17:11
Szent Márton megjelenítése kiállításokon

2014. november 12.

Ezen a héten kettő kiállítás nyílt Szombathelyen Szent Márton jegyében. Az első mindjárt hétfőn, a város Fő terére begördülő 30 Y Kult-Tour-Buszon. A buszon, ami egyébként a város útjait helyi járatként nap mint nap járja, több alkalommal volt már fotókiállítás. Mindig más témát utaztatnak, és ismertetnek meg az utazóközönséggel. Így még csak egy múzeumba sem kell bemenniük, és az utazásra megváltott jegy egyben a kiállítás belépőjét is tartalmazza. Praktikus tolmácsolása ez a kultúrának. Ezúttal Szent Mártonnal kapcsolatos fotókból láthatunk a mozgó kiállítótérben. A kiállítás nyolc alkotó fotóit mutatja be. És látható, hogy mindenki más más szemszögből közelítette meg a témát. Ezen, és az autóbusz közlekedés belvárosi múltján elmélkedtek a busz közepén az Agora munkatársai is.  A megnyitóra nem túl sokan érkeztek, de a hétköznapokban annál többen utaznak ezen a járaton.

 

Egy nappal később immár a Savaria Múzeumban került sor annak a kiállításnak a megnyitójára, ami Szent Mártont mint katonát mutatja be, fegyverzetével, ruházatával, és sok egyéb katonai vonatkozású emlékkel együtt. Itt már népesebb volt az érdeklődés. Mindkettő kiállítást a város polgármestere Dr. Puskás Tivadar nyitotta meg. A kiállítás megnyitóján rögtönzött születésnapi megemlékezés is kerekedett. Itt köszöntötték fel 80. születésnapján Boucz Teréziát, a múzeumi élet oszlopos tagját, egykori muzeológusát. Munkássága javát a Romkertben végezte. Virággal és tortával köszöntötték, a megilletődött hölgyet.

 

 

Képgalériáim a kiállításokról a  nyugat.hu és a  vaskarika.hu  oldalakon láthatók.

Kategória: 2014 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 555 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Szent Márton, 30Y, szombathely, Kult tour busz, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]