00:13
Táncdalfesztiválon Aradszkyra is emlékeztek

2017.november 4.

Az Agora Művelődési és Sportház ismerős helyszín volt a 2017-es Táncdalfesztivál turné fellépőinek, hiszen eddig bár mikor is vendégeskedtek Szombathelyen nagy valószínűséggel e falak közt, e színpadon dalolták a 60-as 70-es évekből nagy slágereiket. És valóban a maguk kifinomult eleganciájával jöttel közénk ezen a novemberi szombat estén is, egy közel két órányi múltidézésre.

Erre számítva ezt várva érkezett a közönség is. Valódi kis időutazás volt, ahol ugyan a kor megmutatkozott, de a lelkesedés a régi, és ahogy felcsendültek a dallamok, még mindig magával ragadták a hallgatóságot, és úgy szóltak a régi slágerek, hogy fiatalságba repítettek vissza. A közönség kissé visszafogott volt eleinte, de Poór Péter kellő alapot adott már a koncert elején lendületével, közvetlenségével, és a jól ismert slágerekkel.

  

  Sajnos a szervezésbe az élet is bele tud szólni, így most meg is tette. Hiszen a koncertet Aradszky László váratlan eltávozása miatt, személye nélkül kellet megtartani. László nagyon hiányzott a " csapatból " hisz egy meghatározó egyénisége volt a könnyűzenei műfajnak az elmúlt 50 évben. Dalait sokan vele együtt énekelték fellépéseikor. Zenész társai kis megemlékezésben elmondták biztosan Ő ma sem azt szeretné hogy szomorkodjanak rajongói hanem hogy hangja dalai megmaradjanak jó emlékezetükben. Így a műsor első részében az Ő dalai csendültek fel énekhangja nélkül, a közönség pedig bátran dalolhatta a slágereit ma is, mint ahogy hosszú éveken át vele szokták. Az est további jó hangulatáról Zalatnay Sarolta, Koós János, Dékány Sarolta, Molnár György harmonikaművész és koncertzenekara gondoskodott.  

  

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

 

 

 

Kategória: 2017.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 559 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): táncdalfesztivál, koncert, szombathely, Agora | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]