19:23
Történelmi Diákkarnevál és felvonulás

2016. május 28.

Felbuzdulva a tavalyi év sikerein, idén is megrendezték Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevál kistestvérét, a Történelmi Diákkarnevált. Május 28-án már reggeltől nagy volt a nyüzsgés a Ferences kertben. Általános, és középiskolás csapatok vették birtokba a területet, hogy különböző témába vágó feladatokat teljesítve, minél jobb helyezést érjenek el a megmérettetésben.

 

Igazi kaland, és egyben nagyon jó szórakozás volt ez a fiataloknak. Természetesen a karneváli hangulathoz a korhű ruházat is hozzátartozott. Vidám arcok, lelkes csapatmunka jellemezte a napot. Volt itt megnyitó ünnepség, csapat bevonulás, Római kézműves vetélkedő 7 helyszínen, „élő történelem” óra a Katonatörténeti kiállításon, és a Római Légiós fegyver-raktárban, harci játékok, rabszolgavásár. Majd a győztes csapatok díjazása, és látványos felvonulás a belvárosban. Ennek élén haladt a római bigás fogat, amelyen a „Legek” versenyének győztesei utazhattak.

 

A diákok és hagyományőrző csapatok mellett, részt vettek a felvonuláson a híres szombathelyi kötélugrók, és hastáncosok is. Utóbbiak a város Fő téren kis műsorral népszerűsítették a közelgő Savaria Karnevált.  

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 646 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): felvonulás, diákkarnevál, Történelmi Témapark, szombathely, karnevá | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]