01:08
„Télbe zárva” rajz- és képzőművészeti verseny

2020. 2.19.

 

A „Télbe zárva” elnevezésű rajz- és képzőművészeti versenyt 2015-től minden évben megrendezik a Dési Huber Általános iskolában. A városi versenyt óvodások és általános iskolások számára hirdetik meg.

A verseny kétfordulós. Az első fordulóra az óvodásokat várták decemberben. Itt egy rövid, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó történetet hallgattak meg, majd a résztvevők, adott idő alatt meseillusztrációt készítettek tetszőleges technikával.

A második forduló részeként farsangi álarcokat, maszkokat vártak, melyet az óvodában, az általános iskolákban, vagy akár otthon is elkészíthettek a versenyzők. Az apró kezek munkáiból végül 2020. február 19-én tárlat nyílt az iskola aulájában. A megnyitó és egyben a díjkiosztó ünnepélyes keretek közt zajlott. Rövid műsorral készültek iskola diákjai. Köszöntőt mondott az intézmény vezetője Flasch Péterné és a program felelőse Márkus Kornélia tanító. A díjazottak a kreatív ajándékcsomag mellé oklevelet, a pályázaton minden résztvevő tanuló emléklapot kapott. Évről évre egyre nő a résztvevők száma, az idén 8 szombathelyi óvoda és 6 általános iskola jelentkezett a versenyre. 186 gyermek nevezett, ebből 70 fő díjazásban részesült.

A kis művészek színes és kreatív munkái hozzájárultak a program sikerességéhez.

 

 

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

Kategória: 2020.szombathelyi események | Megtekintések száma: 391 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Télbe zárva, farsang, Dési Iskola, szombathely, verseny, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]