkjához.

Ezen a helyszínen a múzeum lépcsőjén és a park füves területén zajlottak események. Ünnepi beszédet mondott Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, apró zászlókat tűztek a kicsik a fűbe, majd prózai és táncos műsor színesítette a nemzeti ünnepet. Végül Horváth Boldizsár szobrának megkoszorúzásával ért véget a délelőtti programsorozat.
Délután pedig 15 órától
a Szombathelyi Képtár adott otthont a  XIV. Szombathelyi Sajtóünnepnek – Fotókiállításnak  és díjátadó ünnepségnek. A kiállítás április 15-ig tekinthető meg a képtár nyitvatartási idejében.

További fotóim a képekre kattintva láthatók.

További fotóim a képekre kattintva láthatók.

 

Kategória: 2024.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 306 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): koszorúzás, március 15., ünnepi műsor, nemzeti ünnep, szombathely, megemlékezés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]