Oldalam teljesen politikamentes övezet.
Szombathely eseményei, hírei, rendezvényei,
kerülnek megörökítésre, képes, filmes formában.
Közérdekű információk, valamint esküvői 
szolgáltatók gyűjteménye található itt. 

Fotóim a múltból érkeznek, én a jövőbe nézek.
     
               
  

Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek" | RSSÜdvözöllek Vendég
               
Block title
Kategória menü
2018.szombathelyi eseményei [11]
2017.szombathelyi eseményei [63]
2016.szombathelyi eseményei [150]
2015 szombathelyi eseményei [119]
2014 szombathelyi eseményei [107]
2013 eseményei [130]
Belépés

Honlap-menü
javascript://
A fejezet kategóriái
Keresés
Statisztika
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Block title
Nyitólap » 2014 » Január » 19 » Nagy Testvérpár Emléknap
18:01
Nagy Testvérpár Emléknap
2014. január 19.Három részből álló emléknapot rendeztek vasárnap a szombathelyi származású, sikeres műkorcsolyázó testvérpárnak, Nagy Mariannának, és Nagy Lászlónak. A páros számos arany, ezüst, és bronz érmet gyűjtött be sportpályafutása során, téli olimpiákon, Európa és világbajnokságokon. Már négy, öt éves korukban kezdték az ismerkedést a jéggel, a Haladás pálya vízzel felöntött, lefagyott területén. Helyi műjégpálya hiányában, sok figurát szárazon kellett begyakorolniuk, és kitalálniuk. Később Budapestre költöztek, ahol a nagyobb lehetőségeknek köszönhetően, kibontakozhatott hatalmas tehetségük. Kreativitásuknak köszönhetően, több találmány is fűződik nevükhöz, amik közül többet, a mai napig kötelező feladatként láthatunk viszont, műkorcsolya bajnokságokon. Nevüket sokszor emlegetik mai sporteseményeken is.

Az emléknap első részeként, emléktáblát avattak a Hollán Ernő utcai szülőház falán. Dr. Puskás Tivadar büszkén emlékezett meg a tehetséges sportolókról, és Dr. Vértes Lászlóval, aki egyébként az emléknap kezdeményezője is egyben, közösen leplezték le az emléktáblát. Az eseményre a családtagok is eljöttek Budapestről. Az érdeklődők mellett, ismerős arcok a helyi műjégpályáról, korcsolya sport művelői, és oktatója is jelen voltak az avatáson. Ezt követte, a szomszédos Smidt múzeumban berendezett mini kiállítás megnyitója, ahol korabeli fotók, relikviák, újságcikkek gyűjteménye kapott helyet. Itt foglalta össze a testvérpár életútját, Dr. Vértes László, és Kappel Csilla. A kiállítás megtekintése után, az Agora Savaria Filmszínházban zárult a nap, a „Jégkirálynő” ,és a „Napfény a jégen” című filmek levetítésével.

Egy híres emberre akkor emlékeznek, ha van emléktáblája, így az arra járóknak mindig eszükbe jutnak, a táblára feltekintve. Hallhattuk az emléknap kezdeményezőjétől.

Néhány fotóm az emléknapról.

  

 

 

További fotóim ismét kettő helyen láthatók.

Első galéria a nyugat.hu oldalon, második pedig a vaskarika oldalon található.


Kategória: 2014 szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 353 | Hozzáadta: pogi | Tag-ek(kulcsszavak): Nagy testvérpár, Szombathely, filmvetítés, emléktábla, műkorcsolya, Smidt múzeum, kiállítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]