23:56
Szép nyári nap az Agorában

2023. 11. 26.

Egy szép téli estén érkezett Szombathelyre,  Szép nyári nap címmel a Veres 1 Színház  produkciója, A Neoton musical.

Megtelt az Agora Művelődési és Sportház az előadásra. A hetvenes évekbe repülhetett vissza a közönség a jól ismert Neoton slágereknek köszönhetően.

A Jugoszláv határhoz közel, Bácsszentmárián egy építőtáborban játszódott a darab. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót. Csupán néhány jellegzetes szó, kifejezés a korszakból, amit most megemlítek, s máris sokaknak előjönnek az emlékek.

Táborparancsnok, Szovjet - Magyar Barátság TSZ, paradicsom-feldolgozó, orosz tanárnő, KISZ-titkár, 56 után disszidált, emeletes vaságy, Éva Vermouth, tinédzser szerelem.

Szerintem ezek magukért beszélnek, ahogy a darab minden pillanatát, villanását azonnal értette a közönség is. Ha pedig ez nem lett volna elég, akkor sorolom az összekötő Neoton dalokat hozzá, amik biztosan nem ismeretlenek senkinek.

Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzott az előadásban.

A fotókat pedig szokás szerint én mellékelem hozzá.

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók a képekre kattintva.

 

Kategória: 2023.szombathelyi események | Megtekintések száma: 375 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Musical, Veres1 Színház, Agora MSH, Szép nyári nap, Neoton, teltház, szombathely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]