23:45
Séta az állatokért,az Állatok Vlágnapján

2015.október 3.

 

Találkozó az MMIK előtti téren! Olvashattuk a Fekete István Állatvédő Egyesület közösségi oldalán a felhívást. Találkozó, az állatok világnapja alkalmából, amit  minden évben egy közös sétával ünnepelnek az állatbarátok, és állatvédők közösen. Fontos információ volt ez hiszen az eddigi megszokott indulási helyszín egy másik, nagyszabású rendezvény miatt nem volt elérhető a sok kutyával. És valóban sok  kutya érkezett  ezen a gyönyörű napos délutánon. Egészen pontosan kilencvennyolc négylábú jött el gazdáik, kísérőik társaságában. Így az említett  téren a találkozási ponton közel kétszázan gyülekeztek délután kettő órakor. Az összefogás, a séta, az állatokért, akikért vagyunk, akiket imádunk, akiket kényeztetünk, és ha kell megmentünk. Szalagot is kaptak a kutyusok indulás előtt. Zöld szalagot kaptak az egyesülettől örökbefogadott szépségek,  piros szalagot pedig minden kutya kapott, amivel az állatkínzásokra szerették volna felhívni a figyelmet. Az állatvédő egyesület vezetője röviden ismertette az útvonalat, a felvonulás célját, és végállomását. Ez idén is a Vízöntő utcai állatambulancia mögötti kis terület volt, amit sok energiával alakítgatnak az egyesület tagjai, és az önkéntes segítők. Itt a már megfáradt kutyákat, és gazdáikat várták, friss vízzel, forró teával, forralt borral, süteményekkel, zsíros kenyérrel, és természetesen sok szeretettel. Kis pihenés után itt kedvükre hancúrozhattak a kutyusok, míg gazdáik tapasztalatokat cserélhettek. A nagy találkozás és séta láthatóan mindenkinek kedvére való program volt, aminek végére a kisebb kutyák sorban kidőltek, s mikor újra felébredtek hazainduláskor látszott rajtuk, hogy azt sem tudják hol is vannak. Nagyon aranyosak voltak. Nem lehet őket nem szeretni, és amúgy is ők az ember leghűségesebb társai. Ezt soha ne feledjük.

Végül az út során megtapasztalhatták, hogy mennyire sok autós van, aki akkor sem áll meg a gyalogátkelő hely előtt, ha éppen tízen állnak ott. És bizony az is szépen működik, hogy a tíz átkelő kutyást egyik oldalról elengedték, a másikon  még mindig tovább haladt a forgalom. A nemrég megújult csónakázó tó környékén járva, arra is szerettek volna rámutatni, hogy  a szigetről ki vannak tiltva a kutyák, de csupán az egyik irányból. Ezért most a kutyás csapat, csupán a hidra ment fel, betartva a tiltó tábla utasítását. Jelezvén, hogy ők sem tesznek nagyobb kárt a szigeten, mint a vandál, részeg csavargók. A rövid figyelemfelhívás után tovább sétáltak céljuk felé.

 

 

Az eseményen készült fotók kettő galériában találhatók, nyugat.hu és a vaskarika.hu  oldalakon.

 

Kategória: 2015 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 554 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Fekete István Állatvédő Egyesület, állatbarátok, séta az állatokért, állatkínzás, szombathely, kutya, állatvédelem | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]