22:42
Pünkösdi Fesztivál Gencsapáti, ha esik, ha fúj

2016. május 14.

Szeszélyes évszakok váltják egymást 2016-ban. De ehhez a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál szervezői már hozzászoktak. Talán minden második, vagy harmadik évben jut ide felhőtlen szép idő. És az idei sajnos ezek közé esett. Már a terület kialakítását is nehezíthette a sok eső ami a héten esett, de ez még nem volt elég, hiszen a nyitó nap is hasonló volt. A körülmények így elég kritikusak voltak estére. Ez viszont cseppet sem riasztotta el a bulizni vágyókat. Szinte telt sátorral zajlott a péntek este. Szombaton aztán egy újabb borús esős reggelre ébredtünk. A nap jó oldalát, a délutánra távozó felhők hozták meg, és persze a hatalmas Riska tehén, aki már a délutáni program aktív résztvevője volt.

 

Mindamellett, hogy finom tejitalokkal, és túró rudival kedveskedett az érkezőknek, együtt tornázott Rubint Rékával, és az ő elszánt követőivel, elkápráztatott mindenkit színpadi táncával, és szívesen pózolt, ha valaki egy közös fotóra mellé telepedett.

 

A délutáni jó hangulat felelőse a mindig pörgő Dj Dominique volt. Fellépett a 18 éves Desperado, a mindig kedvesen mosolygó Bettivel, és az igazi élő zenét felvezető Sugarloaf zenekar. Igaz ekkor még bőségesen akadt hely a hatalmas fesztiválsátorban. Ami persze estére szépen benépesült, amikor is a keményebb zenészek csaptak a húrok közé.

 

A szombat estét az Edda kezdte, majd a Tankcsapda vette át a színpadot. Az éjszakában pedig az Unikum buli tartotta a hangulatot és zárta a napot. Sajnos a sárral idén is meg kellett küzdeni az itt szórakozóknak, de a szervezők mindent megtettek ismét, hogy feledtessék a kellemetlenséget, amiben álltunk. Idén akár gumicsizma szépségversenyt is rendezhettek volna két fellépő zenekar között, annyian érkeztek e praktikus lábbeliben. És talán nem is láttam kettő egyformát.

 

Talán jövőre ez is része lesz a programnak, ha ilyen időt fogunk ki ismét.

Addig is mutatom a szombaton készült fotóimat amik a nyugat.hu oldalon  láthatók.

És hogy a vasárnap hogy telt,  ide kattintva  azonnal látható az is.

 

 

Kategória: 2016.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 998 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): pünkösd, Gencsapáti, koncert, fesztivál, néptáncfesztivál | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]