22:30
Nosztalgia felvonulás, Lovas Hadtörténeti bemutató és tánc

2014.május 1.

Igazán változatos programokban volt részük a szombathelyi majálisozóknak. Hiszen legyen repülő kedvelő, autó motor bolond, történelmi érdeklődésű vagy a táncok irányába kacsintgató valaki, idén május elsején biztosan megtalálta kedvenc szórakozását időtöltését. De még azoknak sem kellett otthon unatkozni akik egy kis fesztivál hangulatra vagy esetleg a retro hangulatú körhintás céllövöldés majálist kedvelik. Amerre csak jártunk programokba ütköztünk hol kisebb hol nagyobb volumenűbe. Ezek közül hármat emelnék ki részletesebben . A retro majálist ami második alkalommal szerveződött, a veterán járművek részvételével, és a klasszikus felvonulási útvonalat használva ismét. Ami jól bevált azon nem sokat kell változtatni. Úgyhogy a felvonulók kilenc órától gyülekeztek a Kálvária utcában és tíz órakor pontosan elindultak. A rendezvény töretlen népszerűségét a létszám hűen tükrözte. Idén már büfével is bővült a rendszer így sört és virslit is láttam.

 

A látottakat képgalériámban próbálom visszaadni.

Fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók

Másodikként, ettől a helyszíntől nem is olyan távol a Szent István parkban vertek tábort a hagyományőrző csapatok hogy bemutatóikkal látványossá, izgalmassá tegyék az érdeklődők napját. Itt kapott helyet immár második alkalommal a IV. Magyar Lovas Hadtörténeti bemutató. Lovaglás, íjászat, látványos fegyverbemutatók, összecsapások, követték egymást, majd délután néptánc, katona dalok, és sok sok korabeli látványossággal tölthettük a z időt.

 

Itt miképp teltek az órák képgalériámból megtudhatják.

Fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

Este ugyanitt már fesztivál hangulat uralkodott, könnyűzenei koncertekkel.

Harmadik programként, a teljesség igénye nélkül, a tánc világnapi programra is benéztem, városunk Fő terére.

Itt is sokan töltötték a délutánt, és az estét, rengeteg táncos fellépő ámulatba ejtő bemutatóját, megtekintve. A fellépések a belváros három pontján felváltva zajlottak. A táncot csupán egy órányi időre váltotta zenei produkció, a Buda Folk Band jóvoltából.

 

 

Erről a programról készült fotóim a nyugat.hu oldalon láthatók.

Kategória: 2014 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 733 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): majális, tánc, retro felvonulás, Szombathely. | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]