Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [68]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2015 » Július » 11 » V. Birkás Pálinka Fesztivál Győrváron
18:34
V. Birkás Pálinka Fesztivál Győrváron

2015. július 11.

Sem színvonalából sem minőségéből nem veszített a győrvári Birkás pálinka, és Pálinka Fesztivál. Talán kicsit sok rendezvény zajlott július 11-és megyében emiatt megoszlott az érdeklődés. Viszont aki ezt a nyári fesztivált választotta biztosan nem bánta meg. Az időjárás szinte tökéletes volt a rendezvény lebonyolítására. Kellemes napsütés, de mégsem kellett odasülni a padokra, sem a színpad elé. Főleg azért sem, mert tanulva a korábbi évek tapasztalataiból, most már az egész színpad a nézőterével, a büfékkel, és koktél bárral együtt, egy hatalmas sátor alá került. Ugyan akkor a szabadban is volt lehetőség helyet foglalni, beszélgetni, iszogatni, eszegetni, fagyizni vagy akár vásárolgatni is. Voltak kézművesek, akik termékeik révén helyi motívumokat ismertettek meg az idelátogatókkal Az élelmiszer előállítók révén belekóstolhatunk a Vasi Hegyhát valamint a Göcsej ízeibe, megkóstolhattuk, majd meg is vásárolhattuk az igazi szalonnát, kolbászokat, édességeket, kürtős kalácsot, és még sok minden mást. Persze a Birkás pálinka legkülönbözőbb fajtáit is láthattuk felsorakozni. Ezekből is vásárolhattunk akár saját célra, akár ajándékba is, hiszen ezeknek megjelenésükben is exkluzív kinézetük van. S hogy ne csak a címke alapján kelljen ezeket kiválasztani, természetesen meg is kóstolhattuk őket. A rendezvény alatt ugyanis több alkalommal láttam csinos felszolgáló lányokat, akik megkínálták a vendégeket a gyümölcsök e végtermékéből. Akinek aztán a kóstolás után megjött a kedve a kulturált ivászatra, az alkoholos és alkoholmentes koktélokat, további pálinka ízeket, söröket, borokat is fogyaszthatott. Mindeközben a színpadon folyamatosan zajlott az élet. Minden korosztályt kielégítő színvonalas műsorral, profi hangosítással és fénytechnikával, kivetítővel, igazi fesztivál hangulat uralkodott egészen hajnalig. Közben a Magyar Pálinka Lovagrend, és az Európai Borlovagrend felvonulása és a „pálinkamesterek” ünnepélyes díjazása is megtörtént. Ugyancsak két zenei koncert közt került sor arra a megható eseményre, aminek alapját egy kisfilm adta, mely a Birkás Pálinka Kft.-t mutatta be kezdeti pillanataitól a mai napig. A fejlődést, nagy eseményeket, fesztiválokat, nehéz és örömteli jeleneteket láthattunk, miközben a „nagy család” felsorakozott a színpadon. Végül megköszönték mindenki közreműködését, a részvételét, majd egy hatalmas koccintás tanúi, vagyis részesei lehettünk Minderre azért került sor, mert az idei év többszörösen is jubileumi életükben.

25 évvel ezelőtt kezdte Birkás István a pálinkafőzést,

10 éve van kereskedelmi forgalomban,

5 éves a Birkás Pálinka Fesztivál

   

S hogy kik szórakoztattak a térség, és régió kiemelkedő gasztronómiai rendezvényén? A Béri Balogh Ádám Általános Iskola csoportja, az Orfeum Vándorszínpad Operett műsorával, az Irigy Hónaljmirigy egy nagysikerű produkcióval, a mindig vidám Karak zenekar, a kissé komolyabb Belmondo csapat, majd egy fergeteges csiki-dam, és rock and roll bulival az R-Go és a gidák. Végül a hajnalig tartó bulizásról az Unikum gondoskodott, a pálinka mellett.

 

   

A fesztiválon készült fotóim megtekinthetők a  nyugat.hu   és a vaskarika.hu  oldalakon. 

 

Kategória: 2015 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 243 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): Belmondo, Győrvár, Irigy Gónaljmirigy, koncert, Pálinka fesztivál, Birkás Pálinka Fesztivál, Birkás, Palinka, Karak, R-Go | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]