22:30
Szent Márton Kenyere a Vasi Skanzenben

2016.augusztus 20.

Az ŐrvidékHáz és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum hangulatos családbarát rendezvényén nézelődhettek, ügyeskedhettek, és szórakozhattak azok, akik a szép nyári napsütésben, Szombathelyen a Vasi Skanzent választották augusztus huszadikai programjuknak.

A Szent Márton kenyere című rendezvényen, már kora délutántól: kézműves foglalkozások (kovácsolás, bőrszütyő készítés trikolorral, agyagművesség, textilmunka, mézeskalács díszítés) logikai és ügyességi játékok (a Patkós Stúdiótól) szabadtéri ügyességi játékok, kenyérsütés, és az újkenyér megosztása a vendégek között Szent Márton példája nyomán, Devecsery László, Márton meséi című könyvének bemutatója, Joós Tamás koncertje, Szent Márton üzenetei és napjának jelentései, kiállítás megnyitója melyet akár tárlatvezetéssel is megtekínthetett az érdeklődő dr. Horváth Sándorral.

  

 A kiállítás megnyitóján, és az újkenyér felszeletelésében részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, és Csapláros Andrea Múzeum igazgató.

  

További fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók. 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 717 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Szent Márton, újkenyér, szombathely, kiállítás, Szent István Király, augusztus 20.Vasi Skanzen | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]