23:18
V. Nemzetközi Bogártalálkozó Sárvár

2016. június 26.

A sárvári bogártalálkozó egyre népszerűbb, hatalmas tábort vonz, és immár ötödik alkalommal színesíti a város nyári életét. Pontosabban kezdetben a Szajki tavaknál nyüzsögtek a bogarak, onnan tették át székhelyüket a fürdővárosba. Mára már nemzetközivé vállt három napos találkozó, a márka több típusa számára is vonzó, így nagy létszámban érkeztek golfok, és Volkswagen buszok is, T1, T2, T3, és még T4-esek is táboroztak az új helyszínen. A pénteki táborverés után tájékozódási versennyel indultak a programok. Kicsik és nagyok egyaránt találtak elfoglaltságot. Szombaton igazi nagy buli kerekedett, színpadi műsorokkal, ügyességi versenyekkel, bográcsozással, szalonnasütéssel, városi felvonulással, éjszakai fürdőzéssel. Idén is gazdára talált egy műszakis bogár, a tombola fődíjaként. Ezúttal messzebb viszi a találkozó jó hírét a kisautó. A boldog tulajdonos Pécs utcáit rója hamarosan a nyereményautóval.

  

Közel kettőszáz jármű érkezett. Voltak köztük szinte gyári állapotúak, és eredeti kopott, lestrapált verdák is. A kis csapat tagjai ötleteiket is megosztották egymás közt. Mindenkinek volt egy egy, vagy akár több különleges kialakítási tippje saját kocsijára. Valami azonban közös volt bennük. Egy különleges vér csordogál ereikben, amitől egy teljesen egyedi életérzés uralkodik el rajtuk. Az új tágas helyszínen búcsúzásképpen az autókból egy Volkswagen jelet alakítottak ki, amihez a fanatikus tulajdonosok élő lánca adta a kört.

Idén kegyes volt az időjárás, gyenge kis eső volt csupán szombaton este, ami néhány autóst tudott csak elriasztani. A gondos szervezők pedig máris további lehetőségeken gondolkodnak, a jövőbe tekintve. Sajnos én is csak utolsó napon értem a találkozóra, így fotóim nem adják vissza annak teljes hangulatát.

  

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 707 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): találkozó, Sarvar, Volkswagen | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]